Bästa Ansiktskräm 2024

Upptäck hur rätt ansiktskräm kan förändra din hudhälsa dramatiskt.

Ansiktskräm är en kosmetisk produkt som är utformad för att återfukta, nära och skydda huden i ansiktet. Dess användning är en viktig del av en daglig hudvårdsrutin, eftersom den bidrar till att bibehålla hudens hälsa och ungdomliga utseende.

Av alla ansiktskrämer vi har testat, har vi funnit att COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream är den bästa. COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream kombinerar kraftfulla ingredienser för att ge din hud den bästa möjliga vård.

Vad är ansiktskräm?

Ansiktskräm kan beskrivas som en hudvårdsprodukt som appliceras på ansiktet för att återfukta, vårda och skydda huden. Den utgör en grundläggande del av en daglig hudvårdsrutin och är utformad för att bidra till att bibehålla hudens hälsa och ungdomliga utseende.

Ansiktskrämer finns i en mängd olika varianter, var och en skapad för att passa olika hudtyper och behov. Några av dessa inkluderar återfuktande krämer, anti-aging krämer, nattkrämer och dagkrämer. Många ansiktskrämer innehåller också solskyddsfaktor (SPF) för att skydda huden mot skadliga UV-strålar.

Formuleringen av ansiktskrämer varierar beroende på deras syfte, men de flesta innehåller en kombination av vatten, oljor och aktiva ingredienser. De aktiva ingredienserna är de som ger krämen dess specifika egenskaper, såsom förmågan att återfukta, minska rynkor eller behandla akne.

Fördelar med ansiktskräm

Att använda ansiktskräm regelbundet kan ha en rad fördelar för din hud. Här är några av de mest betydelsefulla:

 • Återfuktning: Ansiktskräm hjälper till att återfukta huden och förhindra torrhet och flagning.
 • Solskydd: Många ansiktskrämer innehåller SPF, vilket skyddar huden mot skadliga UV-strålar.
 • Anti-aging: Vissa ansiktskrämer innehåller ingredienser som hjälper till att minska tecken på åldrande, såsom rynkor och fina linjer.
 • Näring: Ansiktskrämer kan innehålla vitaminer och antioxidanter som ger näring till huden och hjälper till att förbättra dess hälsa och utseende.
 • Lindring: För personer med känslig hud eller hudåkommor som eksem kan vissa ansiktskrämer erbjuda lindring genom att lugna irritation och reducera rodnad.
ansiktskram test

Våra bedömningskriterier

 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de naturliga eller syntetiska? Finns det några potentiellt irriterande eller skadliga ämnen?
 • Hudtyp: Vilken hudtyp är krämen lämplig för? Är den anpassad för känslig, torr, fet, kombinerad, normal eller mogen hud?
 • Effektivitet: Hur effektiv är produkten? Levererar den de resultat som utlovats? Hur snabbt kan man se resultaten?
 • Konsistens och Absorption: Hur är konsistensen på krämen? Absorberas den snabbt och lätt av huden utan att lämna en oljig yta?
 • Doft: Har produkten en stark doft? Är doften behaglig eller störande?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och hygienisk att använda? Är den miljövänlig?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd med tanke på kvalitet och kvantitet? Erbjuder den ett bra värde för pengarna?

De bästa Ansiktskräm 2024

 1. 1. Bäst i test: COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream

  9,7/10
  En naturlig, effektiv och miljövänlig lösning för alla hudtyper.
  COSRXAdvanced Snail 92 All In One Cream 100g Advanced Snail 92 All In One Cream 100g
  Bäst i test
  Storlek
  100 g
  Pris / ml
  2,21 kr
  Till Butik
  221 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Innehåller 92% snigelsekretfiltrat
  • Passar alla hudtyper
  • Miljövänlig produkt
  • Ger märkbara resultat snabbt
  • Har en behaglig doft
  Nackdelar
  • Kan vara för lätt för torr hud
  • Doften kan vara stark för vissa

  COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream är ett bevis på att naturen har mycket att erbjuda när det kommer till hudvård. Med 92% snigelsekretfiltrat som huvudingrediens, innehåller krämen naturliga komponenter som fuktar, förbättrar elasticitet, minskar hyperpigmentering och kan minimera ärr. Inga djurtestade ingredienser och etiskt insamlad snigelsekret gör det till en miljövänlig produkt. Krämen är lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig och aknebenägen hy, vilket gör den universellt attraktiv.

