Bästa Skönhet 2021

Innehållsförteckning

Finns det något som är bättre än att kunna kombinera skönhet och hälsa? Idag är det allt för många skönhetsprodukter som innehåller alkohol och starka kemikalier och som egentligen gör mer skada än nytta. Det finns många saker man kan använda sig av om man har bestämt sig för att välja bort kemiska skönhetsprodukter och ett exempel på detta är att titta på vad man egentligen har i sitt skafferi. Mat gör inte bara under när det äts eller dricks, utan även när det appliceras på huden och får chansen att värka utifrån. När det gäller hälsokost, kosttillskott och skönhetsprodukter är det väldigt viktigt att se över ingredienserna i produkten. Detta eftersom att vissa produkter kan innehålla farliga ämnen och skada din kropp. 

I värsta fall kan fel produkter leda till allergiska reaktioner. Dessa kan i vissa fall vara livsfarliga. Därför bör du alltid se över vad det finns i det du köper samt om du känner till att du har allergier kring dessa ämnen. 

Läs mer hos 1177: Vad gör jag om någon får en allergisk reaktion?

Ricinolja, kokosolja och granatäpple. Listan kan naturligtvis göras väldigt lång, men för den som inte har några tidigare kunskaper kan det vara svårt att veta vart man ska börja. På denna sajt kommer du att få lära dig om skönhetsprodukter som gör underverk för din kropp, samtidigt som de boostar din insida på ett ypperligt sätt. 

Läs om Ricinolja här.

I skönhetsvärlden talas det jämt och ständigt om kokosolja, vilket kanske inte är så konstigt. Kokosoljan har många positiva egenskaper och passar utmärkt som skönhetsprodukt och till matlagning. En av oljans bästa egenskaper är att den ser till att stärka bindväven, vilket i sin tur leder till att man får en fastare, starkare och betydligt lenare hud. Allt som du applicerar på huden kommer inom sinom tid att "ätas" upp av kroppen och detta inkluderar alla kemikalier som ibland kan finnas i produkterna. Laurinsyran som finns i kokosoljan är helt ofarlig för kroppen, sanningen är att den faktiskt har en bakteriedödande effekt och fungerar riktigt bra på den som lider av acne. Kom ihåg att alltid använda dig av ekologisk kallpressad kokosolja om du vill använda den som skönhetsprodukt.

När sommarens varma strålar börjar dyka upp blir suget efter frukt oftast större än under den kalla vinterperioden som Sverige har. I frukt och bär finns det otroligt mycket att hämta för den som gillar söta smaker och samtidigt vill ta hand om insidan och utsidan av kroppen. Det är just jordgubbar och blåbär som vi talar om och de små, färgglada bären är fulla med C-vitaminer. Forskning har visat att människor som får i sig rätt mängd C-vitamin varje dag faktiskt inte får lika mycket rynkor och åldersrelaterade problem som andra. Naturligtvis går bären mycket bra att äta eller göra en härlig smoothie på, men vill du ha finare hud är det i ansiktet som bären ska placeras. Med hjälp av simpla livsmedel som yoghurt, honung, jordgubbar och blåbär kan du mixa dig till en ansiktsmask som kommer att strama upp din hy ordentligt. Huden blir dessutom mer smidig och många menar att masken även fungerar som en lätt peeling, tack vare de små frön som bären har.

Vidare läsning: Blåbärspulver - Den naturliga antioxidantkicken

Nästan alla människor har en gurka i kylskåpet och precis som i gamla 90-talsfilmer är det på ögonen som gurkan gör sig som bäst. Att använda sig av kalla gurkskivor på ögonen är en riktig klassiker som länge har använts för att bli av med trötta eller svullna ögon. Det finns dock bättre alternativ än att bara skala gurkan och placera den på locken, vilket är att skapa sig en ansiktsmask av naturliga ingredienser.

Som de allra flesta vet så innehåller gurka mycket vatten, så denna ansiktsmask är perfekt om man spenderar tid i badet eller duschen samtidigt, så slipper man fläckar på kläder eller golv. Även här använder man sig av yoghurt och blandar cirka en bägare yoghurt med en halv riven gurka. Kylan brukar avta efter cirka 10 minuter och därför kan masken då tvättas av. Gurka fungerar utmärkt för den som söker en slätare hud och som vill förhindra att rynkor uppstår.

Som tidigare nämnts kan listan verkligen göras lång och det finns oändligt många livsmedel, bär och oljor som man kan använda sig av för att förbättra sin hud, naglar, hår eller tänder. Vissa produkter ger lika mycket positiv effekt från utsidan som om man äter dom. En olja som mjukar upp huden är mandeloljan.

Läs mer: Mandeloljans fördelar och förmågor

Kroppens leder är något som blir allt knakigare ju äldre man blir. Även här finns det hjälp att få. Kollagen i form av tillskott har blivit vanligt för äldre personer men även träningspersoner har börjat använda det. Anledningarna är många fler än just lederna och därför har vi skapat en undersida här helt dedikerad till ämnet. 

 

Innan du går vidare in på denna hemsida får vi inte glömma att lista avokadon och allt vad den innebär. Det råder ingen tvivel om att avokado är gott. Kanske använder du den till tacomiddagen, till laxen eller i kycklingsalladen eller så äter man den bara som den är. För den som har testat på att använda avokado som skönhetsprodukt vet dock med största sannolikhet hur många andra saker som frukten kan användas till och nu är det din tur att ta reda på magin med avokado.

Mer läsning: Avokadoolja för ansiktet, kroppen och maten!

Till att börja med gäller det att man har en riktig mogen avokado. Att köpa den hårdaste avokadon i affären är sällan ett bra alternativ och dessutom kommer det bli en aning svårt att hantera den och omvandla den till den konsistens som du behöver. Utöver avokado behöver du även ha olivolja till hands och mer än gärna en matsked med flytande honung. Det enklaste är att använda sig av en mixer, eftersom denna ser till att göra en riktig smet av avokadon, men har man inte tillgång till detta räcker det att arbeta noga med en gaffel tills hela frukten är ett mos. Mixa sedan ner olivoljan i smeten och honung om du har väldigt torr hud. Kom ihåg att honungen aldrig ska mixas, utan försiktigt röras ner i resterande massa.

Avokado och olivolja är en oslagbar kombination för den som söker en ansiktsmask som återfuktar huden på djupet. Det bästa är att låta masken sitta på i ansiktet i cirka 10 minuter och därefter tvätta bort med en varm och fuktad handduk. Du bör alltså inte stå med tvål och skrubba bort masken, eftersom detta motverkar allt masken har försökt att åstadkomma. Efter du har tvättat bort masken gör du rätt i att smörja in huden med en lätt (och gärna lite rinnig) hudkräm. Se till att krämen du använder dig av passar din hudtyp och att det inte finns någon alkohol i krämen. Att ha i alkohol är väldigt vanligt, men tyvärr så torkar detta ut huden och kan orsaka flagnande hud eller problem med klåda och sveda. Lycka till!

Senast Uppdaterad: 2021-09-22 15:56:15

Testvinnare - Bäst Skönhet

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
30 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5