Bästa Ögonkräm 2023

Ögonkräm är en typ av fuktighetskräm formulerad speciellt för ögonområdet. Medan vissa människor väljer att använda allmän ansiktskräm på huden runt ögonen, kräver detta område egentligen extra vård. Huden runt ögonen är tunn och ömtålig och tecken på åldrande syns ofta först i denna känsliga vävnad. När du letar efter en ögonkräm är återfuktande den viktigaste funktionen att söka efter. Dock kan ögonkräm hjälpa till med mer än bara att återfukta huden.

Vi har testat fyra olika ögonkrämetiketter åt dig och du kommer att få reda på vaför vi valde Dr Hauschka Eye Balm till bäst i test.

Innehållsförteckning

  Att hydrera området under ögonen är oerhört viktigt, eftersom det finns färre oljekörtlar i regionen, vilket innebär att det torkar snabbt. Att använda fuktande ögonkräm dagligen kan förhindra och lindra uttorkning. Men inte alla ögonkräm passar alla hudtyper, så vad måste du titta innan du köper en ögonkräm?

  Använd solskyddsmedel. Använd en solskyddsmedel med en SPF på 30. Du kan använda en som är gjord för ansiktet eller en speciellt formulerad för känslig hud nära ögat. Hur som helst, att skydda dina ögon från solskador hjälper till att hålla rynkor borta. Så låt oss ta en titt på hur solskyddsmedel hjälper dig.

  • Minska risken för hudcancer
  • Skyddar mot solbränna
  • Förhindrar tidig debut av rynkor och fina linjer
  • Undvik inflammation och rodnad

  Bästa ingredienserna för ögonkrämer

  • Antioxidanter: Antioxidanter skyddar din hud från cellskador. De motverkar de skrynkliga och tråkiga effekterna av åldrande. De kan lysa upp din hud och förhindra ytterligare miljöskador, särskilt på huden runt dina ögon.3 Leta efter ingredienser som växtoljor, C-vitamin, E-vitamin och ferulsyra.
  • Hyaluronsyra eller ceramider: Dessa ämnen återfuktar din hud genom att fånga vatten, vilket hjälper till att fylla upp skrynkliga områden.
  • Retinol: Denna form av vitamin A stimulerar kollagen för att minska och förhindra fina linjer och rynkor.
  • Peptider: För hängande påsar under ögonen, leta efter peptider. Dessa ingredienser mot åldrande ökar kollagen och elastin för att fastna upp slapp hud.
  • Niacinamid eller kojinsyra: Dessa ingredienser kan underlätta cirklar under ögonen. De lyser upp huden genom att sakta ner pigmentproducerande celler.

  Bäst i test - Dr Hauschka Eye Balm

  9,8/10
  Dr Hauschka Eye Balm
  Bäst i test
  Storlek
  10 ml
  Pris / ml
  38,90 kr
  Hudtyp
  Normal
  Funktion
  Irritation, svullnad
  Till Butik
  389 kr

  Dr. Hauschkas Ögoncreme är rik på närande avokado, macadamianöt och havtornsolja. Applicera krämen på den känsliga hyn kring ögat och upplev en avslappnande och uppfriskande känsla.

  • Går in snabbt i huden
  • Tillför smidighet och lugn
  • Använd dagligen på morgonen,

  "Mycket bra! Krämen är fin - går in lätt i huden, den är ej flottig." - Ingela

  "Lätt och dryg kräm som ger en skön känsla runt ögonen." - Helen

  Bästa ögonserum - Dr Organic Arganolja Ögonserum

  9,7/10
  Dr Organic Arganolja Ögonserum
  Storlek
  30 ml
  Pris / ml
  6,63 kr
  Hudtyp
  Trött
  Funktion
  Fräschhet, lyster
  Till Butik
  199 kr

  Minimera mörkar ringar, djupa linjer och rynkor runt och under ögonen med hjälp av Dr Organic Arganolja Ögonserum. Moroccan Argan Oil Instant Tightening Eye Serum från Dr Organic innehar ekologisk arganolja vilket är en naturlig källa till essentiella fettsyror, vitaminer och antioxidanter som kliniskt har visat sig ha en anti-aging och anti-wrinkle effekt på huden. Ge huden under ögonen lite extra kärlek och ge ett piggare intryck genom att dagligen använda dr. organic intensiva ögonkräm med arganolja.

