Bästa Jojobaolja 2023

Under de senaste åren har jojobaoljans unika egenskaper bidragit till att den har blivit en populär ingrediens i många hårvårds- och hudprodukter. Tack vare sina mjukgörande och universella vårdande egenskaper fungerar jojobaoljan bra oavsett om du har torr eller fet hy. Vi ser den idag i mängder utav produkter såsom anti-ageing produkter, akneförebyggande serum och krämer för torr hud. Även om den är en universal ingrediens som passar utmärkt till många produkter, är den oftast bäst i dess naturligaste och renaste form.

Vi har testat 3 olika jojobaoljor i olika prisklasser i jakten på den bästa produkten. Vinnaren i testet är Pure Jojobaolja Eko. För att ta reda på varför vi valt ut just den produkten som vinnare kan du läsa mer om testet nedan.

Innehållsförteckning

  Köpguide - Så här väljer du bästa jojobaoljan

  Jojobaoljans mångsidiga egenskaper gör att vi kan använda den för hela kroppen. Några utav de allra vanligaste användningsområden inkluderar badolja, nagelolja, hårinpackning, ansiktsolja, hårinpackning, sminkborttagning och för aknebehandling. Så vad ska du tänka på för att hitta rätt produkt efter just dina behov?

  Oavsett om du behöver behandla akne, torr hud, fet hud, eksem eller slitet hår så kan du använda dig utav jojobaoljan. Glöm dock inte att tänka på följande.

  • Din hudtyp - Vilken sorts hud du har och hur din hy reagerar på olika ämnen. Vi har alla olika hudtyper och just din hy kan vara extra känslig mot nya produkter. Således är det viktigt att först prova dig fram försiktigt och inte börja överanvända produkten. Ett tips är att börja applicera jojobaoljan på ett mindre område och sedan gradvis utöka användningen så länge du inte känner någon allergisk reaktion.
  • VarumärkeskännedomDet säkraste är att köpa dina naturvårdsprodukter från välkända och rekommenderade återförsäljare. Det finns oseriösa butiker, speciellt på nätet, som både kan sälja produkter till överpriser och falska hudvårdsprodukter. Seriösa aktörer brukar vanligtvis vara transparenta med sina recensioner från tidigare kunder, sälja produkter från välkända märken eller ha en lättillgänglig kundservice.
  • OljorProdukterna kan innehålla olika mängder och proportioner av de aktiva ämnena, men vanligtvis ska jojobaoljan innehålla 5 olika syror. Det är gadoljesyra, palmitinsyra, palmitolsyra, erukasyra och oljesyra. Förutom dessa syror ska den innehålla A- och D-vitaminer samt antioxidanter. Läs på innehållsförteckningen och välj en olja som innehåller dessa ingredienser.
  • PrisDet är viktigt att du letar runt och undersöker olika märken eftersom priserna kan variera mycket mellan olika tillverkare och återförsäljare. Annars kan det vara lätt hänt att du råkar betala mycket mer än vad du egentligen skulle behövt göra. Läs gärna tidigare recensioner från kunder, det är inte i alla situationer som den dyraste produkten är bäst.

  Vi testade 5 produkter och utsåg tre till vinnare i olika prisklasser. I testet använde vi produkterna på en rad områden, såsom till ansiktet, kroppen och till håret. Under vårt test undersökte vi prisnivån, hur lättsam den var att arbeta med och resultatet. Nedan följer testvinnarna i vårt test:

  Bäst i test - Healthwell PURE Jojobaolja EKO

  9,5/10
  Healthwell PURE Jojobaolja EKO
  Bäst i test
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  1,39 kr
  EKO/Kallpressad
  Ja/Ja
  Till Butik
  139 kr

  Pure Jojabolja från EKO är en vårdande och närande naturvårdsprodukt som ger direkt effekt. Det är en billig och ekologisk produkt som passar alla typer av hudvårdsprodukter och ansiktsrengöring, såväl som till hår och hårbotten. Den har en låg prisnivå. Detta är de främsta anledningarna till att vi ger den här oljan förstaplatsen på vår lista över de bästa jojobaoljorna.

