Bästa After Shave 2024

Optimal återfuktning och lugnande effekt efter rakning med bästa after shave.

After shave är en essentiell produkt i varje mans grooming-rutin, speciellt utformad för att återfukta och lugna huden efter rakning. Dessutom hjälper det till att minimera eventuell irritation och rodnad som kan uppstå efter att ha använt rakhyveln.

Det är med stor glädje vi presenterar Jean Paul Gaultier Le Male After Shave Balm 100 ml som det bästa after shave på marknaden. Denna fantastiska produkt kombinerar intensiv återfuktning med en maskulin doft, vilket gör den till en oumbärlig del av varje mans grooming-rutin.

Vad är after shave?

After shave är en produkt som används efter rakning för att lugna och återfukta huden. Den är särskilt utformad för att motverka de skadliga effekterna av rakning, som kan inkludera torrhet, irritation och rodnad. After shave kan komma i olika former, inklusive lotioner, balmer, geler och sprayer.

En av de viktigaste ingredienserna i after shave är en fuktgivare, som hjälper till att återställa hudens naturliga fuktbalans efter rakning. Många after shaves innehåller också antiseptiska ingredienser för att förhindra infektion i eventuella snitt eller skärsår från rakhyveln. Dessutom kan after shave innehålla lugnande ingredienser som aloe vera eller kamomill för att hjälpa till att lindra irritation.

Utöver dess praktiska fördelar, ger after shave också en estetisk fördel genom att lägga till en trevlig doft till din grooming-rutin. Många män väljer ett after shave baserat på dess doft, vilket kan variera från fräscha och rena dofter till mer robusta och maskulina dofter.

Fördelar med after shave

Det finns många fördelar med att använda after shave som en del av din dagliga grooming-rutin. Här är några av de mest framstående:

 • Återfuktning: After shave hjälper till att återfukta huden efter rakning, vilket kan förhindra torrhet och flagnande.
 • Lugnande effekt: Många after shaves innehåller lugnande ingredienser som aloe vera eller kamomill, som hjälper till att lindra irritation och rodnad efter rakning med hyvel eller rakapparat.
 • Antiseptiska egenskaper: After shave kan hjälpa till att förhindra infektion i eventuella snitt eller skärsår från rakhyveln.
 • Doft: After shave ger en trevlig doft till din grooming-rutin, vilket kan höja din självkänsla och ge ett gott första intryck.
 • Svalkande effekt: Många after shaves ger en svalkande effekt på huden, vilket kan vara mycket uppfriskande efter rakning.
After shave Banner 3

Våra bedömningskriterier

 • Doft: Hur behaglig är doften? Är den för stark eller för svag? Håller doften länge eller försvinner den snabbt efter applicering?
 • Hudvänlighet: Hur reagerar huden på produkten? Orsakar den irritation eller utslag? Är den lämplig för känslig hud?
 • Återfuktning: Hur väl återfuktar produkten huden? Gör den huden mjuk och smidig utan att kännas fet eller oljig?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de naturliga eller syntetiska? Finns det några potentiellt skadliga ämnen i blandningen?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Är den återvinningsbar eller miljövänlig?
 • Pris: Är produkten prisvärd med tanke på kvaliteten och mängden av produkt man får?

De bästa After Shave 2024

 1. 1. Bäst i test: Jean Paul Gaultier Le Male After Shave Balm 100 ml

  9,7/10
  Överträffar förväntningarna med rik doft och hudvänliga ingredienser, trots högre pris.
  Jean Paul GaultierLe Male After Shave Balm 100 ml Le Male After Shave Balm 100 ml
  Bäst i test
  Storlek
  100 ml
  Parfymerad
  Ja
  Alkoholfri
  Nej
  Till Butik
  418 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Överträffar förväntningarna på doft och hudvänlighet.
  • Lugnande doft med inslag av kardemumma, vanilj och kummin.
  • Skonsam mot huden, även för känslig hud.
  • Dämpar rakningsrelaterade irritationer.
  • Återfuktar huden djupt utan att kännas fet.
  Nackdelar
  • Priset är högre än andra produkter.
  • Förpackningen kan vara svår att öppna.

  Jean Paul Gaultier Le Male After Shave Balm 100 ml överträffar verkligen förväntningarna när det kommer till doft och hudvänlighet. Den har en varm och lugnande doft med rika inslag av kardemumma, vanilj och kummin, vilket gör att den håller länge utan att vara överväldigande. Dessutom är den mycket skonsam mot huden, vilket gör den lämplig även för män med känslig hud. Omedelbart efter applicering dämpar den rakningsrelaterade irritationer och lämnar huden mjuk och fräsch.

