Bästa Solkräm 2024

Skydda dig optimalt mot solens strålar med marknadens bästa solkrämer.

Solkräm är en hudvårdsprodukt som skyddar huden mot skadliga ultravioletta strålar från solen. Det är en oumbärlig del av din dagliga hudvårdsrutin, speciellt under de varmare månaderna, eftersom det hjälper till att förebygga solbränna, för tidigt åldrande och hudcancer.

När det kommer till att välja det bästa solkrämet, finns det en produkt som verkligen står ut. Evy Sunscreen Mousse SPF30, även känd som Evy Sunscreen Mousse SPF30, har vunnit vårt test för dess överlägsna solskyddsegenskaper, långvariga formula och lätt att applicera mousse textur.

Vad är solkräm?

Solkräm, även känd som solskydd, är en produkt som appliceras på huden för att skydda den mot solens ultravioletta (UV) strålar. UV-strålar kan orsaka en mängd hudproblem, inklusive solbränna, för tidigt åldrande och hudcancer. Det finns två typer av UV-strålar - UVA och UVB. UVA-strålar tränger djupare in i huden och bidrar till för tidigt åldrande och rynkning, medan UVB-strålar främst orsakar solbränna och spelar en nyckelroll i utvecklingen av hudcancer.

Solkrämer fungerar genom att absorbera, sprida eller reflektera UV-strålar för att förhindra dem från att tränga in i huden. De innehåller aktiva ingredienser som interagerar med huden och UV-strålarna för att ge detta skydd. Dessa aktiva ingredienser kan vara antingen kemiska, vilket innebär att de absorberar UV-strålarna, eller fysiska/minerala, vilket innebär att de reflekterar eller sprider UV-strålarna.

Det är viktigt att notera att ingen solkräm kan blockera 100% av UV-strålarna. Det är därför det är viktigt att även använda andra former av solskydd, som kläder och skugga, särskilt under timmarna när solen är som starkast.

Fördelar med solkräm

Användning av solkräm har många fördelar. Här är några av de viktigaste:

 • Skyddar mot UV-strålar: Det främsta syftet med solkräm är att skydda huden mot skadliga UV-strålar.
 • Förebygger solbränna: Genom att blockera UVB-strålar kan solkräm hjälpa till att förhindra solbränna, vilket kan vara smärtsamt och skadligt för huden.
 • Motverkar för tidigt åldrande: Solkräm kan skydda mot UVA-strålar, vilka bidrar till för tidigt åldrande, inklusive rynkor och åldersfläckar.
 • Minskar risken för hudcancer: Genom att skydda mot både UVA- och UVB-strålar kan solkräm minska risken för hudcancer, inklusive melanom, den dödligaste formen av hudcancer.
 • Skyddar mot solallergi: För personer som är allergiska mot solen, kan solkräm hjälpa till att minska symtomen.
solkram test

Våra bedömningskriterier

 • Solskyddsfaktor (SPF): Vilken SPF har produkten? Erbjuder den bredspektrumsskydd mot både UVA och UVB-strålar? Är skyddet tillräckligt för att användas under längre perioder i starkt solsken?
 • Ingredienser: Vilka aktiva och inaktiva ingredienser innehåller produkten? Innehåller den några skadliga kemikalier? Är ingredienserna säkra för känslig hud eller för användning på barn?
 • Vattenresistens: Är produkten vattenresistent? Hur länge kan den stanna på huden under simning eller svettning innan den behöver appliceras igen?
 • Konsistens och absorption: Hur känns produkten på huden? Absorberas den snabbt utan att lämna en fet eller kladdig känsla? Lämnar den någon vit rest på huden?
 • Pris: Är produkten prisvärd med tanke på kvaliteten och mängden som erbjuds? Erbjuder den bra värde för pengarna jämfört med andra solkrämer på marknaden?
 • Packaging: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Tillåter den noggrann dosering av produkten utan spill eller slöseri?
 • Recensioner: Vad säger andra konsumenter om produkten? Har den generellt positiva recensioner och betyg från användare och experter?

