Bästa Moringa 2023

Moringapulver kommer från Moringa oleifera-plantan som främst växer i Afrika och Asien, och som har varit som mest utbredd i Indien i medicinskt syfte. Nu har den dock kommit till västvärlden och beskrivs som ett superkosttillskott. Vi har testat moringapulver från två av marknadens mest populära naturläkemedelsföretag. Läs mer om testet nedan och ta reda på varför vi valde RawPowder Moringa Pulver till bäst i test.

Innehållsförteckning

  Köpguide - Så här väljer man bästa moringapulvret

  I västvärlden är moringapulver som sagt ett relativt nytt naturläkemedel och kosttillskott, men det har länge existerat och använts i andra delar av världen. Det är förståeligt med tanke på att det kommer med många hälsofördelar. Här har vi listat olika faktorer att ha i åtanke när du ska välja moringapulver.

  • Näringsinnehåll: Näringsinnehållet kan variera mycket mellan olika tillverkare och produkter. Bara för att de flesta moringapulver innehåller en massa olika vitaminer betyder det inte att alla moringapulver gör det, läs därför igenom näringsinnehållet innan du väljer pulver.
  • Varumärkeskännedom: Beställ alltid kosttillskott från seriösa och välkända återförsäljare. För att vara säker på att du har beställt från en hederlig återförsäljare kan säkerställa att det finns en lättillgänglig kundservice och tydliga kontaktuppgifter, kundrecensioner och välkända varumärken.
  • Priset: När du köper kosttillskott är det alltid bra att jämföra mellan olika återförsäljare och läsa recensioner för att säkerställa att du väljer en bra produkt. I testet här får du exempel på två prisvärda och utmärkta moringa pulver.

  Bäst i test - Go for Life Moringapulver EKO

  9,5/10
  Go for Life Moringapulver EKO
  Storlek
  150 g
  Pris / port
  5,67 kr
  Kundbetyg
  5 / 5
  Till Butik
  85 kr

  Bra val - RawPowder Moringa Pulver

  9,5/10
  RawPowder Moringa Pulver
  Bäst i test
  Storlek
  250 g
  Pris / port
  7,16 kr
  Kundbetyg
  4.5 / 5
  Till Butik
  179 kr

  Jämför alla moringapulver i testet

  1. 1. RawPowder Moringa Pulver
   9,5/10
   RawPowder Moringa Pulver
   Bäst i test
   Storlek
   250 g
   Pris / port
   7,16 kr
   Kundbetyg
   4.5 / 5
   Till Butik
   179 kr
  2. 2. Go for Life Moringapulver EKO
   9,5/10
   Go for Life Moringapulver EKO
   Storlek
   150 g
   Pris / port
   5,67 kr
   Kundbetyg
   5 / 5
   Till Butik
   85 kr
  3. 3. Superfruit Moringapulver
   9,3/10
   Superfruit Moringapulver
   Storlek
   100 g
   Pris / port
   3,65 kr
   Kundbetyg
   4.5 / 5
   Till Butik
   73 kr

  Vad är moringa bra för?

  Moringa är inte en uråldrig folkmedicin utan anledning, det innehåller massvis med mineraler, vitaminer och antioxidanter. Näringsvärdet varierar däremot beroende på tillverkare och deras val av process. Nedan följer några av de positiva aspekterna av att inta moringapulver.

  • Moringa fungerar smärtlindrande: Om du har ont i leder eller liknande kan moringapulver minska svullnader och behandla rodnad.
  • Använd moringa som sårskydd: Om du har öppna sår eller sårinfektioner kan moringa få blödningen att avstanna och mildra infektionen. Även om du har vårtor, svampinfektioner och mjäll kan moringa ha en läkande effekt, men då främst i form av olja.
  • Moringa kan verka anti-inflammatoriskt: Många som har testat att äta moringapulver under en tid har känt en förbättring gällande ledvärk och svullnader. Forskning på djur har visat detsamma, däremot finns det ingen forskning på människor än gällande det här.
  • Ett bra tillskott för vegetarianer/veganer: Moringa innehåller protein och är därmed ett extra bra kosttillskott för vegetarianer och veganer som kan ha svårt att få i sig tillräckligt med protein.
  • Motverkar sömnlöshet och sömnproblem: Tryptofan är en aminosyra i moringa som kan bli till serotonin och melatonin. Dessa ämnen kan dessutom också motverka depressioner och bidra till ett bättre humör. Om du sover bättre får du även mer energi.
  • Moringa fyller behovet av antioxidanter: Vi behöver alla få i oss antioxidanter eftersom det skyddar kroppen mot fria radikaler som i det långa loppet kan bidra till diabetes, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.
  • Moringa kan förhindra håravfall: Moringa innehåller A-, B- och E-vitaminer som bidrar till ökad blodcirkulation och kan tack vare det motverka tillstånd som håravfall och mjäll. Skadat hår kan också bli mer hälsosamt.
  • Skyddar och vårdar huden: A- och E-vitaminer tillsammans med antioxidanter verkar skyddande mot huden och kan förskjuta dess åldrande genom att motverka fria radikaler.