  När det kommer till återfuktning och ingredienser, lyckas denna aftershave balm leverera utmärkta resultat. Den återfuktar huden djupt utan att kännas fet eller oljig, vilket gör huden mjuk och smidig. Ingredienslistan är lång, men den verkar vara fri från potentiellt skadliga ämnen. Förpackningen är elegant och praktisk, vilket också är en stor pluspunkt. Det enda negativa kan vara priset, eftersom det är lite högre än andra produkter på marknaden. Men med tanke på kvaliteten och mängden av produkt man får, är det definitivt värt det. Så totalt sett är Jean Paul Gaultier Le Male After Shave Balm 100 ml en fantastisk produkt som vi starkt rekommenderar.

  Läs mer
 2. 2. : Tabac After Shave Lotion 100 ml

  9,5/10
  Exceptionell hudvänlighet och återfuktning med maskulin doft till ett rimligt pris.
  TabacAfter Shave Lotion 100 ml After Shave Lotion 100 ml
  Storlek
  100 ml
  Parfymerad
  Ja
  Alkoholfri
  Nej
  Till Butik
  242 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativ och hudvänlig produkt
  • Främjar sårläkning
  • Utmärkt återfuktning utan oljighet
  • Maskulin doft som håller länge
  • Rimligt pris för kvalitet och volym
  Nackdelar
  • Förpackningen är inte miljövänlig
  • Innehåller några syntetiska ingredienser

  Tabac After Shave Lotion 100 ml är en högkvalitativ produkt som erbjuder exceptionell hudvänlighet och återfuktning efter rakning. Huden reagerar positivt på användning av denna produkt utan tecken på irritation eller utslag, vilket gör den lämplig för de flesta hudtyper, inklusive känslig hud. Produkten innehåller antiseptiska ingredienser som hjälper till att främja sårläkning, vilket är en stor fördel för män med tät skäggväxt. Återfuktningen är utmärkt, med huden kvar mjuk och smidig efter användning, utan att känna sig fet eller oljig.

  Produktens doft är en annan styrka, med en maskulin blandning av mysk, sandelträ och peppar som håller sig kvar länge efter applicering. Ingredienserna i produkten är till övervägande del naturliga, med några syntetiska ingredienser blandade in. Det finns dock ingen brist på transparens när det gäller produktens innehåll, vilket är uppskattat. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, om än inte särskilt miljövänlig. Med tanke på kvaliteten och volymen av produkt man får, är priset på 242 kr mycket rimligt. Sammantaget får Tabac After Shave Lotion 100 ml ett starkt betyg på 4,5/5 för dess övergripande prestanda och värde.

  Läs mer
 3. 3. : Proraso Liquid After Shave Cream Green Tea And Oatmeal 100 ml

  9,3/10
  Mild, hudvänlig raklotion med grönt te och havregryn för optimal återfuktning.
  ProrasoLiquid After Shave Cream Green Tea And Oatmeal 100 ml Liquid After Shave Cream Green Tea And Oatmeal 100 ml
  Storlek
  100 ml
  Parfymerad
  Ja
  Alkoholfri
  Ja
  Till Butik
  126 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Mild och behaglig doft
  • Hudvänlig, passar känslig hud
  • Innehåller grönt te och havregrynsextrakt
  • Utmärkt återfuktning
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Ingen information om miljövänlighet
  • Förpackningen kan uppfattas som tråkig

  Proraso Liquid After Shave Cream Green Tea And Oatmeal 100 ml imponerade med en mild och behaglig doft som varken är för stark eller försvag. Doften håller länge efter applicering vilket ger en känsla av fräschhet efter rakning. Produkten är mycket hudvänlig, inga irritationer eller utslag uppstod vid testning vilket gör den lämplig för känslig hud. Dessutom är den berikad med grönt te och havregrynsextrakt som mjukar upp och lugnar huden vilket minimerar rodnad efter rakning.

  Återfuktningen är utmärkt, huden känns mjuk och smidig utan att vara fet eller oljig. Ingredienserna är imponerande med naturliga extrakt som grönt te och havregryn, aloe vera juice, söta mandelolja och vitamin E. Förpackningen är funktionell och inte onödigt stor, men det finns ingen information om dess miljövänlighet. Med tanke på kvaliteten är produkten mycket prisvärd (126 kr). Sammantaget får Proraso Liquid After Shave Cream Green Tea And Oatmeal 100 ml ett högt betyg för sin prestanda, ingredienser och värde för pengarna.