De bästa Solkräm 2024

 1. 1. Bäst i test: Evy Sunscreen Mousse SPF30

  9,7/10
  Ett effektivt, vattenresistent solskydd i mousseform, älskat av både experter och kunder.
  Evy Sunscreen Mousse SPF30 150 ml
  Bäst i test
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  245 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektivt skydd mot UVA- och UVB-strålar
  • Extra vattenresistent
  • Inga skadliga kemikalier
  • Lätt att applicera och absorberas snabbt
  • Utmärkt värde för pengarna
  Nackdelar
  • Något högre pris jämfört med andra solskyddsprodukter
  • Kan vara svår att hitta i butiker

  Evy Sunscreen Mousse SPF30 har en solskyddsfaktor på 30, vilket ger ett starkt och effektivt skydd mot både UVA- och UVB-strålar, vilket är mycket bra för långa perioder under solen. Dessutom är den extra vattenresistent, vilket gör den idealisk för simning eller svettning. Dess ingredienslista är också imponerande, utan några skadliga kemikalier och säkert för alla hudtyper, inklusive känslig och irriterad hud, vilket gör den till en bra produkt för både vuxna och barn.

  Produkten har en lätt moussekonsistens som absorberas snabbt av huden och lämnar ingen fet känsla eller vit rest, vilket är mycket uppskattat. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, vilket gör att produkten kan doseras noggrant utan spill eller slöseri. Dess pris på 245 kr kan tyckas lite dyrt, men med tanke på kvaliteten och hur länge produkten varar tycker vi att det erbjuder utmärkt värde för pengarna. Detta stöds av de överväldigande positiva recensionerna från andra kunder och experter. Med ett genomsnittsbetyg på 4,7/5 är det uppenbart att Evy Sunscreen Mousse SPF30 är mycket omtyckt och rekommenderas av de flesta som har provat den.

  Läs mer
 2. 2. Bästa ekologiska: Beauty of Joseon Relief SPF50+

  9,5/10
  Naturlig, ekologisk solkräm med hög SPF, perfekt för känslig hud.
  Beauty of JoseonRelief Sun Rice + Probiotics SPF50+ 50 ml Relief Sun Rice + Probiotics SPF50+ 50 ml
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  174 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög solskyddsprestanda (SPF50+).
  • Innehåller naturliga och ekologiska ingredienser.
  • Säker för känslig hud och barn.
  • Vattenresistent.
  • Lätt och snabbabsorberande konsistens.
  Nackdelar
  • Kan vara för lätt för torr hud.
  • Priset kan vara högt för vissa konsumenter.

  Beauty of Joseon Relief SPF50+ solkräm får högt betyg för dess solskyddsprestanda, med en stark SPF50+ som levererar bredspektrumsskydd mot både UVA och UVB-strålar. Ingredienserna är främst naturliga och ekologiska, med risextrakt och fermenterade kornextrakt som återfuktar och ger näring till huden utan att orsaka irritation eller allergiska reaktioner. Produkten är också fri från skadliga kemikalier, vilket gör den säker för känslig hud och för användning på barn. Vattenresistens är en annan viktig fördel med denna produkt, vilket gör att den kan stanna på huden under simning eller svettning utan behov av frekventa ombäddningar.

  Konsistensen och absorptionen av denna solkräm är imponerande. Den är lätt och krämig och absorberas snabbt utan att lämna en fet eller kladdig känsla på huden. Den lämnar ingen vit rest på huden, vilket är ett plus. Priset på 174 kr är prisvärt med tanke på kvaliteten och mängden som erbjuds vilket gör denna produkt till ett utmärkt värde för pengarna jämfört med andra solkrämer på marknaden. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, vilket gör att produkten kan doseras noggrant utan spill eller slöseri. Slutligen har Beauty of Joseon Relief SPF50+ fått överväldigande positiva recensioner från konsumenter, vilket ytterligare bekräftar dess kvalitet och prestanda.

  Läs mer
 3. 3. Bästa doften: Hawaiian Tropic Satin Protection

  9,3/10
  Solskydd med lyster, hudvårdande ingredienser och uppskattad kokosdoft till bra pris.
  Hawaiian TropicSatin Protection Sun Lotion SPF30 180ml Satin Protection Sun Lotion SPF30 180ml
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  109 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Ultra Radiance-formula för extra lyster.
  • Dermatologiskt testad för känslig hud.
  • Vattenresistent i upp till 80 minuter.
  • Innehåller hudvårdande ingredienser.
  • Lätt, snabbabsorberande formula.
  Nackdelar
  • Innehåller parabener.
  • Kan kännas kladdig efter applicering.