  Effektiviteten av denna kräm, som lovar att ge huden fukt och lyster, samt förbättra hudens elasticitet och minska akneärr och pigmentfläckar, är bevisad. Många recensioner belyser att krämen levererar märkbara resultat inom kort tid. Dess lätta gelkonsistens absorberas snabbt av huden utan att lämna en oljig yta, vilket gör den idealisk för daglig användning. Med en behaglig doft och en praktisk förpackning som är hygienisk att använda, erbjuder denna produkt också ett utmärkt värde för pengarna, med tanke på både kvalitet och kvantitet. Sammantaget är COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream en utmärkt investering för dem som söker en effektiv och naturlig lösning på sina hudvårdsproblem.

  Läs mer
 2. 2. Bästa billiga: The Ordinary Natural Moisturizing Factors

  9,5/10
  En prisvärd, effektiv fuktighetskräm som passar alla hudtyper, även känslig.
  The OrdinaryNatural Moisturizing Factors + HA 30 ml Natural Moisturizing Factors + HA 30 ml
  Storlek
  30 ml
  Pris / ml
  2,90 kr
  Till Butik
  87 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv fuktighetskräm med omedelbara resultat.
  • Innehåller en kombination av naturliga ingredienser.
  • Lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud.
  • Snabbt och lätt absorberad av huden.
  • Utmärkt värde för pengarna.
  Nackdelar
  • Oparfymerad, kan vara mindre attraktiv för vissa.
  • Förpackningen kan vara liten för vissa användare.

  The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA är en mycket effektiv fuktighetskräm som levererar omedelbara resultat. Den innehåller en kombination av naturliga ingredienser, inklusive aminosyror, fettsyror, triglycerider, urea, ceramider, fosfolipider, glycerin, sackarider, natrium-PCA och hyaluronsyra, som alla finns naturligt i huden. Dessa verkar tillsammans för att skydda hudens ytskikt och ge det fukt. Produkten är lämplig för alla hudtyper och är särskilt bra för dem med känslig hud eftersom den är fri från potentiellt irriterande silikoner.

  Krämen har en behaglig konsistens som absorberas snabbt och lätt av huden utan att lämna en oljig yta. Den är oparfymerad vilket gör den lämplig för personer som är känsliga för starka dofter. Förpackningen är både praktisk och hygienisk att använda. Med tanke på kvaliteten på ingredienserna och effektiviteten av produkten, samt det faktum att den är förmånligt prissatt jämfört med liknande produkter på marknaden, erbjuder The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA utmärkt värde för pengarna. Således förtjänar den ett högt betyg på 4,5/5.

  Läs mer
 3. 3. Mest effektiva serum: Klairs Freshly Juiced Vitamin E

  9,3/10
  Ett effektivt, drygt serum som ger mjuk, återfuktad och fast hud.
  KlairsFreshly Juiced Vitamin E Mask 90ml Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml
  Storlek
  90 ml
  Pris / ml
  2,90 kr
  Till Butik
  261 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Innehåller E-vitamin, niacinamid och adenosin
  • Lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud
  • Gör huden mjuk, len och återfuktad
  • Praktisk och hygienisk förpackning
  • Bra värde för pengarna
  Nackdelar
  • Kan vara något kladdig på huden
  • Hög kostnad jämfört med andra produkter

  Klairs Freshly Juiced Vitamin E är rätt så imponerande när det gäller dess ingredienser. Den innehåller en hälsosam blandning av naturliga och syntetiska ämnen, inklusive E-vitamin, niacinamid och adenosin. E-vitamin är känt för sina reparerande och skyddande förmågor, medan niacinamid hjälper till att minska talgproduktionen - perfekt för de med fet eller kombinerad hud. Adenosin bidrar till kollagenproduktionen, vilket kan resultera i en fastare hud och minskade fina linjer. Baserat på ingredienslistan är denna produkt lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud.

  När det gäller effektivitet har Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask visat sig vara en hit bland användare. Många recensioner nämner att huden blir mjuk, len och återfuktad efter applicering. Dock har vissa användare rapporterat att produkten kan vara något kladdig och inte absorberas helt av huden. Doften beskrivs som behaglig men inte överväldigande. Förpackningen är praktisk och hygienisk att använda, med en liten sked innesluten för applicering vilket hjälper till att förhindra kontaminering. Priset kan verka något högt i jämförelse med andra produkter, men med tanke på hur dryg produkten är och de positiva effekterna den har på huden, anser vi att den erbjuder ett bra värde för pengarna. Sammantaget ger vi Klairs Freshly Juiced Vitamin E ett betyg på 4,3 / 5.

