Test och jämförelse av nässelpulver 2021

Nässelpulver är fullt med vitaminer och mineraler. En korrekt behandlad nässla tappar sitt gift och förvandlas till riktigt supermat. Nässlan bidrar till en mängd hälsofördelar bland annat smärtlindring, antiinflammatorisk effekt och sänkt blodtryck. Du kan enkelt plocka nässlor och göra pulver själv, men det är väldigt smidigt och billigt att beställa hem. Läs vår topplista över bäst nässelpulver.

Innehållsförteckning

Vilket är det bästa nässelpulvret?

Det bästa nässelpulvret är enligt oss RawPowder Nässelpulver. En produkt som består till 100 % av ekologiskt odlad nässla, höga kundbetyg och en tillförlitlig tillverkare. När vi undersökte pulvren så tittade vi på följande egenskaper:

 • Innehåll - Innehållet ska bestå av 100 % nässla
 • Pris - Vi undersöker pris på pulvret och frakt.
 • Kundbetyg - Externa betyg från kunder och testare
RawPowder Nässelpulver
RawPowder Nässelpulver
Bäst i test
1. RawPowder Nässelpulver
9,5/10
Storlek
250 g
Pris / hg
30 kr
Kundbetyg
4.8 / 5
Till Butik
75 kr
Re Fresh Superfood Naesselpulver
Re-Fresh Superfood Nässelpulver
2. Re-Fresh Superfood Nässelpulver
9,5/10
Storlek
250 g
Pris / hg
30 kr
Kundbetyg
4.7 / 5
Till Butik
75 kr
Re Fresh Superfood Brännässla Superfood 1kg
Re Fresh Superfood Brännässla Superfood 1kg
3. Re Fresh Superfood Brännässla Superfood 1kg
9,5/10
Storlek
1 kg
Pris / hg
22 kr
Kundbetyg
5 / 5
Till Butik
223 kr
Superfruit Nässla Pulver
Superfruit Nässla Pulver
4. Superfruit Nässla Pulver
9,3/10
Storlek
300 g
Pris / hg
56 kr
Kundbetyg
4.2 / 5
Till Butik
149 kr
Holistic Nässla
Holistic Nässla
5. Holistic Nässla
8,7/10
Storlek
250 g
Pris / hg
31 kr
Kundbetyg
4.8 / 5
Till Butik
79 kr
Nordic Superfood By Myrberg Brännässla Grönkål Mynta 175 g
Nordic Superfood By Myrberg Brännässla Grönkål Mynta 175 g
6. Nordic Superfood By Myrberg Brännässla Grönkål Mynta 175 g
Ej testad och betygsatt än
Storlek
175 g
Pris / hg
90 kr
Kundbetyg
4.5 / 5
Till Butik
160 kr

Nässlans gift


Vi vet alla att nässlor har en tendens att bränna och skada den som kommer örten nära. Detta är något som man får lära sig redan som barn och i vuxen ålder ser man noga till att hålla sig undan områden där nässlor växer. Egentligen är det inte nässlans blad i sig som bränns, utan de små brännhåren som sitter ovanpå. När du rör vid nässlan så aktiverar den sin körtel som utsöndrar giftet. Giftet är inte farligt, men påminner om det gift som getingar och myggor har. Man bör dock aldrig plocka nässlor med bara händer, utan skyddshandskar är alltid att föredra. Är man dessutom överkänslig mot histamin är det ännu viktigare att skydda sig. Anledningen till att nässlan besitter denna giftiga egenskap är för att den ska kunna skydda sig mot djur som gärna skulle smaska i sig den.

Nässlor i pulverformat


Det kanske inte känns så roligt att bege sig ut i skogen eller på bakgården och samla på sig en hög med nässlor. Att plocka nässlor är i sig inte speciellt jobbigt, men det tar en stund innan nässlorna torkats och man kan använda dem som kost. Ett mycket bra alternativ för den som vill få i sig alla nässlans positiva egenskaper är att använda sig av nässelpulver. Nässelpulvret är otroligt rikt på mängder av vitaminer och mineraler. Utöver detta innehåller pulvret även kalcium, järn och klorofyll. Dessa mineraler och vitaminer är med och bidrar till att rengöra kroppens bindväv och fungerar även renande för människans blod. Som om detta inte vore nog så används nässelpulver även av människor som vill förstärka sina naglar, sitt hår och sin hud.