  Hawaiian Tropic Satin Protection imponerar med sin Ultra Radiance-formula som inte bara skyddar huden från UVA- och UVB-strålar, utan också ger huden en fin lyster och mjukgör. Den är dermatologiskt testad, vilket ger extra trygghet för användare med känslig hud. Denna produkt är också vattenresistent upp till 80 minuter, vilket gör den idealisk för strand- eller poolaktiviteter. Ingredienserna innehåller bland annat Aloe Barbadensis Leaf Juice och Sodium Ascorbyl Phosphate, vilka är kända för sina hudvårdande egenskaper, men den innehåller också parabener, vilket vissa konsumenter kan vara kritiska till.

  Trots detta erbjuder Hawaiian Tropic Satin Protection ett utmärkt värde för pengarna med tanke på dess pris, mängd och kvalitet. Produkten har en lätt, snabbabsorberande formula som lämnar huden behaglig utan en kladdig yta efter applicering. Det här gillas av användare som har gett produkten ett genomsnittligt betyg på 5/5 i recensioner. Förpackningen är praktisk och tillåter noggrann dosering av produkten utan spill eller slöseri. Den karakteristiska kokosdoften uppskattas också av användare och ger en extra dimension till produktupplevelsen. Sammantaget, med sitt pris på 109 kr, levererar Hawaiian Tropic Satin Protection utmärkt kvalitet och prestanda som gör den till ett bra val för solskydd.

  Läs mer
 4. 4. Bästa billiga: Garnier Ambre Solaire Sun Protection

  9,2/10
  Högkvalitativt, prisvärt solskydd med naturliga ingredienser och effektiv UVA/UVB-skydd.
  GarnierAmbre Solaire Sun Protection Milk SPF30 200ml Ambre Solaire Sun Protection Milk SPF30 200ml
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  99 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högt solskydd med SPF30
  • Inga skadliga kemikalier
  • Vattenresistent
  • Lätt konsistens som absorberas snabbt
  • Praktisk förpackning
  Nackdelar
  • Kan vara dyrare än andra produkter
  • Inte lämplig för extremt känslig hud

  Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk SPF30 ger ett högt solskydd, vilket är särskilt viktigt för ljus hud som redan har blivit lite solbränd. SPF30 är mer än tillräckligt för att skydda huden från skadliga UVA och UVB-strålar under längre perioder i solen. Produkten innehåller inga skadliga kemikalier och är säker för känslig hud tack vare ingredienser som ekologiskt sheasmör och Mexoryl® SX. Dessutom är produkten vattenresistent, vilket gör den perfekt för användning vid poolen eller stranden.

  Konsistensen på Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk SPF30 är lätt och absorberas snabbt utan att lämna en fet eller kladdig känsla. Den lämnar ingen vit rest på huden, vilket är ett plus. Trots att produkten inte är den billigaste på marknaden, erbjuder den bra värde för pengarna med tanke på kvaliteten och mängden, vilket framgår av dess övervägande positiva recensioner. Förpackningen är praktisk och gör det enkelt att dosera produkten utan spill eller slöseri. Garnier Ambre Solaire Sun Protection Milk SPF30 är en utmärkt produkt för dem som söker ett högkvalitativt, prisvärt solskydd.

  Läs mer
 5. 5. Bästa premiumvalet: Biotherm Waterlover Hydrating Sun Milk

  9,0/10
  Skydda din hud effektivt och njut av solen utan kladd!
  BiothermWaterlover Hydrating Sun Milk SPF30 400ml Waterlover Hydrating Sun Milk SPF30 400ml
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  339 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Bredspektrumsskydd mot UVA och UVB-strålar
  • Säker för känslig hud
  • Snabbabsorberande, lämnar inga vita spår
  • Dryg och varar länge
  • Praktisk pumpdispenser
  Nackdelar
  • Högre pris jämfört med andra produkter
  • Kan irritera ögonen vid kontakt

  Biotherm Waterlover Hydrating Sun Milk med SPF30 erbjuder tillräckligt skydd för att användas under längre perioder i starkt solsken. Den ger bredspektrumsskydd mot både UVA och UVB-strålar, vilket är en viktig faktor för att förebygga skador på huden från solen. De aktiva och inaktiva ingredienserna, inklusive citrusextrakt, verkar vara säkra för känslig hud, men tillverkaren rekommenderar att undvika kontakt med ögonen. Produkten är snabbabsorberande och lämnar inte några vita spår på huden, vilket är fördelaktigt för användning i ansiktet.

