Bästa Q10 2024

Boosta din energi och skydda cellerna med det bästa Q10-tillskottet!

Coenzym Q10, ofta förkortat till q10, är ett vitaminliknande ämne som finns naturligt i kroppen. Det är nödvändigt för cellernas energiproduktion och fungerar även som en kraftfull antioxidant, vilket bidrar till att skydda kroppens celler mot skadliga fria radikaler.

Det bästa Q10-tillskottet på marknaden idag är Healthwell Q10 300. Detta högkvalitativa tillskott har en hög koncentration av coenzym Q10 och erbjuder en rad hälsofördelar, inklusive förbättrad hjärtfunktion, ökad energinivå och skydd mot cellskador.

Vad är Q10?

Q10, även känd som coenzym Q10 eller ubiquinon, är ett vitaminliknande ämne som naturligt produceras i kroppen. Det spelar en central roll i cellernas energiproduktion och fungerar som en antioxidant, vilket innebär att det skyddar cellerna från skadliga fria radikaler. Q10 finns i nästan alla celler i kroppen, men koncentrationen är särskilt hög i organ som hjärtat, levern och njurarna, som har ett stort energibehov.

Q10 kan också fås genom kosten, framför allt genom fet fisk, nötkött och kyckling, samt vissa oljor och nötter. Trots detta kan vissa människor ha svårt att få tillräckligt med Q10 genom kosten ensam, särskilt när de blir äldre eller har vissa hälsotillstånd. I dessa fall kan ett Q10-tillskott vara till nytta.

Det finns två huvudsakliga former av Q10: ubiquinon och ubiquinol. Ubiquinon är den oxiderade formen av Q10, medan ubiquinol är den reducerade formen. Ubiquinol anses vara mer biotillgänglig, vilket innebär att det är lättare för kroppen att absorbera och använda.

Fördelar med Q10

Q10-tillskott har en rad potentiella hälsofördelar. Här är några av de viktigaste:

 • Ökad energi: Eftersom Q10 spelar en central roll i cellernas energiproduktion, kan ett tillskott hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra den allmänna välbefinnandet.
 • Förbättrad hjärthälsa: Q10 kan bidra till att förbättra hjärtfunktionen och minska risken för hjärtsjukdomar. Detta kan vara särskilt fördelaktigt för människor med befintliga hjärtproblem eller de som löper risk att utveckla dem.
 • Antioxidant skydd: Som en antioxidant hjälper Q10 till att skydda cellerna från skadliga fria radikaler. Detta kan bidra till att förebygga en rad olika sjukdomar, inklusive cancer och neurodegenerativa sjukdomar.
 • Förbättrad hudhälsa: Q10 kan bidra till att förbättra hudens hälsa och utseende, genom att skydda huden från skador orsakade av solen och åldrandet.

Våra bedömningskriterier

 • Kvalitet: Är produkten gjord av högkvalitativa ingredienser? Har den genomgått strikt kvalitetskontroll? Har den certifieringar som bevisar dess kvalitet?
 • Effektivitet: Fungerar produkten som den ska? Har det visat sig att den förbättrar hjärt-hälsan eller ökar energinivåerna? Har det vetenskapligt stöd för dess effektivitet?
 • Värde för pengarna: Är produkten prisvärd i förhållande till dess kvalitet och effektivitet? Erbjuder den ett bra värde för pengarna?
 • Säkerhet: Är produkten säker att använda? Har den några biverkningar? Är det säkert för personer med specifika hälsotillstånd att använda den?
 • Användarrecensioner: Vad säger användare om produkten? Har de märkt några positiva effekter? Är de nöjda med produkten?
 • Märkets rykte: Är märket känt för att producera högkvalitativa produkter? Har de ett gott rykte inom branschen?