  Läs mer
 4. 4. : Nivea Men Sensitive After Shave Balm 100 ml

  9,2/10
  Ett prisvärt, hudvänligt och effektivt after shave-balm för känslig hud.
  Nivea Men Sensitive After Shave Balm 100 ml
  Storlek
  100 ml
  Parfymerad
  Nej
  Alkoholfri
  Ja
  Till Butik
  79 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög hudvänlighet och återfuktning
  • Reducerar rödhet och torrhet
  • Mild och behaglig doft
  • Alkoholfri formula
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Innehåller syntetiska ämnen
  • Oklart om förpackningen är återvinningsbar

  Nivea Men Sensitive After Shave Balm 100 ml är en produkt som framförallt imponerar när det kommer till dess hudvänlighet och återfuktning. Den är specifikt framtagen för män med känslig hud och dess formula med kamomill och trollhassel hjälper till att reducera rödhet och torrhet efter rakning. Detta gör den inte bara hudvänlig, utan också effektiv i återfuktning. Doften är mild och behaglig, vilket är ett plus för de som föredrar en mindre påträngande doft. Dessutom, är produkten helt utan alkohol vilket minskar risken för brännande känsla.

  Ingredienserna i Nivea Men Sensitive After Shave Balm är en blandning av naturliga extrakt och syntetiska ämnen, vilket inte bör vara ett problem om du inte har något specifikt allergi mot någon av ingredienserna. Förpackningen är standard för Nivea-produkter och är lätt att använda, även om det inte finns någon specifik information om huruvida den är återvinningsbar eller inte. Med tanke på priset, som ligger på den lägre änden av spektrumet jämfört med andra produkter vi har testat, erbjuder denna aftershave-balm ett bra värde. Det är en prisvärd produkt som levererar vad den lovar, vilket gör den till ett starkt val för de som söker en mild och effektiv efter rakbalsam.

  Läs mer
 5. 5. : L300 For Men Refreshing After Shave Balm 60 ml

  9,0/10
  En hudvänlig, återfuktande och prisvärd after shave balm utan parabener.
  L300 For Men Refreshing After Shave Balm 60 ml
  Storlek
  60 ml
  Parfymerad
  Nej
  Alkoholfri
  Nej
  Till Butik
  49 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Doftfri och hudvänlig.
  • Innehåller svalkande pantenol.
  • Återfuktar utan att kännas fet.
  • Fri från parabener.
  • Överkomligt pris.
  Nackdelar
  • Saknar information om återvinningsbar förpackning.
  • Kan vara svår att hitta i butiker.

  L300 For Men Refreshing After Shave Balm erbjuder en behaglig upplevelse utan doft, vilket är idealiskt för de som föredrar doftfria produkter eller har en känslig näsa. Huden känner sig mjuk och smidig efter applicering, vilket tyder på att balmen är mycket hudvänlig och lämplig för alla hudtyper. Pantenol som ingår i formulan har dessutom en svalkande effekt och hjälper till att dra ihop porerna efter rakning vilket minskar risken för irritation och utslag.

  När det kommer till återfuktning presterar denna produkt utmärkt och lämnar huden återfuktad utan att kännas fet eller oljig. Ingredienserna i denna after shave balm är fria från parabener, vilket är ett stort plus. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, dock finns det ingen information om huruvida den är återvinningsbar eller miljövänlig. Trots det är priset för L300 For Men Refreshing After Shave Balm mycket överkomligt och erbjuder ett utmärkt värde för pengarna med tanke på produkten kvalitet och mängd.

  Läs mer

Vikten av after shave

After shave spelar en avgörande roll i en mans grooming-rutin. Rakning kan vara hårt mot huden, och utan rätt eftervård kan det leda till torrhet, rodnad och irritation. Det är här after shave kommer in. Denna produkt är specifikt utformad för att återfukta huden efter rakning, lindra eventuell irritation och ge en fräsch doft.

En av de största fördelarna med after shave är dess återfuktande egenskaper. Rakning kan ta bort hudens naturliga oljor, vilket gör den torr och känslig. After shave fungerar genom att återställa denna förlorade fukt, vilket hjälper till att hålla huden mjuk och smidig. Dessutom innehåller många after shaves lugnande ingredienser som aloe vera eller kamomill, vilket kan bidra till att minska rodnad och irritation efter rakning.

En annan viktig aspekt av after shave är dess antiseptiska egenskaper. Om du får ett snitt eller skärsår under rakningen kan after shave hjälpa till att förhindra infektion genom att döda bakterier på huden. Dessutom kan den svalkande effekten av after shave vara mycket uppfriskande, vilket gör den till en njutbar del av din grooming-rutin.