  Priset på 339 kr kan vara på den högre sidan jämfört med andra produkter på marknaden, men konsumentrecensioner tyder på att produkten är dryg och varar länge, vilket kan göra det mer kostnadseffektivt över tid. Förpackningen verkar också praktisk och lätt att använda med sin pumpdispenser. Denna solkräm har generellt positiva recensioner, med användare som berömmer dess skyddande egenskaper, behagliga doft och icke-kladdiga konsistens. Det faktum att det inte kladdar och absorberas snabbt gör det till ett bra val för dem som vill kunna applicera och vara redo att gå ut och njuta av solen på nolltid.

  Läs mer
 6. 6. Bästa läppskydd: Piz Buin Aloe Extra Care Lipstick

  8,9/10
  Solskyddande, återfuktande läppstift med aloe vera för känslig hud till bra pris.
  Piz BuinAloe Extra Care Lipstick SPF30 4,9g Aloe Extra Care Lipstick SPF30 4,9g
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  53 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Solskydd för läpparna med SPF
  • Säker för känslig hud
  • Behaglig konsistens, inte kladdig
  • Bra prisvärdhet
  • Praktisk förpackning
  Nackdelar
  • Vattenresistensen är inte specificerad
  • Inte alla kan gilla aloesmaken

  Piz Buin Aloe Extra Care Lipstick erbjuder tillfredsställande solskydd för läpparna med ett SPF som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Utmärkt för användning i starkt solsken. Dessutom innehållet av aloe vera hjälper till att lugna läpparna, vilket gör den säker även för känslig hud. Produktens huvudaktiva ingredienser är godkända och innehåller inga skadliga kemikalier. Vattenresistensen är inte uttryckligt angiven, men recensioner tyder på att produkten håller sig bra även under fuktiga förhållanden.

  Konsistensen av Piz Buin Aloe Extra Care Lipstick är behaglig och lämnar läpparna mjuka och återfuktade utan att lämna en fet eller kladdig känsla. Den absorberas snabbt och lämnar ingen vit rest. Priset på 53 kr är rimligt med tanke på kvaliteten och mängden, och erbjuder bra värde för pengarna jämfört med andra solkrämer för läpparna på marknaden. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, vilket gör det möjligt att applicera produkten noggrant utan spill. Slutligen, med ett genomsnittligt betyg på 4/5 baserat på 30 recensioner, får produkten generellt positiva omdömen från både användare och experter.

  Läs mer
 7. 7. Bästa för barn: Garnier Ambre Solaire Sensitive

  8,8/10
  Högpresterande, vattentätt solskydd anpassat för barn med känslig hud.
  GarnierAmbre Solaire Sensitive Advanced Kids Hypoallergenic Happy Trigger Spray SPF50+ 270 ml Ambre Solaire Sensitive Advanced Kids Hypoallergenic Happy Trigger Spray SPF50+ 270 ml
  Storlek
  Pris / ml
  Typ
  SPF
  Till Butik
  179 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Mycket högt skydd (SPF 50+).
  • Hypoallergen och parfymfri.
  • Vattentät formula.
  • Snabbabsorberande och icke-kladdig.
  • Innehåller lugnande aloe vera.
  Nackdelar
  • Något högt pris.
  • Inga kundrecensioner tillgängliga.

  Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Kids Sun Milk SPF 50+ är ett högpresterande solskydd för barn med känslig hud. Med en SPF på 50+ erbjuder det mycket högt skydd mot både UVA- och UVB-strålning, vilket gör det perfekt för användning under långa perioder i starkt solsken. Dess hypoallergena och parfymfria sammansättning är mycket lämplig för känslig hud och vattentätheten ger extra lugnande för föräldrar. Dessutom är konsistensen lätt och krämig, absorberas snabbt och lämnar ingen fet eller kladdig känsla på huden.

  När det gäller ingredienser är det uppmuntrande att se att produkten innehåller aloe vera, som är känd för sina lugnande och fuktgivande egenskaper. Förpackningen är också lätt att använda, vilket gör det enkelt att dosera rätt mängd produkt. Trots att priset på 179 kr kan tyckas lite högt, verkar produkten ge bra värde för pengarna med tanke på dess höga skyddsnivå och specialiserade formel för känslig hud. Det är dock viktigt att notera att det inte finns några kundrecensioner tillgängliga för denna produkt, vilket gör det svårt att bedöma allmänna åsikter om den. Sammantaget får Garnier Ambre Solaire Sensitive Advanced Kids Sun Milk SPF 50+ ett betyg på 3,8 av 5 från oss.

