Bästa Mascara 2024

Upptäck hur rätt mascara kan framhäva dina ögon och skapa volym.

Mascara är ett oumbärligt skönhetsverktyg som använts sedan urminnes tider för att förstärka och framhäva ögonens naturliga skönhet. Det är en kosmetisk produkt som appliceras på ögonfransarna för att göra dem tjockare, längre och mer definierade, vilket hjälper till att skapa en mer dramatisk och lockande look.

Det finns många olika typer av mascara på marknaden, men en produkt står ut från mängden som den absolut bästa. L'Oréal Paris Telescopic Mascara, L`Oréal Paris Telescopic Mascara, har blivit korad till det bästa mascara tack vare dess förmåga att ge oöverträffad volym och längd till ögonfransarna, samtidigt som den är enkel att applicera och håller hela dagen.

Vad är mascara?

Mascara är en kosmetisk produkt som används för att förstärka, förlänga och ge volym åt ögonfransarna. Den är oftast tillverkad av en blandning av pigment, oljor, vax och konserveringsmedel. Mascara kommer i olika former: flytande, kaka och kräm, men den mest populära formen är den flytande som appliceras med en borste.

Ursprunget till mascara kan spåras tillbaka till det gamla Egypten runt 4000 f.Kr., där det användes av både män och kvinnor för att skydda ögonen från ökensolen och för att framhäva ögonens skönhet. I modern tid har mascara blivit ett oumbärligt verktyg i varje skönhetsrutin, med dess förmåga att omedelbart förvandla utseendet på ögonen.

Mascara finns i många olika färger, men svart och brun är de mest populära. Det finns också vattenfast mascara som är motståndskraftig mot tårar, svett och regn. Många mascaror innehåller även vårdande ingredienser som hjälper till att stärka och skydda ögonfransarna.

Fördelar med att använda mascara

Det finns många fördelar med att använda mascara. Här är några av de mest betydande:

 • Förstärker ögonfransarna: Mascara gör ögonfransarna mörkare, tjockare och längre, vilket gör ögonen mer framträdande och uttrycksfulla.
 • Framhäver ögonfärgen: Mascara kan hjälpa till att framhäva ögonfärgen och skapa en kontrast som gör ögonen mer lockande.
 • Gör ögonen större: Genom att förlänga och böja ögonfransarna kan mascara ge illusionen av större och mer öppna ögon.
 • Skyddar ögonfransarna: Många mascaror innehåller vårdande ingredienser som hjälper till att stärka och skydda ögonfransarna, vilket gör dem friskare och mer motståndskraftiga.
 • Ger självförtroende: Att bära mascara kan ge ett boost till ditt självförtroende, eftersom det hjälper dig att känna dig mer attraktiv och sätta fram din bästa sida.
mascara test

Våra bedömningskriterier

 • Hållbarhet: Hur länge håller mascaran under dagen? Smular den eller smetar ut sig? Hur bra står den emot svett och tårar?
 • Applicering: Hur lätt är det att applicera mascaran? Har borsten en bra form som gör det enkelt att nå alla fransar? Ger den klumpfri applicering?
 • Effekt: Ger mascaran volym, längd, böjning, separation eller allt-i-ett? Hur intensiv är färgen? Ser fransarna naturliga eller dramatiska ut?
 • Formulering: Är mascaran oparfymerad och lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare? Innehåller den vårdande ingredienser som stärker och skyddar fransarna?
 • Borttagning: Är mascaran lätt att ta bort med ögonmakeupremover eller bara vatten? Lämnar den några rester?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Är borsten av god kvalitet?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på kvaliteten och mängden produkt du får?

De bästa Mascara 2024

 1. 1. Bäst i test: L'Oréal Paris Telescopic Mascara

  9,7/10
  Förvandla dina ögon med långa, klumpfria fransar till ett rimligt pris.
  L'Oréal ParisTelescopic Mascara Black 8 ml Telescopic Mascara Black 8 ml
  Bäst i test
  Storlek
  8 ml
  Pris / ml
  14,25 kr
  Till Butik
  114 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Förlänger och definierar fransar upp till 60%
  • Håller sig stabil utan att smula eller smeta
  • Ger rikligt med volym och intensiv färg
  • Mild formulering, lämplig för känsliga ögon
  • Innehåller vårdande ingredienser för fransarna
  Nackdelar
  • Kan vara svår att ta bort utan remover
  • Priset kan vara högt för vissa konsumenter