De bästa Q10 2024

 1. 1. Bäst i test: Healthwell Q10 300

  9,7/10
  Högkvalitativa, effektiva och säkra hälsotillskott med utmärkta användarrecensioner.
  Healthwell Q10 300
  Bäst i test
  Storlek
  60 kapslar
  Dosering
  300 mg
  Pris / kapsel
  7,98 kr
  Till Butik
  479 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög dos av Coenzym Q10
  • Innehåller MCT-olja från kokosnöt
  • Vegetabiliska kapslar
  • Hög användarvärdering
  • Positiva användarrecensioner
  Nackdelar
  • Relativt högt pris
  • Inga specifika certifieringar nämnda

  Kvalitet: Healthwell Q10 300 är ett mycket högdoserat tillskott av Coenzym Q10, vilket är ett viktigt ämne för kroppens energiomsättning och cellhälsa. Vi uppskattar att produkten kommer i vegetabiliska kapslar och innehåller MCT-olja från kokosnöt, vilket gör det lättupptagligt av kroppen. Även om vi inte har information om specifika certifieringar, indikerar den höga kvaliteten på ingredienserna och dess välgjorda formulering att produkten är av hög kvalitet.

  Effektivitet och Värde för pengarna: Med tanke på dess höga dos av Q10 och dess effektiva formulering verkar Healthwell Q10 300 vara en mycket effektiv produkt. Detta är stött av användarrecensionerna, som i genomsnitt ger det 4,5 av 5 stjärnor. Trots att produkten på 479 kr kan verka dyr vid första anblicken, erbjuder den faktiskt ett ganska bra värde för pengarna med tanke på den höga doseringen och kvaliteten på ingredienserna.

  Säkerhet: Healthwell Q10 300 verkar vara en säker produkt att använda, med tanke på att den innehåller naturliga ingredienser och kommer i vegetabiliska kapslar. Vi har inte hittat någon information om potentiella biverkningar, men det är alltid bäst att följa tillverkarens doseringsanvisningar och rådfråga en läkare om du har några specifika hälsotillstånd.

  Användarrecensioner och Märkets rykte: Healthwell är ett märke känt för att producera högkvalitativa hälsoprodukter, vilket stärker vår förtroende för denna produkt. Användarrecensionerna är också övervägande positiva, vilket indikerar att många kunder har sett positiva effekter från att använda denna produkt. Med tanke på alla dessa faktorer, är vi nöjda med att ge Healthwell Q10 300 ett högt betyg på 4,7 av 5.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold

  9,5/10
  Högkvalitativt kosttillskott med potent dos Q10, optimal absorption och positiva användarrecensioner.
  Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold
  Storlek
  150 kapslar
  Dosering
  100 mg
  Pris / kapsel
  6,26 kr
  Till Butik
  939 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög kvalitet och effektivitet
  • Stark dosering av coenzym Q10
  • Optimal absorption i kroppen
  • Hög säkerhet och inga biverkningar
  • Överväldigande positiva användarrecensioner
  Nackdelar
  • Högt pris jämfört med andra produkter

  Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold får höga poäng när det gäller kvalitet och effektivitet. Med 100 mg coenzym Q10 per kapsel levererar produkten en potent dos av denna viktiga vitaminliknande substans för energiomsättning. Dess unika oljeupplösning i mjuka gelatinkapslar säkerställer optimal absorption i kroppen. Pharma Nord har ett gott rykte och är känt för att producera högkvalitativa produkter, vilket ger ytterligare förtroende för produkten.

  Värdet för pengarna verkar vara en av de större nackdelarna med produkten, med tanke på dess höga pris på 939 kr per flaska. Men med tanke på den höga doseringen och kvaliteten på produkten, kan detta vara berättigat för vissa konsumenter. Säkerheten för produkten är också lovande, med inga rapporterade biverkningar och lämplighet för personer med specifika hälsotillstånd. Användarrecensionerna är överväldigande positiva, med ett genomsnittsbetyg på 4.83 av 5 baserat på 6 recensioner. Användare rapporterar att de märkt positiva effekter och tycks vara nöjda med produkten. Sammantaget ger vi Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold ett betyg på 4,5/5.