  • Minimerar mörka ringar under ögonen
  • Ögonserum som lindrar svullnad
  • Slätar ut och föryngrar huden
  • Lämplig för veganer

  "Tränger smidigt in i huden" - Ann-Christin

  "Mycket dryg. Lätt att smörja in. Irriterar inte ögonen med någon stark doft. Ett försiktigt tryck på pumpen räcker till båda ögonen. Kommer att räcka längre." - Annika

  Bra val - Jabushe Eye Lift Serum

  9,5/10
  Jabushe Eye Lift Serum
  Storlek
  15 ml
  Pris / ml
  13,27 kr
  Hudtyp
  Normal, trött
  Funktion
  Upplyftande, fräsch
  Till Butik
  199 kr

  Jabushe Eye Lift serum är baserad på 95 % naturliga ingredienser, med den patenterade formulan QAL-100 som aktiv ingrediens. QAL-100 bidrar till att reducera fina linjer och rynkor. Använd på lnjer kring ögonen, morgon och kväll för bästa resultat.

  • Ger din hud återfuktning och lyster
  • Tar bort mörka ringa och påsar under ögonen
  • Kan även ta bort svullnad kring dina ögon

  Jabushe Eye-lift serum är fri från parabener, PEG-ämnen, mineralolja och silikon.

  "Mycket bra produkt, angenäm doft, bästa eyelift serumet i den prisklassen enligt mig!" - Reza

  "Kan ej se att jag blivit "finare" under ögonen. Inte lika bra produkt som dag o nattkrämen original tyvärr." - Lilian

  Jämför alla ögonkrämer i testet

  Filtrera
  Funktion
  Hudtyp
  Stäng
  1. 1. Dr Hauschka Eye Balm
   9,8/10
   Dr Hauschka Eye Balm
   Bäst i test
   Storlek
   10 ml
   Pris / ml
   38,90 kr
   Hudtyp
   Normal
   Funktion
   Irritation, svullnad
   Till Butik
   389 kr
   Läs mer

   Dr. Hauschkas Ögoncreme är rik på närande avokado, macadamianöt och havtornsolja. Applicera krämen på den känsliga hyn kring ögat och upplev en avslappnande och uppfriskande känsla.

   • Går in snabbt i huden
   • Tillför smidighet och lugn
   • Använd dagligen på morgonen,

   "Mycket bra! Krämen är fin - går in lätt i huden, den är ej flottig." - Ingela

   "Lätt och dryg kräm som ger en skön känsla runt ögonen." - Helen

  2. 2. Clarins Total Eye Lift - Ögonkräm
   9,6/10
   Clarins Total Eye Lift - Ögonkräm
   Storlek
   15 ml
   Pris / ml
   45,20 kr
   Hudtyp
   Mogen
   Funktion
   Rynkor, mörka ringar.
   Till Butik
   678 kr
  3. 3. Ole Henriksen Truth Banana Bright + Eye Crème
   9,6/10
   Ole Henriksen Truth Banana Bright + Eye Crème
   Storlek
   15 ml
   Pris / ml
   28,73 kr
   Hudtyp
   Normal
   Funktion
   Lyster
   Till Butik
   431 kr

  Vad är ögonkräm bra för?

  Det finns en anledning till att huden runt ögonen tenderar att se äldre ut först: Det känsliga området är känsligt för stretching och hängande, så det mognar snabbare än andra delar av ditt ansikte. Så om det är viktigt för dig att upprätthålla en ungdomlig hy är det viktigt att du använder en ögonkräm dagligen. Serum i en hudvårdssortiment är där för att mata huden. De är lättare än krämer och är utformade för att rikta in sig på saker som:

  • fina linjer
  • svullnader och mörka ringar
  • återfukta den känsliga huden runt ögonen

  Hur använder man ögonkräm bäst?

  Om du är orolig för tidigt åldrande, börja med att ta hand om huden runt dina ögon. Huden i detta område är superfin, så det är ofta den första som visar tecken på åldrande. Generellt inkluderar detta problem som rynkor, hängande och mörka ringar. Men som med alla hudvårdsprodukter är det viktigt att applicera ögonkräm ordentligt. Inte bara kommer detta att skydda området, men det kommer att säkerställa att din hud suger upp dess fördelar.

  För att få ut det mesta av din ögonkräm, följ dessa steg för korrekt applicering:

  • Använd ditt ringfinger. Det är ditt svagaste finger, så det kommer naturligtvis att ha en mild touch.
  • Skruva upp en produkt av ärtstorlek.
  • Knacka försiktigt på små prickar under ögonen, börja i det innersta hörnet och rör dig utåt. Undvik att applicera kräm för nära ögonfransarna.
  • Undvik att dra eller gnugga.
  • Vänta i 2 minuter för att låta grädden absorberas helt.
  • Applicera resten av dina hudvårdsprodukter och smink.