  L'Oréal Paris Telescopic Mascara är en utmärkt produkt som lever upp till sitt löfte om att förlänga och definiera dina fransar med upp till 60%. Produkten håller sig stabil på ögonen hela dagen utan att smula eller smeta ut sig, vilket gör den till en pålitlig partner för alla evenemang. Appliceringen är också imponerande, tack vare den innovativa precisionsborsten som gör det enkelt att nå alla fransar för en klumpfri applicering. Dessutom ger formulan rikligt med volym och intensiv färg, vilket ger dina ögon en dramatisk look. Förpackningen är också praktisk och lätt att använda, med en borste av hög kvalitet.

  Formuleringen av L'Oréal Paris Telescopic Mascara väcker också beundran. Den är mild nog för känsliga ögon och kontaktlinsbärare, vilket säkerställer en behaglig användarupplevelse. Dessutom innehåller den vårdande ingredienser som stärker och skyddar dina fransar. Mascaran är lätt att ta bort med ögonmakeupremover eller bara vatten, och den lämnar inga rester. Med tanke på kvaliteten och mängden produkt du får, är priset på 114 kr helt rimligt. Totalt sett är L'Oréal Paris Telescopic Mascara ett utmärkt val för alla som vill ha långa, väldefinierade fransar.

  Läs mer
 2. 2. Bästa billiga: Maybelline Lash Sensational

  9,5/10
  Hållbar mascara som ger volym och fyllighet utan att kladda.
  MaybellineLash Sensational Full Fan Effect Mascara 01 Very Black 9,5ml Lash Sensational Full Fan Effect Mascara 01 Very Black 9,5ml
  Storlek
  9,5 ml
  Pris / ml
  10,74 kr
  Till Butik
  102 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hållbar och motstår svett och tårar
  • Ger volym och fyllighet utan klumpar
  • Oparfymerad och vårdande ingredienser
  • Lätt att ta bort utan rester
  • Rimligt pris för kvalitet och mängd
  Nackdelar
  • Kan upplevas som torr
  • Svårt att nå de minsta fransarna

  Maybelline Lash Sensational mascara imponerar med sin hållbarhet och effekt. Den har visat sig stå emot svett och tårar och håller hela dagen utan att smula eller kladda. Mascaran ger ett fantastiskt resultat med mycket volym och fyllighet, utan att skapa klumpar. Fransarna separeras vackert och det intensivt svarta pigmentet ger en dramatisk effekt. Silikonborsten, med sina olika storlekar av penseldrag, gör det enkelt att nå alla fransar och skapa en elegant fjädereffekt.

  Produkten är lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare, då den är oparfymerad och innehåller vårdande ingredienser som stärker fransarna. Trots sin intensiva effekt, är mascaran lätt att ta bort vid dagens slut, utan att lämna rester. Priset är mycket rimligt med tanke på den kvalitet och mängd produkt du får. Dock finns det några klagomål om att produkten kan upplevas som torr. Men med över 2654 betyg som i genomsnitt ger 5/5, är det tydligt att Maybelline Lash Sensational mascara lever upp till förväntningarna.

  Läs mer
 3. 3. Bästa hållbarhet: L'Oréal Paris Volume Million Lashes

  9,3/10
  En hållbar, klumpfri mascara som ger intensiv volym och längd.
  L'Oréal ParisVolume Million Lashes Mascara Black 10,5ml Volume Million Lashes Mascara Black 10,5ml
  Storlek
  10,5 ml
  Pris / ml
  10,76 kr
  Till Butik
  113 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hållbar och motstår svett och tårar
  • Enkel och problemfri applicering
  • Klumpfri applicering
  • Ger intensiv volym och längd
  • Lätt att ta bort
  Nackdelar
  • Kan innehålla irriterande ingredienser
  • Priset kan uppfattas som högt

  LOréal Paris Volume Million Lashes Mascara imponerar med sin hållbarhet, utan att smula eller smeta ut sig under dagen. Dessutom står den upp väl mot svett och tårar, vilket gör den till ett pålitligt val för långa dagar eller nattliv. Appliceringen är också enkel och problemfri tack vare borstens effektiva design som kan nå varje frans, oavsett tjocklek. Denna mascara ger en klumpfri applicering, vilket är ett stort plus.