  Läs mer
 3. 3. Bästa prisvärd: Holistic Q10

  9,3/10
  Överlägsen kvalitet och effektivitet för ett rimligt pris.
  Holistic Q10 Högdoserad 180 mg
  Storlek
  60 kapslar
  Dosering
  180 mg
  Pris / kapsel
  4,98 kr
  Till Butik
  299 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög dosering av Q10 (180mg)
  • Lätt för kroppen att ta upp
  • Ökad energi och mindre utmattning
  • Högkvalitativ produkt från välkänt märke
  • Utmärkt värde för pengarna
  Nackdelar
  • Endast tillgänglig i en storlek
  • Kan vara för stark för känsliga individer

  Holistic Q10 Högdoserad 180 mg är en topprodukt när det kommer till kvalitet och effektivitet. Den innehåller 180 mg av coenzym Q10 per kapsel, vilket är en hög dosering jämfört med många andra produkter på marknaden. Denna form av Q10, kallad ubikinon, är lättare för kroppen att ta upp, vilket bidrar till dess höga effektivitet. Användare har rapporterat ökad energi och mindre utmattning efter att ha tagit denna produkt. Dessutom är Holistic ett välkänt märke som är känt för sina högkvalitativa produkter, vilket ytterligare stärker produkten.

  Med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet, erbjuder Holistic Q10 Högdoserad 180 mg ett utmärkt värde för pengarna, särskilt med tanke på dess rimliga pris på 299 kr. Produkten är även säker att använda, med tydliga instruktioner om dosering och varningar. Användarrecensionerna för denna produkt är också mycket positiva, med en genomsnittlig betyg av 5 av 5 från två recensioner. I allmänhet ger vi Holistic Q10 Högdoserad 180 mg ett betyg på 4,3 av 5, vilket gör den till en av de bästa Q10-produkterna på marknaden.

  Läs mer
 4. 4. Bästa kvalitet: Närokällan Q10 + Selen + E

  9,2/10
  Högkvalitativ produkt för en sundare livsstil, med stark användartillfredsställelse och prisvärdhet.
  Närokällan Q10 + Selen + E
  Storlek
  60 kapslar
  Dosering
  200 mg
  Pris / kapsel
  7,48 kr
  Till Butik
  449 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativa ingredienser
  • Ökad produktion av Q10
  • Användning av MCT-olja för bästa upptag
  • Vegetabiliska kapslar fria från bindemedel
  • God användartillfredsställelse
  Nackdelar
  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Inga rapporterade biverkningar, men potentiellt risk för allergiska reaktioner

  Närokällan Q10 + Selen + E framstår som en högkvalitativ produkt, med ingredienser som Q10, selen och vitamin E vilka alla bidrar till en sundare livsstil. Produkten är utvecklad för att hjälpa de individer som söker det lilla extra för att bibehålla och förbättra sin hälsa, speciellt med tanke på att produktionen av Q10 minskar med åldern. Användning av MCT-olja för bästa upptag i kroppen samt vegetabiliska kapslar fria från onödiga bindemedel stärker produktens kvalitet. Även om priset på 449 kr kan tyckas högt i första hand, ter sig produkten prisvärd med tanke på dess ingredienser och deras potentiella hälsofördelar.

  Användare verkar vara mycket nöjda med produkten, som har ett genomsnittligt betyg på 4,67 av 5 baserat på kundrecensioner. Märket Närokällan i sig har också skapat ett gott rykte och är känt för att producera högkvalitativa produkter. När det gäller säkerhet, finns det inga rapporterade biverkningar och det verkar säkert att använda för personer med olika hälsotillstånd. Sammantaget, med tanke på produktens kvalitet, användartillfredsställelse, märkets rykte samt dess prisvärdhet, får Närokällan Q10 + Selen + E en stark rekommendation.

  Läs mer
 5. 5. Bästa för cellhälsa: Dr Mercola Ubiquinol

  9,0/10
  Skydda och förbättra cellhälsan med högkvalitativt och effektivt Ubiquinol.
  Dr Mercola Ubiquinol 100 mg
  Storlek
  30 kapslar
  Dosering
  100 mg
  Pris / kapsel
  13,17 kr
  Till Butik
  395 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög kvalitet och strikt kvalitetskontroll
  • Innehåller 100 mg ubiquinol per kapsel
  • Förbättrar och skyddar cellhälsa
  • Stärker immunsystemet
  • Bra prisvärdhet givet kvaliteten
  Nackdelar
  • Innehåller fisk, olämplig för fiskallergiker
  • Relativt högt pris jämfört med andra produkter

