Bästa Silverschampo 2024

Upptäck bästa silverschampon för trendig, kall blond nyans genom vår guide.

Silverschampo är en speciell typ av schampo som är framtaget för att neutralisera gula toner i blont, grått eller vitt hår. Det är det ultimata verktyget för att behålla en kall, askig nyans och ge ditt hår en fräsch och glansfull look.

Det bästa silverschampo vi har testat och starkt rekommenderar är Matrix So Silver Shampoo. Detta silverschampo har en intensiv lila pigmentering som effektivt motverkar gula toner, samtidigt som det ger näring och skydd till håret.

Vad är silverschampo?

Silverschampo, även känt som lila schampo, är ett speciellt framtaget schampo som har till uppgift att neutralisera gula och orangea toner i blont, grått eller vitt hår. Detta uppnås genom att schampot innehåller lila eller blå pigment som motverkar de gula och orangea tonerna i håret. När dessa färger kombineras på håret, neutraliserar de varandra och ger en kallare, mer askig nyans.

Silverschampo är inte ett schampo du skulle använda varje dag, utan snarare en gång i veckan eller när du märker att ditt hår börjar få en gulaktig ton. Det är också viktigt att notera att silverschampo inte bleker håret. Istället fungerar det genom att lägga till lila eller blå toner till håret för att neutralisera de gula tonerna.

Silverschampot appliceras precis som ett vanligt schampo. Du masserar in det i ditt våta hår, låter det sitta i några minuter (beroende på hur intensiv effekt du vill ha) och sköljer sedan ur det. För bästa resultat kan du använda ett balsam efteråt för att återfukta och mjukgöra håret.

Fördelar med silverschampo

Att använda silverschampo har flera fördelar, särskilt för personer med blont, grått eller vitt hår. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Neutraliserar gula toner: Den främsta fördelen med silverschampo är att det neutraliserar gula och orangea toner i håret. Detta gör att du kan behålla en kall, askig nyans på ditt hår.
 • Förbättrar hårets utseende: Genom att neutralisera de gula tonerna kan silverschampo hjälpa till att förbättra ditt hårs utseende och ge det en fräschare och mer glansfull look.
 • Skonsamt mot håret: De flesta silverschampon är skonsamma mot håret och kan användas även på färgat eller behandlat hår. Vissa innehåller också återfuktande ingredienser som hjälper till att skydda och vårdar håret.
 • Lätt att använda: Silverschampo är lika lätt att använda som ett vanligt schampo. Du behöver bara massera in det i ditt våta hår, låta det verka i några minuter och sedan skölja ur det.
silvershampoo test

Våra bedömningskriterier

 • Kvalitet: Hur bra är produktens kvalitet? Gör det vad det lovar? Är den effektiv för att ta bort gula toner och förbättra silvernyanser?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser finns i schampot? Är de skonsamma mot håret? Innehåller det skadliga kemikalier?
 • Användarvänlighet: Är produkten lätt att använda? Skapar den ett rikt skum för enkel applicering?
 • Pris: Är produkten kostnadseffektiv? Ger den bra resultat med tanke på priset?
 • Lukt: Hur luktar schampot? Är doften behaglig eller för stark?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och robust? Läcker produkten ut?
 • Hållbarhet: Hur länge varar effekten av schampot? Behöver du använda det ofta för att upprätthålla resultatet?

De bästa Silverschampo 2024

 1. 1. Bäst i test: Matrix So Silver Shampoo

  9,7/10
  Effektivt silverschampo som neutraliserar gula toner och stärker hårfibrerna.
  MatrixTotal Results Color Care So Silver Shampoo 300 ml Total Results Color Care So Silver Shampoo 300 ml
  Bäst i test
  Storlek
  300 ml
  Pris / ml
  0,46 kr
  Hårtyp
  Till Butik
  138 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektivt mot varma mässingstoner
  • Stärker hårfibrerna
  • Tillför näring och fukt
  • Hög användarvänlighet
  • Bra pris-värde förhållande
  Nackdelar
  • Innehåller Sodium Laureth Sulfate
  • Effekter varierar beroende på användning

  Matrix So Silver Shampoo är ett mycket effektivt silverschampo som lever upp till sina löften om att neutralisera varma mässingstoner och korrigerar gula toner hos blonda och gråa hårtyper. Schampot stärker hårfibrerna och tillför näring och fukt, vilket gör det till en högkvalitativ produkt. Ingredienserna innehåller inga uppenbara skadliga kemikalier, men det bör noteras att det innehåller Sodium Laureth Sulfate, vilket kan vara uttorkande för vissa hårtyper. Användarvänligheten är hög; produkten löddrar väl och är lätt att skölja ur. Med tanke på priset på 138 kr har produkten ett bra pris-värde förhållande.