  Den intensiva volymen och längden som denna mascara ger, bidrar till att skapa både naturliga och dramatiska looks, vilket gör den extremt mångsidig. Även om denna mascara är oparfymerad, kan den innehålla ingredienser som kanske inte är lämpliga för de med känsliga ögon eller kontaktlinsbärare. Mascarans förpackning är praktisk och lätt att använda, med en borste av hög kvalitet. Den är lätt att ta bort, vilket sparar tid och besvär i slutet av dagen. Priset på 113 kr kan tyckas lite högt jämfört med vissa andra produkter på marknaden, men med tanke på kvaliteten och mängden produkt du får, är det definitivt prisvärt.

  Läs mer
 4. 4. Mest prisvärda: Max Factor Mascara 2000 Calorie

  9,2/10
  Denna mascara ger volym, hållbarhet och är lätt att avlägsna.
  Max FactorMascara 2000 Calorie Dramatic Volume Black 9ml Mascara 2000 Calorie Dramatic Volume Black 9ml
  Storlek
  9 ml
  Pris / ml
  9,67 kr
  Till Butik
  87 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hållbar och volymgivande
  • Smetar inte ut sig
  • Lätt att applicera
  • Lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Ingen vattentät formula
  • Kan vara svår att hitta i butiker

  Max Factor 2000 Calorie Mascara uppfyller många av de testade kriterierna. Mascaran har en hållbarhet som ger fylliga och volymgivande fransar under hela dagen utan att den smular eller smetar ut sig. Även vid fysisk aktivitet eller emotionella ögonblick står den emot svett och tårar. Appliceringen är enkel och borsten har en bra form som gör det möjligt att nå alla fransar för en klumpfri applicering. Effekten är märkbar, den ger upp till 300 % mer volym och resultatet ser naturligt ut. Formuleringen är lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare vilket är en stor fördel.

  Borttagningen av mascaran är också enkel, den går lätt att ta bort med sminkborttagning utan att lämna några rester. Förpackningen är praktisk och borsten är av god kvalitet. När det kommer till priset, är det rimligt med tanke på kvaliteten och mängden produkt du får. Den kostar endast 87 kr, vilket är lägre än många andra mascara på marknaden. Slutligen, med tanke på de många positiva recensionerna och det höga betyget på 4 av 5, bekräftar det att Max Factor 2000 Calorie Mascara är ett prisvärt alternativ för de som söker volym och hållbarhet i en mascara.

  Läs mer
 5. 5. Bästa premiumvalet: Lancôme Hypnose Mascara

  9,0/10
  En hållbar mascara som ger intensiv volym och vårdar fransarna.
  LancômeHypnose Mascara #001 Black 6,2ml Hypnose Mascara #001 Black 6,2ml
  Storlek
  6,2 ml
  Pris / ml
  45,48 kr
  Till Butik
  282 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Utmärkt hållbarhet och effekt
  • Står emot svett och tårar väl
  • Ger en anpassningsbar volym
  • Enkel och klumpfri applicering
  • Vårdande formulering med provitamin B5
  Nackdelar
  • Priset är relativt högt
  • Kan vara svår att hitta i butiker

  Lancôme Hypnôse Mascara imponerar när det gäller hållbarhet och effekt. Mascaran håller hela dagen utan att smula eller smeta ut sig. Den står emot svett och tårar väl vilket gör den till en pålitlig produkt för långa dagar eller emotionella evenemang. Dessutom ger den en otrolig volym som kan skräddarsys beroende på hur många lager som appliceras. Resultatet är intensivt och kan variera från naturligt till dramatiskt beroende på ditt val.

  Appliceringen är enkel och smidig, tack vare den lätt böjda borsten med tätsittande borsthår. Fransarna blir separerade och klumpfri applicering garanteras. Den vårdande formuleringen med provitamin B5 stärker och skyddar fransarna vilket är en extra bonus. Mascaran är lätt att ta bort, vilket sparar tid och ansträngning i slutet av dagen. Förpackningen är praktisk och borsten är av god kvalitet. Priset kan tyckas vara lite högt jämfört med andra produkter på marknaden, men med tanke på kvaliteten och de hållbara resultatet, är Lancôme Hypnôse Mascara en investering värd att göra.

  Läs mer

Vikten av mascara

Mascara är en av de mest grundläggande och oumbärliga skönhetsprodukterna i varje kvinnas sminkväska. Men varför är mascara så viktig? Här är några anledningar till varför denna produkt anses vara en nödvändighet.