Jämfört med andra liknande produkter, som fuktgivare eller ansiktsvatten, erbjuder after shave en mer riktad lösning för de specifika problemen som uppstår efter rakning. Medan en vanlig fuktgivare kan hjälpa till att återfukta huden, är den inte utformad för att hantera de unika utmaningarna med rakning, såsom irritation och rodnad. På samma sätt kan ett ansiktsvatten hjälpa till att fräscha upp huden, men det erbjuder inte samma antiseptiska eller lugnande fördelar som after shave. Allt som allt är after shave ett oumbärligt verktyg i varje mans grooming-arsenal.

After shave Banner 4

Hur hittar man det bästa after shave?

Att hitta det bästa after shave kan vara en utmaning, med tanke på den mängd produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock några kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilket after shave som är bäst för dig. Här är några av de viktigaste aspekterna att tänka på:

Ingredienser

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett after shave är dess ingredienser. Vissa ingredienser kan vara irriterande för huden, särskilt om du har känslig hud. När du letar efter en after shave är det viktigt att välja en produkt med ingredienser som lugnar, återfuktar, och skyddar huden efter rakning. Här är några nyckelingredienser att hålla utkik efter:

 • Aloe Vera: Känd för sina lugnande och helande egenskaper, hjälper aloe vera till att minska irritation och rodnad orsakad av rakning.
 • Allantoin: Denna ingrediens lugnar huden och hjälper till att främja läkning, vilket är perfekt för att behandla eventuella små skärsår eller rakbränna.
 • Glycerin: En fuktighetsbevarande ingrediens som hjälper till att hålla huden hydrerad och mjuk efter rakning.
 • Hyaluronsyra: Ännu en kraftfull fuktighetsbevarare, hyaluronsyra hjälper till att bibehålla hudens fuktighet och elasticitet.
 • Trollhassel: Denna naturliga ingrediens har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den idealisk för att minska porstorleken och lugna irritation.
 • Tea Tree Oil: Känd för sina antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper, hjälper tea tree oil till att förhindra inåtväxande hår och infektioner.
 • Vitamin E: Som en antioxidant som hjälper till att skydda huden är E-vitamin en utmärkt ingrediens i after shave för dess förmåga att lugna och återställa huden.

Det är också viktigt att undvika after shave-produkter som innehåller höga halter av alkohol, eftersom alkohol kan torka ut och irritera huden, särskilt om du redan är benägen för torrhet eller känslighet. Läs alltid ingredienslistan noggrant och överväg att välja en produkt som är anpassad för din hudtyp för bästa möjliga resultat.

Doft

Doften av ett after shave kan vara en avgörande faktor för många män. Vissa föredrar en stark, maskulin doft, medan andra föredrar en mer subtil doft. Det är därför viktigt att välja ett after shave som har en doft som du gillar och känner dig bekväm med.

Konsistens

Konsistensen på ett after shave kan också spela en stor roll i hur bra det känns på huden. Vissa after shaves är mer som en lotion, medan andra är mer som en gel. Vilken konsistens du föredrar beror på din personliga preferens och din hudtyp. Om du har torr hud kan du till exempel föredra en mer återfuktande lotion, medan en gel kan vara bättre om du har fet hud.

Pris

Priset på ett after shave kan variera mycket, från budgetalternativ till lyxprodukter. Det är viktigt att komma ihåg att ett högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet. Det bästa sättet att avgöra om ett after shave är värt sitt pris är att titta på dess ingredienser och vad andra användare har att säga om det.

Förpackning

Förpackningen på ett after shave kan också vara viktig, särskilt om du planerar att ta med det när du reser. En bra förpackning bör vara robust och lätt att öppna, och den bör också vara tillräckligt liten för att passa i din necessär.

Användarrecensioner

En av de bästa sätten att avgöra om ett after shave är bra eller inte är att läsa användarrecensioner. Dessa recensioner kan ge dig en bra uppfattning om hur produkten presterar i praktiken, och de kan också ge dig insikt i eventuella problem som andra användare har stött på.

Hudtyp

Slutligen är det viktigt att tänka på din hudtyp när du väljer ett after shave. Om du har känslig hud bör du välja ett after shave som är speciellt utformat för att vara skonsamt mot huden. Om du har fet hud kan du föredra ett after shave som hjälper till att kontrollera oljeproduktionen. Och om du har torr hud kan du behöva ett after shave som ger extra återfuktning.

After shave Banner 2

Användning av after shave

Användning av after shave är en ganska enkel process, men det finns några tips och tricks som kan hjälpa dig att få ut det mesta av din produkt. Här är en steg-för-steg guide till hur man använder after shave:

Först och främst, se till att du har rakat ordentligt. Efter att du har rakat och sköljt bort eventuellt raklödder från ansiktet, torka huden försiktigt med en ren handduk. Det är viktigt att inte gnugga huden, eftersom detta kan orsaka irritation.