  Den här jojobaoljan kommer i en 100 ml stilren förpackning och ligger i den lägre prisklassen runt 120 kronor. För att använda produkten masseras oljan först in på en fuktad hy och därefter sköljer du ansiktet och torkar av med en torr och ren handduk. Vid vårt test var den väldigt lättsam att arbeta med och gick snabbt in i huden. Det resulterade i att hyn snabbt kändes både len och mjuk. Vi kunde även använda den som fotkräm och olja till håret - där båda gav ett tillfredsställande resultat. Dock är den främsta nackdelen att dispenserdesignen är undermålig. Bland annat är det svårt att reglera hur mycket mängd som kommer ut samtidigtSåledes går det inte att begränsa mängden till bara några droppar.

  Bästa premium - Rosenserien Jojobaolja EKO

  8,7/10
  Rosenserien Jojobaolja EKO
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  3,39 kr
  EKO/Kallpressad
  Ja/Ja
  Till Butik
  339 kr

  Rosenseriens Jojobaolja är en kallpressad olja som håller en hög kvalitet. I likhet med de andra produkterna fungerar den väldigt bra för att reglera hudens fettbalans och motverka fet hy och torrsprickor, samt fungerar till både hud och hår.

  Produkten kommer i en 100 ml förpackning och har ett betydligt högre pris än tidigare nämnda konkurrenter, på cirka 330 kronor. Vid testet fick vi en väldigt behaglig känsla vid användningen och den blev snabbt absorberad in i huden. Den är skonsam mot huden och gav ett bra resultat. Även om den här produkten håller en hög klass faller den på prisnivån. Som ett resultat av det höga priset blir det snabbt ett väldigt kostsamt alternativ om du önskar att använda den på stora delar av kroppen eller större ytor på huden.

  Bra val - Loelle Jojobaolja

  8,9/10
  Loelle Jojobaolja
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  1,69 kr
  EKO/Kallpressad
  Ja/Ja
  Till Butik
  169 kr

  Loelles Jojobaolja EKO är en näringsrik och ekologisk olja som återfuktar och förstärker både huden och håret utan att kännas kladdig. Det är en bra hudvårdsprodukt som går bra att använda för att återfukta och skydda huden. Utöver det är den väldigt mångsidig och kan användas som bland annat sminkborttagare, hårolja, nagelbandsmjukgörare eller badolja.

  Loelles Jojobaolja EKO kommer i en 100 ml förpackning och ligger i en något högre prisklass än vinnaren i vårt test. I vårt test anser vi att det är en bra olja som inte kladdar och som är skonsam mot huden. Även i den här produkten håller dispenserdesignen inte måttet. Det finns ingen pump eller liknande, vilket gör det otroligt svårt att reglera mängden som kommer ut vid användningen.

  Jämför alla jojobaoljor i testet

  1. 1. Healthwell PURE Jojobaolja EKO
   9,5/10
   Healthwell PURE Jojobaolja EKO
   Bäst i test
   Storlek
   100 ml
   Pris / ml
   1,39 kr
   EKO/Kallpressad
   Ja/Ja
   Till Butik
   139 kr
  2. 2. Better You Jojobaolja
   9,3/10
   Better You Jojobaolja
   Storlek
   100 ml
   Pris / ml
   2,29 kr
   EKO/Kallpressad
   Ja/Ja
   Till Butik
   229 kr
  3. 3. Loelle Jojobaolja
   8,9/10
   Loelle Jojobaolja
   Storlek
   100 ml
   Pris / ml
   1,69 kr
   EKO/Kallpressad
   Ja/Ja
   Till Butik
   169 kr
  4. 4. Rosenserien Jojobaolja EKO
   8,7/10
   Rosenserien Jojobaolja EKO
   Storlek
   100 ml
   Pris / ml
   3,39 kr
   EKO/Kallpressad
   Ja/Ja
   Till Butik
   339 kr

  Vad är jojobaolja bra för?