Först och främst hjälper mascara till att framhäva ögonen genom att ge ögonfransarna volym, längd och definition. Genom att göra ögonfransarna mörkare och mer framträdande kan mascara hjälpa till att göra ögonen mer lockande och uttrycksfulla. Dessutom kan mascara ge illusionen av större och mer öppna ögon, vilket kan bidra till ett mer ungdomligt utseende.

En annan viktig fördel med mascara är att den kan hjälpa till att skydda ögonfransarna. Många mascaror innehåller vårdande ingredienser som hjälper till att stärka och skydda ögonfransarna, vilket gör dem friskare och mer motståndskraftiga. Dessutom kan vattenfast mascara hjälpa till att skydda ögonfransarna från skador orsakade av regn, svett eller tårar.

Jämfört med andra liknande produkter, som ögonfransförlängningar eller falska ögonfransar, är mascara ett mer praktiskt och kostnadseffektivt alternativ. Medan ögonfransförlängningar och falska ögonfransar kan ge mer dramatiska resultat, kräver de mer tid och ansträngning att applicera och underhålla. Dessutom kan de vara dyra och potentiellt skadliga för dina naturliga ögonfransar. Å andra sidan är mascara lätt att applicera, billigare och mindre skadlig, vilket gör den till ett idealiskt val för dagligt bruk.

kvinna med mascara

Hur hittar man den bästa mascaran?

Att hitta den bästa mascaran kan vara en utmaning, eftersom det finns så många olika produkter att välja mellan. Men genom att ta hänsyn till ett antal viktiga bedömningskriterier kan du göra processen mycket enklare och mer effektiv. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du letar efter den bästa mascaran.

1. Formulan

Formulan är en av de mest kritiska aspekterna att överväga när du väljer en mascara. En bra mascara bör ha en formula som är lätt att applicera, inte klumpar sig och ger ögonfransarna volym och längd. Dessutom bör formulan vara långvarig och inte smeta ut sig under dagen. Vissa mascaror innehåller även vårdande ingredienser som hjälper till att stärka och skydda ögonfransarna.

2. Borsten

Borsten spelar en stor roll i hur väl mascaran appliceras och hur slutresultatet blir. En bra borste bör kunna separera ögonfransarna effektivt, ge dem volym och längd, samt nå de minsta fransarna i ögonvrån. Det finns olika typer av borstar, inklusive plast- och fiberborstar, och vilken typ som passar bäst beror på dina personliga preferenser.

3. Färgen

Färgen på mascaran kan ha en stor inverkan på hur dina ögon ser ut. Svart mascara ger en mer dramatisk look, medan brun mascara kan ge ett mer naturligt utseende. Det finns även färgade mascaror för de som vill experimentera med olika looks.

4. Varaktighet

En bra mascara bör vara långvarig och hålla hela dagen utan att smeta ut sig eller klumpa sig. Det är viktigt att tänka på hur länge du planerar att bära mascaran och under vilka förhållanden. Om du till exempel planerar att bära mascaran under en lång arbetsdag eller till en fest, bör du leta efter en mascara som är vattenfast och svettresistent.

5. Priset

Priset på mascaran är också en viktig faktor att överväga. Även om det kan vara frestande att gå för den billigaste produkten, är det viktigt att komma ihåg att kvalitet ofta kostar. Det är dock inte alltid så att dyrare produkter är bättre, så det lönar sig att jämföra priser och läsa recensioner innan du gör ett köp.

6. Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i hur bra en produkt verkligen är. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre förståelse för hur produkten presterar i praktiken, vilket kan hjälpa dig att göra ett mer informerat köpbeslut.

7. Märkets rykte

Slutligen är det viktigt att överväga märkets rykte. Ett märke som är känt för att producera högkvalitativa produkter är mer troligt att ha en bra mascara. Dessutom kan ett märke med ett starkt rykte ofta erbjuda bättre kundservice och mer tillförlitliga produktgarantier.

narbild mascara

Användning av mascara

Att applicera mascara kan tyckas enkelt, men det finns några tekniker och tips som kan hjälpa dig att få ut det mesta möjliga av din produkt och undvika vanliga misstag.

Först och främst är det viktigt att alltid börja med rena och torra ögonfransar. Eventuella oljerester eller sminkrester kan förhindra att mascaran fäster ordentligt och ge ett klumpigt resultat. Om du använder en ögonfransböjare, bör du göra detta innan du applicerar mascaran för att undvika att skada dina ögonfransar.