När din hud är torr, ta en liten mängd after shave (omkring storleken av en ärt) och applicera den på området som du just har rakat. Massera in produkten i huden tills den är helt absorberad. Kom ihåg att vara försiktig runt eventuella snitt eller skärsår.

En viktig aspekt att tänka på när det gäller användning av after shave är säkerhet. Eftersom after shave ofta innehåller alkohol och andra potentiellt irriterande ingredienser, bör du alltid testa produkten på ett litet område av din hud innan du applicerar den helt. Om du märker någon rodnad, klåda eller annan irritation, sluta använda produkten omedelbart och konsultera en hudläkare.

Slutligen, kom ihåg att mindre är mer när det gäller after shave. Det kan vara frestande att använda mycket produkt för att få en starkare doft, men detta kan faktiskt leda till överdriven torrhet och irritation. En liten mängd after shave bör vara tillräcklig för att ge din hud den vård den behöver efter rakning.

Vanliga frågor om After Shave

Kan jag använda after shave om jag har känslig hud?

Absolut, men det är viktigt att vara försiktig. Män med känslig hud kan uppleva irritation från vissa after shave-produkter, särskilt de som innehåller alkohol. Det är därför bäst att leta efter after shaves som är alkoholfria och innehåller lugnande ingredienser som aloe vera eller kamomill. Det kan också vara en bra idé att göra ett hudtest med produkten på ett litet område av huden innan du använder den helt, bara för att se hur din hud reagerar.

Varför bränner mitt after shave?

Det är inte ovanligt att känna en brännande känsla när man applicerar after shave, särskilt om produkten innehåller alkohol. Alkoholen i after shave kan hjälpa till att desinficera eventuella snitt eller skärsår från rakningen, men den kan också bränna och torka ut huden. Om bränningen är mycket obehaglig, kan det vara en bra idé att byta till en alkoholfri after shave-produkt.

Behöver jag verkligen använda after shave?

Ja, after shave spelar en viktig roll i grooming-rutinen för män. Rakning kan ta bort hudens naturliga oljor och orsaka irritation, och after shave hjälper till att återställa fuktbalansen och lugna huden. Dessutom ger after shave en trevlig doft, vilket många män uppskattar. Om du har känslig hud eller finner att after shave irriterar din hud, finns det mildare alternativ tillgängliga.

Kan jag använda after shave på andra delar av kroppen?

Principiellt sett kan after shave användas på alla områden som har rakats. Det lugnar och återfuktar huden, oavsett var den appliceras. Men det är viktigt att notera att huden på olika delar av kroppen kan reagera olika på produkten. Om du planerar att använda after shave på andra delar av kroppen än ansiktet, bör du först testa den på ett litet område.

Är det dåligt att använda after shave med alkohol?

Det beror på din hudtyp och personliga preferenser. After shave med alkohol kan hjälpa till att desinficera huden och förhindra infektioner i eventuella snitt eller skärsår från rakningen. Men alkohol kan också torka ut huden och orsaka irritation, särskilt om du har känslig hud. Om du upplever torrhet eller irritation från en alkoholbaserad after shave, kan det vara värt att byta till en alkoholfri variant.

Varför gör mitt after shave min hud röd?

Vissa ingredienser i after shaves kan orsaka rodnad, särskilt om du har känslig hud. Alkohol, till exempel, kan irritera huden och orsaka rodnad. Om din hud blir röd efter att du har använt after shave, kan det vara en bra idé att byta till en mildare produkt. Du bör också kolla in ingredienslistan på ditt after shave för att se om det finns något specifikt som kan orsaka irritation.

Kan jag använda after shave varje dag?

Ja, du kan absolut använda after shave varje dag. Faktum är att det rekommenderas att använda after shave varje gång du rakar dig för att hjälpa till att lugna huden och återställa fuktbalansen. Men om du märker att din hud blir torr eller irriterad från daglig användning, kanske du vill minska frekvensen eller byta till en mildare produkt.

Kan kvinnor använda after shave?

Ja, kvinnor kan definitivt använda after shave. Även om produkten ofta marknadsförs mot män, har den fördelar som är universella. After shave återfuktar och lugnar huden efter rakning, vilket är något som alla kön kan dra nytta av. Kvinnor bör dock vara medvetna om att många after shaves har dofter som anses vara mer traditionellt maskulina.

Senast Uppdaterad: 2024-05-26 03:37:51

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5