  Hur använder man moringa?

  Moringa finns i en mängd olika former: pulver, kapslar och i flytande form som olja. Det har blivit allt vanligare med moringa i smink och hudvårdsprodukter som exempelvis hand- och hudkräm. När det handlar om att få i sig moringa i kosten är kapslar eller pulverform att rekommendera. I processen att omvandla blad till pulver finns det goda chanser att fler näringsämnen kan bibehållas.

  När du ska inta moringapulver kan du göra det antingen genom att blanda det med vatten eller andra flytande livsmedel. Mixa med fördel pulvret i en mixer för bästa resultat. Det är dock helt och hållet upp till dig hur du vill inta pulvret. Några vanliga livsmedel att blanda ner det i är smoothies, juicer och yoghurt. Men du kan även testa att blanda ner det i kylda desserter såsom glass.

  Finns det några risker med moringa?

  Det har visat sig vara mycket sällsynt med biverkningar och andra risker i samband med intag av moringapulver. Om du är gravid kan det dock vara bra att vara försiktig, eftersom det nämligen kan vara farligt att få i sig bark från moringaträdet under graviditeten. Anledningen till det är att barken kan orsaka sammandragningar och starta en förlossning i förtid. Undvik även pulvret i samband med amning.

  Om du äter annan medicin kan det också vara bra att konsultera läkare innan användning för att se till att det inte på något sätt kan hindra medicineringen. Du ska alltid läsa instruktionerna innan du intar kosttillskott och naturläkemedel. Det kan även vara bra att påpeka att du inte bör överskrida rekommenderat dagligt intag då det kan orsaka problem med matsmältningen. Det kan också vara bra att börja försiktigt och sedan öka doseringen till rekommenderad dos efter hand.

  Vanliga frågor om moringa

  Vad innehåller moringa?

  Det finns verkligen otroligt mycket fina och bra näringsämnen att hämta från moringa. Bland annat är moringa fylld med antioxidanter, men även på protein och växtfibrer. Moringa innehåller även väldigt mycket a-vitamin, kalcium, kalium och c-vitamin, vilket är näringsämnen som kroppen behöver för att utvecklas som den ska och växa sig stark. När man ser allt som moringan innehåller är det inte svårt att förstå varför pulvret med fördel ges till undernärda barn. Pulvret är enkelt att få ner och kan med fördel blandas i drycker eller mat för lättare konsumtion. En studie har visat att man i ayurvedisk läkekonst använder sig av moringa för att behandla hela 300 olika åkommor som människor kan drabbas av.

  Hur mycket moringa ska man ta?

  När man börjar med moringa är det alltid bäst att ta det långsamt. En bra rekommendation är att börja med en halv tesked, en gång om dagen. Man kan med fördel hålla sig till en halv tesked i cirka 3 till 5 dagar innan man övergår till en större dos.

  När dessa 3-5 dagar har passerat kan man, om så önskas, öka sitt intag till en full tesked, men detta bör vara den totala dosen för en människa som i övrigt är helt frisk. I annat fall så kan man gå upp till två tesked, t.ex. om man lider av någon kronisk sjukdom eller om man är mycket fysiskt aktiv, men i dessa fall är det otroligt viktigt att man först rådfrågar en läkare innan man börjar att ta pulvret.

  Observera att man alltid bör inta moringa på full mage. Moringa är en mycket stark produkt som kan ge biverkningar om man överdoserar.

  Vilka fördelar finns med moringa?

  • Ökar din kondition
  • Håller blodsockernivån normal
  • Minskar risken för tillväxt av cancerceller
  • Sänker ditt kolestrol
  • Avgiftning. Moringa kan användas för avgiftning av kroppen eller för att rena vatten
  • Lindrar depression och ångest
  • 100 % ekologiskt och naturligt
  • Jobbar aktivt för att lindra eller bota infektioner
  • Bättre immunförsvar
  • Ger strålande hud
  • Gör att du åldras långsammare
  • Ökar stimuleringen av hårväxt
  • Ger näring till hår och hud
  Senast Uppdaterad: 2023-01-17 20:23:23

  Betygsätt den här artikeln
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  Omdöme
  75 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5