  Dr Mercola Ubiquinol imponerar med sin höga kvalitet, vilket avspeglas i sin strikta kvalitetskontroll och dess renhetsnivå på 100 mg ubiquinol per kapsel. Produkten är utformad för att skydda celler mot nedbrytning, vilket den uppnår tack vare den reducerade formen av Q10, ubiquinol, vilket gör det mer lättupptagligt. Detta bidrar till att främja ett starkt immunsystem och förhindra nedbrytningen av cellmembran och mitokondrier, vilket visar produktens effektivitet. Dessutom har märket, Dr Mercola, ett starkt rykte inom branschen för att producera högkvalitativa produkter.

  När det gäller säkerhet, innehåller Dr Mercola Ubiquinol inga kända biverkningar, även om det är viktigt att notera att produkten innehåller fisk och bör undvikas av alla med en fiskallergi. I termer av värde för pengarna, prissätts produkten vid 395 kr, vilket kan ses som prisvärt givet produktens kvalitet och effektivitet. Även om det inte finns några användarrecensioner tillgängliga att rapportera, verkar den övergripande åsikten vara att denna produkt erbjuder en betydande fördel när det gäller att skydda och förbättra cellernas hälsa. Sammantaget betygsätter vi Dr Mercola Ubiquinol 4,0 av 5.

  Läs mer

Vikten av Q10

Q10 är ett livsviktigt coenzym som spelar en avgörande roll i många av kroppens funktioner. Det är särskilt viktigt för energiproduktionen i cellerna. Utan tillräckligt med Q10 skulle våra celler inte kunna producera den energi de behöver för att fungera optimalt. Detta kan leda till trötthet och en rad andra hälsoproblem.

Utöver dess roll i energiproduktionen är Q10 också en kraftfull antioxidant. Detta innebär att det hjälper till att skydda cellerna från skadliga fria radikaler, som kan orsaka cellskador och bidra till åldrandet och utvecklingen av sjukdomar som cancer och hjärtsjukdomar. Genom att skydda cellerna från dessa skadliga ämnen kan Q10 bidra till att främja övergripande hälsa och välbefinnande.

Som om detta inte vore nog, har forskning också visat att Q10 kan ha särskilda fördelar för hjärthälsan. Det verkar kunna förbättra hjärtfunktionen och minska risken för hjärtsjukdomar, vilket gör det till ett viktigt tillskott för dem med befintliga hjärtproblem eller de som löper risk att utveckla dem.

Jämfört med andra liknande produkter, som vitaminer och andra antioxidanter, skiljer sig Q10 på flera viktiga sätt. För det första är det både en kraftfull antioxidant och en central aktör i cellernas energiproduktion, vilket ger det en unik dubbelverkande funktion. För det andra verkar Q10 ha särskilda fördelar för hjärthälsan, vilket inte alla antioxidanter har. Slutligen är Q10 ett ämne som kroppen naturligt producerar, vilket innebär att det är både säkert och effektivt för de flesta människor att ta.

Hur hittar man det bästa Q10-tillskottet?

Att hitta det bästa Q10-tillskottet kan vara en utmaning, med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock ett antal kriterier som kan hjälpa dig att göra ett informerat val. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett Q10-tillskott.

Koncentration av Q10

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett Q10-tillskott är koncentrationen av Q10. Detta är mängden Q10 som finns i varje kapsel eller tablett. Högre koncentration betyder att du får mer Q10 per dos, vilket kan vara fördelaktigt om du behöver ett högt intag av detta ämne. Men kom ihåg att det inte alltid är bäst att välja produkten med högst koncentration. Det är viktigt att ta hänsyn till dina individuella behov och rekommenderade dagliga intag.

Formen på Q10

Q10 finns i två olika former: ubiquinon och ubiquinol. Ubiquinon är den oxiderade formen av Q10, medan ubiquinol är den reducerade formen. Ubiquinol anses vara mer biotillgänglig, vilket innebär att kroppen kan absorbera och använda den mer effektivt. Om du har svårt att absorbera Q10 kan det vara värt att överväga ett tillskott som innehåller ubiquinol.