Nässelpulver (eller nässlor i sig) kan sägas vara motsvarigheten till de nyttiga alger som finns i havet. Det finns flera sätt att äta nässelpulvret på, men det vanligaste är att vispa ner cirka en tesked av pulvret i ett glas med vatten. Detta kan man med fördel göra på morgonen för att få en stärkande shot inför dagens alla prövningar, men föredrar man inte att dricka pulvret går det även utmärkt att använda på bröd eller scones. På så sätt kan man få i sig alla vitaminer som pulvret har, utan att behöva känna någon specifik smak. Ett annat sätt att få i sig nässelpulver är att blanda ner en tesked i ett glas smoothie. Då får du inte bara i dig alla vitaminer från frukterna som du har lagt ner, utan kan även berika kroppen med många andra nyttiga tillskott.

Det som är viktigt att komma ihåg är att man inte ska hetta upp vätskan som man vill använda pulvret i. Detta gäller oavsett om det är vatten som du blandar ut pulvret med eller någon annan dryck. Du ska med andra ord inte blanda ner nässelpulvret i t.ex. en kopp kaffe eller i en varm kopp te. Har du kylt ditt te innan går det däremot utmärkt och dessutom ger nässelpulvret ett litet extra sting.

Det kan nässlan göra för dig


braennaesslaSom tidigare nämnt finns det verkligen otaliga fördelar med att få i sig torkade nässlor eller nässelpulver. Förutom att nässlor fungerar utmärkt för att stärka naglar, hud och hår så hjälper de även till att stoppa eller lindra håravfall. För den som vill få tjockare hår kan man dessutom skölja igenom håret med nässelpulver och vatten efter att håret är rengjort med schampo. I listan nedan följer ett flertal fördelar med nässelpulver och hur de används vid olika områden.

 • Brännässlor och nässelpulver kan hjälpa människor att bli av med eller lindra besvär vid allergier.
 • Nässelpulver fungerar utmärkt för den som vill stimulera matsmältningen och rena sitt blod.
 • Passar utmärkt för den som ammar, då nässlorna påverkar mjölkproduktionen i brösten.
 • I många fall har nässelpulver visat goda egenskaper i samband med att lindra smärta.
 • Dödar bakterier och minskar inflammationer i kroppen.
 • Nässelpulver kan främja menstruationen.
 • Har du problem med en blödning? Nässelpulver stoppar blödning väldigt effektivt och ser även till att vidga blodkärlen i kroppen.
 • Sänker blodtrycket.
 • Fungerar läkande mot sår.
 • Sänker kroppstemperaturen och ökar urinringen. Det sistnämnda kanske inte alltid är så uppskattat, men med alla fördelar som nässlorna har kanske inte ett och ett annat toalettbesök bör stå i vägen.

Som om detta inte vore nog så slutar inte listan över fördelar med nässelpulvret här. Många forskningar har visat att nässlan är utmärkt för att motverka olika typer av cirkulationsproblem i kroppen och är dessutom riktigt bra för magen och levern. Nässelpulver är dessutom slemlösande och kan hjälpa kroppen att bli av med slaggprodukter, sten och grus som kan ha tagit sig in i människans organ. Det kanske främst handlar om njurar och gallblåsa i just detta fall, men då nässelpulvret även kan vara smärtlindrande så kan de se till att lindra de besvär som gallsten eller njursten kan åstadkomma.

Tidigare nämnde vi att nässelpulver är riktigt bra för den som lider av allergi. Det spelar ingen roll vilken typ av allergi som man är drabbad av, men den bästa effekten av nässlan får man på hösnuva (pollenallergi). Om man inte har testat att äta nässelpulver tidigare kan det vara svårt att förstå hur örten ska kunna hjälpa mot allergier, men det den gör är att den lindrar och minskar uppkomsten till inflammationer i kroppen som skapas av just allergiska reaktioner. En svullen näsa kan snabbt rensas upp och trycket över bröstet (som många med allergi upplever) kan lindras markant. Utöver detta så hjälper nässlan till att bli av med rödsprängda ögon och på kuppen får du njuta av ett fräschare leende med vitare tänder.

Vi går vidare på listan över bra egenskaper som nässelpulvret har och tittar lite på de vitaminer som finns i. Få människor är nämligen medvetna om att nässlan är en mycket bra källa till den eftertraktade D-vitaminen. D-vitamin hjälper människor att reglera metabolismen i kroppen och är dessutom väldigt viktig för muskelfunktionen. D-vitamin får oss att må bättre och hjälper kroppen att ta upp andra viktiga vitaminer och mineraler, t.ex. kalcium.