  Det finns en rad användningsområden inom hudvård och skönhet där jojobaoljan ger bra resultat. Här kommer en lista på några av de viktigaste användningsområdena:

  • Om du inte vill ha ett oljigt hår så är jojobashampot med sina naturliga och mångsidiga egenskaper ett bra alternativ. Detta eftersom produkten har en utbalanserande effekt på fett hår, samtidigt som den återfuktar och ger en uppfräschning till torrt, livlöst hår utan att skada det ytterligare.
  • Jojobaolja innehåller ett mjukgörande vax som liknar vår huds egna talg. Det hjälper till med att binda fukt till huden på ett skonsamt sätt. Således passar jojobaoljor till alla typer av hudvårdsprodukter, samt till behandling av hårbotten och hår.
  • Jojoba fungerar väldigt bra mot aknebenägen hy. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör att den även hjälper till att lindra eksem som till exempel psoriasis. Dessutom hjälper den till med att reparera hudens naturliga fuktbalans på ett väldigt skonsamt sätt.

  Hur använder man jojobaolja?

  Som tidigare nämnt finns det olika användningsområden för produkten. Här listar vi några utav dem.

  • HårinpackningDu kan använda den som en vårdande behandling efter att du har tvättat håret. Släpp ut några droppar på fingertopparna, gnugga dem sedan samman för att sprida ut oljan över fingrarna samt för att värma upp den lite grann. Börja med att dra fingrarna genom håret ändå från hårbotten för att fortsätta ända ut i topparna för att förebygga kluvna hårtoppar. Resultatet blir att du får ett skinande och lent hår.
  • AnsiktsoljaAnvänd jojobaoljan som ett litet lager under din nattkräm eller dagkräm genom att hälla några droppar i din ansiktskräm. Bland annat ger det lite extra återfuktning, vilket kan vara nödvändigt bland annat i torra vintertider.
  • AknebehandlingJojobaoljan kan balansera hudens talgproduktion. Produkten är likt hudens egna fett och täpper inte igen porerna, vilket gör den till ett bra val för att motverka hud med aknebesvär.
  • SminkborttagningProdukterna kan användas för att effektivt och skonsamt lösa upp smink. Till exempel kan du använda den tillsammans med en mild ansiktsrengöring.
  • BadoljaDu kan använda jojobaoljan till badet för att badet ska vara återfuktande. I tillägg är produkten väldigt snäll och mild mot huden, vilket gör att den är lämplig att användas av både unga och äldre personer.

  Finns det några risker med jojobaolja?

  Egentligen är inte jojobaolja en olja utan ett flytande vax. I dess naturliga form innehåller den många viktiga syror och mineraler som gör ett utmärkt jobb för hela kroppen. Till skillnad mot andra produkter utvinns den ur jojobaväxten. Producenterna plockar grönt från växten och därefter kallpressas den. Således är det en väldigt naturlig produkt. En av de främsta anledningarna till varför den är populär är att den är skonsam, mjukgörande och har skyddande egenskaper. På grund av dess naturliga ingredienser och särskilda egenskaper är det en produkt som även oftast de allra känsligaste tål. Men några utav riskerna inkluderar:

  • Den kan kännas något kladdigare än andra liknande produkter.
  • Är din hy överkänslig kan du få mindre allergiska reaktioner. Du bör således vara försiktig när du använder jojobaolja.
  • Även om jojobaolja kan användas till en rad olika områden bör du alltid läsa förpackningssedeln och rekommendationer som ges av tillverkaren.
  Senast Uppdaterad: 2023-01-17 20:24:00

  Betygsätt den här artikeln
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  49 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5