  Försök att inte använda mycket ögonkräm. Annars kan krämen komma in i dina ögon och orsaka irritation. Det rekommenderas inte heller att applicera ögonkräm på ögonlocken såvida inte anvisningarna säger att det är säkert att göra det. I allmänhet bör ögonkräm appliceras före fuktighetskräm och solskyddsmedel dagtid. Det beror på att ögonkräm vanligtvis är lätt och tyngre formler borde fortsätta att vara sist.

  Finns det några risker med ögonkräm?

  Ögonkräm innehåller kemiska ingredienser som du kan vara känslig för. Om du försöker en ny produkt, det finns en chans att dina ögon och den omgivande huden kommer att ha en reaktion, som orsakar sveda och brännande. Din säkra strategi: Börja med att testa en ny produkt på ett mindre känsligt område på huden på baksidan av handen innan du applicerar den nära dina ögon. Om en ny ögonkräm orsakar irritation runt ögat och spola ögat försiktigt med sterilt saltlösning eller kranvatten. Ring din läkare om sveda eller brännande kvarstår.

  Om du har haft reaktioner tidigare eller vet att du har känslig hud, välj allergivänliga produkter eller be din optiker om en rekommendation.

  Ögonkräm med retinol kan blockera meibomkörtlarna i dina övre och nedre ögonlock. Dessa viktiga körtlar infunderar dina tårar med lugnande oljor för att skapa en film som täcker ögat, minskar avdunstning och skyddar ögat från skräp och luftburna föroreningar.

  Håll dig till ”endast ögon” -produkter. Dina ögonlock är tunnare än huden på resten av kroppen. Allmän ansiktskrämer eller kroppslotioner kan tränga igenom det känsliga ögonområdet djupare än krämer som är utvecklade speciellt för dina ögonlock. Tvätta alltid händerna först och lägg sedan en liten bit grädde på fingertoppen, en prick på en ärt eller mindre räcker för huden runt båda ögonen. Om du inte använder en produkt som är formulerad för användning på ögonlocken, lägg inte något där eller direkt under dina fransar.

  Vad innehåller en bra solkräm?

  Vid val av en bra ögonkräm så finns det en hel del ingredienser som är värda att hålla utkik efter beroende på vad man vill uppnå med sin kräm. Det brukar ta några veckor innan resultaten kommer, så även om du till en början inte märker någon större skillnad så fortsätt med den dagliga rutinen utan avbrott. Tänk alltid på att applicera produkten på ren hud. Här kommer några exempel på ämnen som din kräm kan innehålla och vad de är bra för.

  • A vitamin. Det viktigaste ämnet för hudens återuppbyggnad och hjälper framförallt i kampen mot rynkor.
  • C-vitamin. En uppfräschande antioxidant som hjälper för lyster och spänst.
  • E-vitamin. Ett vapen mot toxiner och torka och hjälper huden att hålla sig mjuk och fräsch.
  • Hyaluronsyra. Vapen nummer ett för hudens återfuktningsförmåga.
  • Q10. En mycket kraftig antioxidant som skyddar extra bra mot solljus.
  • Kamomill. Fungerar lugnande mot svullen och irriterad hud.
  • Argan. Hjälper huden att återfukta sig och att återuppbygga sin naturliga fettproduktion.

  Ju naturligare en produkt är desto bättre och då huden runt ögonen är särskilt känslig är det bra att undvika ämnen som är uttorkande eller som innehåller diverse toxiner, som till exempel alkohol, parabener, parfymer och silikon. Man bör också undvika hudvårdsprodukter som är ämnade för resten av kroppen, till exempel en kroppslotion eller en fet ansiktskräm, då de kan gå lite för hårt åt den känsliga huden runt ögonen. Målet är ju att skydda och bygga upp området för att ge blicken den där extra glansen och piggheten som är så härlig.

  Vanliga frågor om ögonkräm

  Vilken är den bästa ögonkrämen?

  En ögonkräm ska hjälpa huden kring ögat med ett extra lyster, hjälpa ojämna hudtoner och även återfukta hudområdet. Tar den dessutom bort mörka ringar kring ögat samt går att kombinera med makeup så får den ännu högre betyg. De 3 faktorer vi granskat när vi jämförde ögonkrämerna var: 

  • Innehåll: (vad innehåller produkten? vad säger forskning om de aktiva ingredienserna?)
  • Pris: (hur prisvärd är produkten? Vilken butik har den billigaste produkten?)
  • Övrigt: (vad säger kunderna om produkten? Vilka betyg ger andra externa tester produkten?)
  Senast Uppdaterad: 2023-01-17 20:18:03

  Betygsätt den här artikeln
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  52 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5