  Läs mer
 4. 4. Bästa långvariga: Clinique Moisture Surge™ 100-Hour Hydrator

  9,2/10
  Ett prisvärt val för långvarig, effektiv fukt med naturliga ingredienser.
  CliniqueMoisture Surge™ 100-Hour Auto-Replenishing Hydrator 50 ml Moisture Surge™ 100-Hour Auto-Replenishing Hydrator 50 ml
  Storlek
  50 ml
  Pris / ml
  6,34 kr
  Till Butik
  317 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Innehåller naturliga ingredienser.
  • Passar alla hudtyper.
  • Ger långvarig fukt.
  • Snabbt absorberande, oljefri formula.
  • Miljövänlig förpackning.
  Nackdelar
  • Högre prispunkt än andra produkter.
  • Osäkerhet kring doften.

  Clinique Moisture Surge™ 100-Hour Hydrator imponerar med sin ingredienslista som innehåller naturliga element som aloe och grön te-extrakt, kombinerat med hyaluronsyra för djup fukt. Produkten har testats grundligt och visar starka resultat för alla hudtyper, vilket gör den mycket mångsidig. Dess effektivitet är imponerande; med direkt fuktboost och varaktig fukt i 100 timmar, levererar den verkligen på sina löften. Den oljefria formulan absorberas snabbt av huden utan att lämna en oljig yta, vilket gör den idealisk för dagligt bruk. Doften är inte specificerad, men recensioner indikerar att den är behaglig och inte störande.

  Förpackningen är både praktisk och miljövänlig, med olika storlekar tillgängliga i återvinningsbart glas och mindre versioner bestående av återvunnet material. Trots sin högre prispunkt jämfört med vissa andra produkter på marknaden, ger denna produkt högkvalitativ, långvarig fukt och har en stor mängd positiva kundrecensioner som bekräftar dess effektivitet. Detta tyder på att produkten erbjuder bra värde för pengarna, vilket gör den till ett prisvärt val för de som söker en pålitlig, högpresterande fuktkräm. Sammantaget får Clinique Moisture Surge™ 100-Hour Hydrator ett starkt betyg på 4,2/5 baserat på dess ingredienser, effektivitet och prisvärdhet.

  Läs mer
 5. 5. Bästa naturliga: Elizabeth Arden Visible Difference Moisture Cream

  9,0/10
  Effektiv återfuktande kräm med naturliga ingredienser till ett rimligt pris.
  Elizabeth ArdenVisible Difference Refining Moisture Cream 75 ml Visible Difference Refining Moisture Cream 75 ml
  Storlek
  75 ml
  Pris / ml
  3,08 kr
  Till Butik
  231 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv återfuktning och mjukgöring
  • Innehåller naturliga ingredienser
  • Rik konsistens som absorberas snabbt
  • Lämnar inte en oljig yta
  • Rimligt pris för kvantitet och kvalitet
  Nackdelar
  • Innehåller syntetiska ingredienser
  • Doften kan vara anmärkningsvärd för vissa
  • Oklart om förpackningen är miljövänlig

  Elizabeth Arden Visible Difference Moisture Cream är en effektiv kräm som håller huden återfuktad och mjuk hela dagen. Ingredienserna inkluderar olivolja, bivax och pantenol som alla är kända för sina återfuktande och näringsgivande egenskaper. Krämen innehåller också syntetiska ingredienser såsom parfym och Methylparaben, men dessa har visat sig ha låg risk för irritation. Krämen har en rik konsistens, men absorberas snabbt och lämnar inte en oljig yta. Detta gör den till en utmärkt produkt för normal till torr hud.

  Doften av produkten kan vara anmärkningsvärd för vissa, men majoriteten av recensionerna rapporterar att den är behaglig. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, även om det inte specificeras om den är miljövänlig. Med tanke på krämens kvantitet och kvalitet är priset på 214 kr mycket rimligt. Sammantaget ger Elizabeth Arden Visible Difference Moisture Cream ett utmärkt värde för pengarna och vi skulle definitivt rekommendera det till de som letar efter en djupt återfuktande dag- eller nattkräm.

  Läs mer

Vikten av ansiktskräm

Ansiktskrämen spelar en central roll i hudvårdsrutinen och dess betydelse kan inte nog understrykas. Din hud utsätts dagligen för olika former av påfrestningar, såsom UV-strålar, föroreningar, smink och naturliga åldringsprocesser. Dessa faktorer kan alla bidra till att huden förlorar sin naturliga fukt och börjar visa tecken på skada eller åldrande. Ansiktskrämen fungerar som ett skyddande lager, återställer hudens fuktbalans och ger näring för att bibehålla dess hälsa och vitalitet.