Kvalitet och renhet

Det är viktigt att välja ett Q10-tillskott som är av hög kvalitet och renhet. Detta innebär att produkten inte innehåller några onödiga tillsatser eller fyllnadsmedel. Du bör också leta efter produkter som har testats för renhet och styrka av en oberoende tredje part. Detta ger dig extra försäkran om att du får en produkt som uppfyller de angivna specifikationerna.

Pris

Priset på Q10-tillskott kan variera mycket. Det kan vara frestande att välja den billigaste produkten, men det är viktigt att komma ihåg att pris inte alltid är en indikation på kvalitet. Istället för att bara titta på priset bör du jämföra det med andra faktorer, som koncentrationen av Q10 och produktens renhet och kvalitet.

Tillverkarens rykte

Det kan vara värt att göra lite forskning om tillverkaren innan du köper ett Q10-tillskott. Ett företag med ett gott rykte är mer benäget att producera högkvalitativa produkter. Du kan läsa recensioner online eller fråga runt bland vänner och familj för att få en uppfattning om ett företags rykte.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om hur väl en produkt fungerar i praktiken. Kom ihåg att ta recensioner med en nypa salt - alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Men om en produkt har många positiva recensioner kan det vara ett tecken på att den är effektiv.

Ingredienser

Det är också viktigt att titta på vilka andra ingredienser som finns i Q10-tillskottet. Vissa produkter kan innehålla extra vitaminer eller mineraler, vilket kan vara en fördel om du vill få i dig flera näringsämnen på en gång. Andra produkter kan innehålla onödiga tillsatser eller fyllnadsmedel, vilket kan minska produktens renhet och kvalitet.

Användning av Q10

Q10-tillskott tas vanligtvis oralt och finns i olika former, inklusive kapslar, tabletter och flytande droppar. Den rekommenderade dosen varierar beroende på individens ålder, hälsa och specifika behov, men en allmän rekommendation är mellan 100 och 200 mg per dag för vuxna. Det är alltid bäst att följa tillverkarens doseringsanvisningar och/eller söka råd från en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal.

Q10 kan tas med eller utan mat, men det absorberas bäst när det tas tillsammans med en måltid som innehåller fetter. Detta beror på att Q10 är fettlösligt, vilket innebär att det löser sig i fett snarare än i vatten. Att ta Q10 med mat kan därför förbättra dess absorption och effektivitet.

När det gäller säkerhetsaspekter är Q10 generellt sett säkert att ta för de flesta människor. Biverkningar är sällsynta men kan inkludera magbesvär, aptitlöshet, illamående och diarré. I mycket sällsynta fall kan Q10 orsaka allergiska reaktioner.

Det är viktigt att notera att även om Q10 är säkert för de flesta människor, bör vissa grupper vara försiktiga. Dessa inkluderar gravida och ammande kvinnor, barn och personer med vissa hälsotillstånd, som hjärtsjukdom eller diabetes. Om du tillhör någon av dessa grupper bör du rådfråga en läkare innan du börjar ta Q10.

Slutligen bör du alltid informera din läkare om alla kosttillskott du tar, inklusive Q10. Detta beror på att Q10 kan interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande mediciner och vissa typer av blodtrycksmediciner.

Vanliga frågor om Q10

1. Vilken form av Q10 ska jag välja, ubiquinon eller ubiquinol?

Båda formerna av Q10, ubiquinon och ubiquinol, har sina fördelar. Ubiquinon är den mest använda och studerade formen av Q10. Det är också den form som naturligt finns i de flesta livsmedel. Å andra sidan anses ubiquinol vara mer biotillgängligt, vilket innebär att det lättare kan absorberas och användas av kroppen. Om du har svårt att absorbera Q10, eller om du tar ett statinläkemedel (vilket kan minska kroppens naturliga produktion av Q10), kan det vara värt att överväga ett tillskott med ubiquinol.

2. Kan jag få tillräckligt med Q10 genom kosten ensam?

Även om Q10 finns i många livsmedel, inklusive fet fisk, nötkött och kyckling, är det svårt att få tillräckligt med ämnet genom kosten ensam. Dels för att koncentrationen av Q10 i de flesta livsmedel är relativt låg, men även för att kroppens förmåga att absorbera Q10 från mat kan vara begränsad. Ett Q10-tillskott kan därför vara ett bra sätt att säkerställa att du får tillräckligt med denna viktiga antioxidant.