Nässlan - en källa till protein


naessla med nyckelpigaEtt mycket vanligt missförstånd bland människor är att protein endast finns tillgängligt i olika typer av kött, t.ex. fisk och kyckling. Många glömmer bort hur mycket protein det finns i andra typer av produkter, t.ex. örter, bönor och grönsaker. Man brukar säga att 100 gram kycklingfilé innehåller ungefär 22-25 gram protein, men detta kan alltså inte mäta sig med nässelpulvret som innehåller hela 31,5 gram per 100 gram. Naturligtvis är det lättare att få i sig 100 gram kyckling än 100 gram nässelpulver, vilket heller aldrig är en rekommenderad dos. Dock är nässlorna en mycket bra källa att använda sig av för den som vill få i sig protein, samtidigt som man får i sig många andra nytta vitaminer. Du kan alltså med fördel blanda i lite nässelpulver i din proteinshake efter träningen för att få ett högre intag av protein, samtidigt som du kan använda den som en shot när du själv önskar.

Så kommer du igång


Det finns flera sätt att gå tillväga för den som vill börja att äta nässlor eller nässelpulver. Vill man göra det så enkelt för sig själv som möjligt så kan man vända sig till en hälsokostaffär eller en webbshop på internet som säljer nässelpulver. Det är alltid att rekommendera att man köper pulver som är tillverkat av ekologiska nässelblad. Detta är inte bara bra för den egna kroppen, utan även för miljön och omgivningen.

Hur mycket en burk eller påse med nässelpulver kostar beror naturligtvis på vilken butik eller e-shop som du vänder dig till. Nässelpulver är dock en produkt som inte är speciellt dyr och man kan lätt komma undan med en kostnad mellan 40-80 kronor. Naturligtvis beror det även på hur stor förpackning som du köper och om du behöver betala någon frakt för att få din produkt levererad. I en hälsokostbutik kan priserna ibland vara lite dyrare än online, men även detta skiljer sig väldigt mycket.

Innan du använder dig av ditt färdiga pulver är det viktigt att du läser instruktionerna och doseringen noga. De allra flesta nässelpulver kan användas flera gånger om dagen, men man bör ej överskrida den angivna dagliga dosen. Denna dos ligger vanligtvis på 1-2 teskedar och hur du väljer att få i dig pulvret är helt upp till dig själv.

Alternativ nummer två är att man faktiskt skapar sitt eget nässelpulver. För att lyckas med detta måste man först hitta en plats där nässlorna växer och var noga med att alltid använda dig av skyddshandskar när du plockar dom. Det är inte stjälkarna på nässlan som man i första hand vill komma åt, utan bladen. Satsa därför på nässlor som har så mycket och så stora blad som möjligt.

Att hitta en plats där nässlor växer är inte direkt svårt. Ibland räcker det med att gå ner till tomten eller ta sig in en bit i skogen. Nässlor gillar att växa nära stigar och vägar, så ta dig en titt på väg hem från arbetet eller när du är ute och går med hunden. Vill du se till att du har nässlor så det räcker året runt bör du vara inställd på att plocka en hel del. Ha med dig en ordentlig hink eller korg där du kan lägga nässlorna som plockats. När plockandet är klart bör du se till så att nässlorna torkar på en solig och varm plats. I tillräckligt hög värme brukar det sällan ta speciellt lång tid och du är sedan redo att använda dina blad.

Hur du behandlar dina blad är sedan upp till dig själv. Det går utmärkt att smula sönder bladen och använda som te, på samma sätt som du kan krossa bladen helt och få till det eget nässelpulver. Vill man testa går det bra att använda sig av färska nässlor, t.ex. genom att göra en nässelsoppa. Förhoppningsvis har du nu blivit så pass inspirerad av allt som har med denna fantastiska ört att göra och om du inte beger dig ut i skogen för att hitta några, kanske du handlar hem en online!
Senast Uppdaterad: 2021-01-18 09:17:12

Testvinnare - Bästa Nässelpulver

 • RawPowder Nässelpulver
 • Re-Fresh Superfood Nässelpulver
 • Re Fresh Superfood Brännässla Superfood 1kg
 • Superfruit Nässla Pulver
 • Holistic Nässla
 • Nordic Superfood By Myrberg Brännässla Grönkål Mynta 175 g
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
126 röster, Genomsnitt: 4.2 / 5