När du applicerar mascaran, börja vid roten av dina ögonfransar och arbeta dig uppåt i en zigzag-rörelse. Detta hjälper till att separera ögonfransarna och ge dem mer volym. Använd mindre produkt på de nedre fransarna för att undvika klumpar och fläckar. Låt den första lagret torka innan du applicerar ett andra lager för extra volym och längd.

När det gäller säkerhetsaspekter, bör du alltid vara försiktig när du applicerar mascara för att undvika att få produkten i ögonen. Om du får mascara i ögonen, skölj omedelbart med vatten. Dessutom bör du aldrig dela din mascara med någon annan för att undvika spridning av bakterier och infektioner. Slutligen, kom ihåg att byta ut din mascara var tredje månad för att säkerställa att produkten är fräsch och säker att använda.

Vanliga frågor om Mascara

1. Hur väljer jag rätt mascara för mig?

Att välja rätt mascara beror på vad du vill uppnå med ditt utseende. Om du vill ha fylligare fransar, välj en volymmascara. Om du vill ha längre fransar, leta efter en förlängande mascara. Om du har känsliga ögon eller bär kontaktlinser, bör du leta efter en mascara som är oparfymerad och oftalmologiskt testad. Dessutom kan du välja mellan vattenfast mascara, som är bra om du bor i ett fuktigt klimat eller tenderar att gnugga dina ögon, och icke-vattenfast mascara, som är lättare att ta bort.

2. Hur tar jag bort mascara på bästa sätt?

Det bästa sättet att ta bort mascara på är att använda en mild sminkborttagare eller en oljebaserad rengöringsmedel. Applicera produkten på en bomullsrondell och håll den mot dina stängda ögon i några sekunder för att lösa upp mascaran, och svep sedan försiktigt av den. Gnugga aldrig hårt eftersom det kan skada dina ögonfransar. Om du bär vattenfast mascara kan du behöva använda en speciellt framtagen vattenfast sminkborttagare.

3. Kan jag använda mascara varje dag?

Ja, det är säkert att använda mascara varje dag så länge du tar bort den ordentligt innan du går och lägger dig. Att sova med mascara på kan göra ögonfransarna torra och spröda och kan leda till att de bryts av. Dessutom bör du byta ut din mascara var tredje månad för att undvika bakterier och infektioner.

4. Vilka är riskerna med att använda utgången mascara?

Användning av utgången mascara kan leda till ögoninfektioner, rodnad, svullnad och andra problem eftersom bakterier kan börja växa i tuben efter en tid. Det är bäst att följa regeln att byta ut din mascara var tredje månad, även om den inte har tagit slut. Om mascaran börjar lukta illa, blir torr eller ändrar konsistens, bör du kasta den omedelbart.

5. Hur kan jag förhindra att min mascara klumpar sig?

För att förhindra att din mascara klumpar sig, börja med att rengöra dina ögonfransar ordentligt innan du applicerar produkten. När du applicerar mascaran, börja vid roten och jobba dig uppåt i en zigzag-rörelse för att separera fransarna. Undvik att pumpa borsten i tuben eftersom detta kan få in luft och orsaka klumpar. Använd istället en roterande rörelse för att få ut produkten på borsten.

6. Vad ska jag göra om jag får mascara i ögat?

Om du får mascara i ögat, bör du omedelbart skölja det med vatten. Undvik att gnugga ögat eftersom det kan orsaka irritation. Om irritationen kvarstår efter att du har sköljt ögat, eller om du känner smärta, bör du söka medicinsk hjälp.

7. Kan jag använda mascara på mina nedre fransar?

Ja, du kan definitivt använda mascara på dina nedre fransar för en mer definierad look. Den bästa tekniken är att använda spetsen på mascaraborsten och applicera produkten försiktigt för att undvika klumpar och fläckar. Om du har problem med att mascaran smetar ut under ögat kan du prova en vattenfast formula, eller applicera en primer eller ett tunt lager puder under ögat innan du applicerar mascaran.

8. Är det säkert att dela mascara med andra?

Nej, det är inte säkert att dela mascara med andra. Mascara är en personlig produkt och bör inte delas eftersom det finns risk för spridning av ögoninfektioner och andra bakterier. Varje gång borsten dras ut och placeras tillbaka i tuben kan den introducera nya bakterier.

Senast Uppdaterad: 2024-06-25 03:35:22

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
52 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5