3. Kan jag ta Q10 om jag tar andra kosttillskott?

I allmänhet är det säkert att ta Q10 tillsammans med de flesta andra kosttillskott. Det är dock viktigt att komma ihåg att vissa tillskott, som till exempel fiskolja, kan förbättra absorptionen av Q10. Därför kan det vara klokt att ta dessa tillskott tillsammans för att maximera deras effektivitet. Som alltid bör du prata med din läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta nya kosttillskott.

4. Hur länge tar det innan man märker några effekter av Q10?

Effekterna av Q10 kan variera från person till person, och det kan ta flera veckor innan du märker några förbättringar. Det beror på flera faktorer, inklusive din ålder, hälsotillstånd och hur mycket Q10 du redan har i kroppen. Vissa människor kan uppleva förbättrade energinivåer och ökat välbefinnande inom några veckor, medan det för andra kan ta upp till två månader.

5. Finns det någon risk för biverkningar med Q10?

Q10 tolereras generellt väl av de flesta människor och har få rapporterade biverkningar. De mest vanliga biverkningarna är lätta och inkluderar magbesvär, aptitlöshet, illamående och diarré. I sällsynta fall kan Q10 orsaka allergiska hudreaktioner. Om du upplever några oväntade eller obehagliga biverkningar bör du sluta ta Q10 och prata med din läkare.

6. Kan Q10 påverka effekten av andra läkemedel?

Q10 kan interagera med vissa läkemedel, inklusive blodförtunnande mediciner och vissa typer av blodtrycksmediciner. Om du tar något av dessa läkemedel bör du prata med din läkare innan du börjar ta Q10. Det är också värt att notera att statinläkemedel, som ofta används för att sänka kolesterolnivåerna, kan minska kroppens naturliga produktion av Q10.

7. Hur lagrar jag mitt Q10-tillskott bäst?

Q10-tillskott bör lagras i en sval, torr plats borta från direkt solljus. Det är bäst att förvara dem i sin originalförpackning med locket ordentligt åtskruvat. Det är också viktigt att hålla tillskott utom räckhåll för barn.

8. Kan jag ta för mycket Q10?

Även om Q10 generellt är säkert, är det möjligt att ta för mycket. Att konsumera extremt stora mängder Q10 kan potentiellt leda till biverkningar, inklusive magbesvär, aptitlöshet, illamående och diarré. Som med alla kosttillskott bör du alltid följa tillverkarens doseringsanvisningar och/eller råd från en hälso- och sjukvårdspersonal.

9. Hur används Q10 i olika hudvårdsprodukter?

Coenzym Q10 (Q10) är en populär ingrediens i hudvårdsprodukter, känt för sina antioxidativa egenskaper och förmåga att stödja hudens hälsa. Det används ofta i produkter som syftar till att bekämpa ålderstecken och förbättra hudens vitalitet. Några vanliga hudvårdsprodukter som innehåller Q10 inkluderar:

 • Anti-aging-krämer: Q10 är välkänt för sina anti-aging egenskaper och används ofta i krämer och serum som syftar till att minska fina linjer och rynkor.
 • Fuktighetskrämer: Dessa produkter kan innehålla Q10 för att hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och ge näring åt torr hud.
 • Ögonkräm: Specifikt formulerade för det känsliga området runt ögonen, kan dessa krämer med Q10 hjälpa till att minska tecken på åldrande som mörka ringar och svullnad.
 • Läppbalsam: Vissa läppbalsam innehåller Q10 för att bidra till läpparnas återfuktning och skydd mot yttre påfrestningar.
 • Kroppslotioner: Q10 används även i kroppslotioner för att förbättra hudens fasthet och struktur.
 • Solskyddsprodukter: Q10 kan ingå i solskyddsprodukter för att erbjuda ytterligare skydd mot oxidativ stress orsakad av UV-strålar.
Senast Uppdaterad: 2024-06-25 03:35:59

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 5 / 5