  Läs mer

Vikten av solkräm

Solkräm spelar en viktig roll i att skydda vår hud från skadliga UV-strålar från solen. Dessa strålar kan orsaka en mängd hudproblem, inklusive solbränna, för tidigt åldrande, hudskador och hudcancer. Solkräm, med dess förmåga att absorbera, sprida eller reflektera UV-strålar, fungerar som ett skyddande skikt på huden och hjälper till att förhindra dessa problem.

Det är särskilt viktigt att använda solkräm om du tillbringar mycket tid utomhus, om du bor i ett område med starkt solljus eller om du har ljus hud som lätt bränner. Men även om du inte uppfyller dessa kriterier bör du fortfarande överväga att använda solkräm dagligen. UV-strålar kan fortfarande tränga igenom moln och fönster, och skador på huden kan ackumuleras över tid även från korta perioder av exponering för solen.

Jämfört med andra solskyddsprodukter, som solhattar och kläder, erbjuder solkräm flera fördelar. Till exempel kan det appliceras på alla delar av kroppen, inklusive de svåråtkomliga områdena som öronen och näsan. Dessutom kan det ge ett mer konsekvent skydd över hela kroppen, jämfört med kläder som kan flytta sig eller bli våta och därmed minska dess skyddande effekt. Slutligen, solkräm kan också innehålla ingredienser som återfuktar huden och förbättrar dess utseende, över och utöver dess solskyddsegenskaper.

tjej med solkram pa stranden

Hur hittar man bästa solkrämet?

Att hitta det bästa solkrämet kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter som finns på marknaden. Det finns dock vissa kriterier som kan hjälpa dig att avgöra vilken produkt som är bäst för dig. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer solkräm.

SPF-värde

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer solkräm är dess SPF (Sun Protection Factor) värde. SPF-värdet indikerar hur länge du kan stanna i solen utan att bränna dig jämfört med om du inte hade något solskydd alls. En solkräm med SPF 30 till exempel, skulle teoretiskt sett låta dig stanna i solen 30 gånger längre än om du inte hade något skydd. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla hudtyper är olika och att SPF-värdet endast är en indikation. För bästa skydd bör du återapplicera solkrämet varannan timme och alltid efter bad.

Vattenresistens

Vattenresistens är en annan viktig faktor att tänka på, särskilt om du planerar att spendera tid i vattnet. En vattenresistent solkräm kommer att ge skydd även när du simmar eller svettas. Det är dock viktigt att notera att ingen solkräm är 100% vattenfast, så det är fortfarande nödvändigt att återapplicera efter bad eller kraftig svettning.

Breddspektrumskydd

Breddspektrumskydd innebär att solkrämet skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. UVA-strålar kan orsaka för tidigt åldrande och bidra till hudcancer, medan UVB-strålar är de som orsakar solbränna. Ett bra solkräm bör erbjuda skydd mot båda typerna av strålar.

Innehåll

Det är också viktigt att titta på vilka ingredienser som finns i solkrämet. Vissa ingredienser, som oxybenzone och octinoxate, har kopplats till skador på korallrev och kan vara skadliga för miljön. Andra ingredienser, som parabener och syntetiska dofter, kan vara irriterande för känslig hud. Det bästa är att leta efter ett solkräm som är fri från dessa skadliga ingredienser och istället innehåller naturliga och säkra alternativ.

Typ av produkt

Solkrämer kommer i olika former, inklusive lotioner, sprayer, stavar och mousser. Valet av typ beror på dina personliga preferenser. Vissa människor föredrar lotioner eftersom de är lätta att applicera, medan andra kanske föredrar en spray eftersom den kan täcka stora områden snabbt. Mousser kan vara ett bra alternativ för dem som inte gillar känslan av en tung kräm på huden.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Dessa kan ge dig en bra indikation på hur produkten fungerar i praktiken. Tänk dock på att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Pris

Priset är också en viktig faktor att överväga. Även om det kan vara frestande att gå för den billigaste produkten, är det viktigt att komma ihåg att du ofta får vad du betalar för. Ett dyrare solkräm kan erbjuda bättre skydd och vara mer skonsamt mot huden. Det är dock alltid en bra idé att jämföra priser och läsa recensioner innan du gör ett köp.

solkramer

Användning

Att veta hur man korrekt använder solkräm är lika viktigt som att välja rätt produkt. Här är några riktlinjer för hur man bäst använder solkräm för optimalt skydd.