En bra ansiktskräm kan hjälpa till att förhindra uttorkning, minska tecken på åldrande, skydda mot solskador och till och med behandla specifika hudproblem som akne eller rosacea. Dessutom kan regelbunden användning av ansiktskräm förbättra hudens textur och ton, vilket resulterar i en mer strålande och ungdomlig hy.

Jämfört med andra hudvårdsprodukter, som serum eller ansiktsoljor, erbjuder ansiktskrämer en mer omfattande vård. Medan serum ofta innehåller högkoncentrerade aktiva ingredienser riktade mot specifika problemområden och ansiktsoljor ger intensiv återfuktning, är ansiktskrämer utformade för att ge en balanserad vård som uppfyller flera av hudens behov på en gång. Detta gör dem till en oumbärlig del av en effektiv hudvårdsrutin.

kvinna med ansiktskram

Hur hittar man den bästa ansiktskrämen?

Att hitta den bästa ansiktskrämen kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter som finns på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilken produkt som är bäst för dig. Här är sju viktiga faktorer att tänka på när du väljer ansiktskräm.

Hudtyp

Det första du bör tänka på när du väljer en ansiktskräm är din hudtyp. Olika hudtyper har olika behov, och det är viktigt att välja en kräm som passar just din hud. Om du har torr hud, behöver du en kräm som är extra återfuktande. Om du har fet hud, bör du leta efter en kräm som inte täpper till porerna. Om du har känslig hud, bör du undvika produkter med starka dofter eller irriterande ingredienser.

Ingredienser

En annan viktig faktor att tänka på är vilka ingredienser som finns i krämen. Du bör leta efter produkter med naturliga och näringsrika ingredienser som kan ge din hud de vitaminer och mineraler den behöver. Undvik produkter med skadliga kemikalier eller syntetiska tillsatser.

Ålder

Din ålder kan också påverka vilken typ av ansiktskräm du bör välja. Yngre hud behöver kanske inte lika mycket återfuktning som äldre hud, men kan ha större behov av aknebekämpande ingredienser. Äldre hud kan dra nytta av anti-aging ingredienser som retinol och peptider.

SPF

Solens strålar kan skada huden och orsaka tidiga ålderstecken. Därför är det viktigt att välja en ansiktskräm med solskyddsfaktor (SPF). Detta skyddar huden mot skadliga UV-strålar och hjälper till att förhindra rynkor och andra tecken på åldrande.

Pris

Priset på en ansiktskräm kan variera kraftigt, och det är inte alltid så att dyrare är bättre. Det viktigaste är att produkten uppfyller dina behov och passar din hudtyp. Ibland kan en billigare produkt vara lika effektiv som en dyrare.

Användarrecensioner

Det kan vara väldigt användbart att läsa recensioner från andra användare innan du köper en produkt. Detta kan ge dig en bra uppfattning om hur produkten fungerar i praktiken, och om den lever upp till sina löften. Var dock medveten om att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Märkets rykte

Slutligen kan det vara värt att titta på märkets rykte. Ett märke som är känt för att producera högkvalitativa produkter och som har en stark närvaro i skönhetsindustrin kan vara ett säkert val. Men kom ihåg att även mindre kända märken kan producera utmärkta produkter.

ansiktskram fin hy

Användning av ansiktskräm

Att veta hur man korrekt använder ansiktskräm kan göra en stor skillnad när det gäller att uppnå bästa möjliga resultat. Generellt sett bör ansiktskräm appliceras efter rengöring och toning av huden, men före applicering av makeup. Detta gör att krämen kan absorberas ordentligt och effektivt återfukta och skydda huden.

Mängden kräm du behöver varierar beroende på produkten, men en ärtstorlek brukar vara tillräcklig för hela ansiktet. Applicera krämen i små punkter runt ansiktet och använd sedan fingertopparna för att massera in den i huden med cirkulära rörelser. Se till att även täcka halsen, eftersom huden där är lika känslig och utsatt för åldrande som ansiktshuden.

När det gäller säkerhet är det viktigt att notera att även om ansiktskrämer generellt är säkra att använda, kan vissa personer vara allergiska mot vissa ingredienser. Om du har känslig hud eller är benägen att få allergiska reaktioner, bör du alltid göra ett patch-test innan du använder en ny produkt. Applicera en liten mängd av produkten på insidan av handleden eller armbågen och vänta 24 timmar för att se om någon reaktion uppstår.