Först och främst, applicera solkräm generöst på alla utsatta områden av huden. Detta inkluderar ansikte, nacke, öron, armar och ben. Kom ihåg att även skydda områden som ofta glöms bort, som hårbotten och fötterna. Som en allmän regel bör du använda minst en tesked solkräm för ansiktet och två matskedar för kroppen.

Applicera solkräm minst 15 till 30 minuter före du går ut i solen. Detta ger det tid att absorberas av huden och börja arbeta. Återapplicera sedan solkrämet varannan timme, och direkt efter simning eller svettning.

För bästa resultat, använd solkräm varje dag, inte bara när det är soligt. Detta beror på att UV-strålar kan tränga igenom moln och fönster, så du behöver skydd även på molniga dagar eller när du är inomhus men nära ett fönster.

Slutligen, kom ihåg att ingen solkräm kan ge 100% skydd mot UV-strålar. Så även med solkräm bör du fortfarande försöka undvika starkt solljus mellan kl. 10 och 16, bära skyddande kläder och solglasögon, och söka skugga när det är möjligt.

olika typer av solkram

Vanliga frågor om Solkräm

Är det nödvändigt att använda solkräm varje dag?

Ja, det är en bra idé att använda solkräm varje dag, oavsett om det är soligt, molnigt eller till och med om du tillbringar mestadels tid inomhus. Solens UV-strålar kan tränga igenom moln och fönster, och även korta perioder av exponering kan ackumuleras över tid och leda till skador på huden. Genom att använda solkräm dagligen skyddar du din hud mot dessa skador och minskar risken för för tidigt åldrande och hudcancer.

Är högre SPF alltid bättre?

Inte nödvändigtvis. SPF står för Sun Protection Factor och indikerar hur länge du kan stanna i solen utan att bränna dig jämfört med om du inte hade något skydd alls. En solkräm med SPF 30 blockerar till exempel cirka 97% av UVB-strålarna, medan en med SPF 50 blockerar cirka 98%. Som du kan se är skillnaden mellan dem relativt liten. Det viktigaste är att använda solkräm ordentligt och regelbundet återapplicera det.

Hur mycket solkräm ska jag använda?

Som en allmän regel bör du använda minst en tesked solkräm för ansiktet och två matskedar för kroppen. Det är viktigt att applicera solkräm generöst för att få fullt skydd. Kom ihåg att täcka alla utsatta områden, inklusive de som ofta glöms bort, som hårbotten och fötterna.

Kan jag använda samma solkräm för mitt ansikte och min kropp?

Ja, du kan tekniskt sett använda samma solkräm för både ansiktet och kroppen. Men huden i ansiktet är ofta mer känslig än huden på kroppen, så du kanske vill överväga en solkräm som är speciellt formulerad för ansiktet. Dessa produkter är ofta lättare, mindre fet och kan innehålla extra ingredienser som återfuktar huden eller hjälper till att bekämpa åldrande.

Vad betyder brett spektrum på en solkräm?

Brett spektrum innebär att solkrämet skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. UVA-strålar kan tränga djupt in i huden och bidra till för tidigt åldrande, medan UVB-strålar främst orsakar solbränna. En solkräm med bredspektrumskydd är viktig för att skydda huden mot alla typer av skador från UV-strålning.

Kan jag bara använda makeup med SPF istället för solkräm?

Medan makeup med SPF kan ge viss skydd, bör det inte användas som ett substitut för solkräm. Makeupprodukter appliceras ofta inte lika generöst eller jämnt som solkräm, vilket kan leda till otillräckligt skydd. För bästa skydd, applicera en bredspektrum solkräm innan du lägger på din makeup.

Hur ofta ska jag återapplicera solkräm?

Generellt sett bör du återapplicera solkräm minst varannan timme och varje gång du har simmat eller svettats mycket. Även vattenresistenta solkrämer kan torka ut eller tvättas bort, så det är viktigt att återapplicera dem regelbundet för fortsatt skydd.

Är solkräm säkert för barn?

Ja, solkräm är säkert för barn, men det är viktigt att välja en produkt som är lämplig för deras känsliga hud. Barns hud är tunnare och mer känslig än vuxnas hud, så de kan vara mer mottagliga för irritation från vissa ingredienser. Välj en solkräm som är fri från potentiellt irriterande ämnen som parabener och parfym. För barn under 6 månader rekommenderas det att använda fysiska hinder som kläder och hattar istället för solkräm.

Senast Uppdaterad: 2024-05-26 03:35:17

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
63 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5