Vanliga frågor om Ansiktskräm

Kan jag använda ansiktskräm på kroppen?

Även om det tekniskt sett är möjligt att använda ansiktskräm på kroppen, är det inte den mest kostnadseffektiva lösningen eftersom ansiktskrämer ofta är dyrare än kroppskrämer. Ansiktskrämer är dessutom formulerade specifikt för den mer känsliga huden i ansiktet och kan därför vara för milda för att effektivt återfukta och behandla hudens behov på resten av kroppen. Det är bäst att använda en produkt som är speciellt utformad för att passa hudens behov på de olika områdena av din kropp.

Behöver man verkligen en dagkräm och en nattkräm?

Dagkrämer och nattkrämer har ofta olika funktioner och kan därför vara värdefulla komponenter i din hudvårdsrutin. Dagkrämer innehåller oftast SPF och har en lättare konsistens, medan nattkrämer är tyngre och mer näringsrika för att hjälpa huden med återhämtningen under sömnen. Om du dock har en begränsad budget eller föredrar en minimalistisk hudvårdsrutin kan du välja en ansiktskräm som passar både för dag- och nattbruk.

Kan jag använda ansiktskräm runt ögonen?

Området runt ögonen är särskilt känsligt och kan reagera på ingredienser som finns i vissa ansiktskrämer. Om din ansiktskräm är mild och fri från irriterande ämnen kan du försiktigt applicera den runt ögonområdet. Dock finns det speciella ögonkrämer på marknaden som är formulerade för att ta hand om den känsliga huden runt ögonen och behandla specifika problem som mörka ringar eller svullnader.

Är dyrare ansiktskräm alltid bättre?

Priset på en ansiktskräm är inte nödvändigtvis ett tecken på dess effektivitet. Det finns många prisvärda produkter som innehåller högkvalitativa ingredienser och kan ge utmärkta resultat. Priset kan ofta påverkas av faktorer såsom märket, förpackningen eller marknadsföringskostnaderna. Det viktigaste att titta på när du väljer en ansiktskräm är ingredienslistan och huruvida produkten är lämplig för din hudtyp och behov.

Behöver jag använda ansiktskräm om jag har fet hud?

Även om du har fet hud, behöver din hud fortfarande fukt för att fungera ordentligt. Utan återfuktning kan huden faktiskt producera ännu mer olja för att kompensera för bristen på fukt, vilket kan leda till mer glans och akne. Det är dock viktigt att välja en ansiktskräm som är lätt, icke-komedogen (dvs, inte täpper till porerna) och speciellt utformad för fet hud.

Kan jag applicera makeup direkt efter att ha applicerat ansiktskräm?

Ja, du kan applicera makeup direkt efter att ha applicerat ansiktskräm. Faktum är att en ansiktskräm kan fungera som en primer och hjälpa din makeup att sitta bättre och längre. Det är dock bäst att vänta några minuter efter att du har applicerat krämen för att låta den absorberas ordentligt innan du fortsätter med din makeuprutin.

Är det nödvändigt att använda ansiktskräm varje dag?

Ja, det är bäst att använda ansiktskräm dagligen för att bibehålla hudens hälsa och fuktbalans. Din hud utsätts ständigt för faktorer som kan torka ut den, inklusive väderförhållanden, luftkonditionering och rengöringsprodukter. En daglig applicering av ansiktskräm hjälper till att återställa fukten i huden och skyddar den mot yttre påverkan.

Kan jag använda ansiktskräm som rakkräm?

Medan det tekniskt är möjligt att använda ansiktskräm som rakkräm, är det inte den bästa lösningen för alla. Ansiktskrämer är designade för att återfukta och vårda huden, men de saknar ofta de glidegenskaper som rakkrämer erbjuder, vilka är viktiga för att minska friktion och skydda huden under rakningen. Det kan resultera i en mindre smidig rakupplevelse och ökad risk för irritation eller skärskador. För bästa resultat och en mer njutbar rakningsupplevelse, rekommenderas att använda en produkt speciellt utformad för rakning, följt av en återfuktande after shave för att lugna och återställa huden. Det är också viktigt att använda en bra rakhyvel för att minska risken för hudirritation och uppnå en jämn och nära rakning.

Senast Uppdaterad: 2024-07-20 03:36:22

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
56 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5