  Doften av Matrix So Silver Shampoo är behaglig och inte för stark. Förpackningen är praktisk och robust, vi upplevde ingen läckage under testet. Hållbarheten av schampots effekter varierar beroende på hårets tillstånd och hur ofta den används, men de flesta användare rapporterar goda resultat även med sporadisk användning. Betyget 4/5 på 169 recensioner stöder också vårt positiva helhetsintryck av produkten. Sammantaget anser vi att denna produkt är väl värd sitt pris och vi rekommenderar den till alla som vill förbättra sina silvertoner och minska gula toner i håret.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Ida Warg Silver Shampoo

  9,5/10
  En högkvalitativ, vegansk silver-schampo som förbättrar nyanser och stärker håret.
  Ida Warg Silver Shampoo
  Storlek
  250 ml
  Pris / ml
  0,72 kr
  Hårtyp
  Till Butik
  179 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Neutraliserar gula toner effektivt
  • Återfuktar och stärker skadat hår
  • 100% vegansk och cruelty-free
  • Fri från parabener och sulfater
  • Långvarig effekt
  Nackdelar
  • Något högt pris
  • Kan vara för stark för känsligt hår

  Ida Warg Silver Shampoo är en produkt av hög kvalitet som uppfyller sitt löfte att neutralisera gula och varma toner i blont hår. Den är särskilt effektiv på grund av dess violetta pigment, som verkligen förbättrar silvernyanserna. Ingredienserna, inklusive veteproteiner, är skonsamma mot håret och hjälper även till att återfukta och stärka skadat och slitet hår. Dessutom är den 100% vegansk och cruelty-free, vilket är ett stort plus för de medvetna konsumenterna. Den är fri från parabener och sulfater vilket gör den skonsam mot både håret och huden.

  Användarvänligheten är också ett starkt drag hos denna produkt, den skapar ett rikt skum för enkel applicering och är lätt att skölja ur. Priset, som ligger på 179 kr, kan ses som lite högt, men med tanke på produktens effektivitet och kvalitet så är den definitivt kostnadseffektiv. Ett extra plus är doften av somrig vattenmelon, vilket ger en behaglig upplevelse vid användning. Förpackningen är robust och praktisk, ingen risk för läckage. När det gäller hållbarhet så varar effekten av schampot länge, vilket innebär att du inte behöver använda det alltför ofta för att upprätthålla resultatet, vilket ytterligare ökar produktens värde. Med tanke på alla dessa faktorer, så är Ida Warg Silver Shampoo värt sitt pris och rekommenderas starkt för de som önskar förbättra sina silvernyanser och samtidigt ge håret den vård det behöver.

  Läs mer
 3. 3. Bästa miljövänliga: L'Oréal Professionnel Silver Shampoo

  9,3/10
  Effektivt silver-schampo som neutraliserar gula toner, miljövänligt och prisvärt.
  L'Oréal ProfessionnelSilver Shampoo 500ml Silver Shampoo 500ml
  Storlek
  500 ml
  Pris / ml
  0,56 kr
  Hårtyp
  Till Butik
  279 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Neutraliserar gula toner effektivt
  • Skonsamma ingredienser
  • Ger glänsande och mjukt hår
  • Behaglig doft
  • Hållbar effekt
  Nackdelar
  • Kan vara dyrt för vissa
  • Kräver regelbunden användning för bästa resultat

  L'Oréal Professionnel Silver Shampoo är en effektiv produkt som levererar på sitt löfte att neutralisera gula toner i grått och vitt hår. Dess kvalitet är utmärkt, med lila pigment och magnesium som effektivt verkar för att ta bort gula toner och förbättra hårets silvernyanser. Ingredienserna, inklusive magnesiumacetat samt hydrolyserat veteprotein, verkar skonsamt mot håret utan några skadliga kemikalier. Dessutom skapar produkten ett rikt skum för enkel applicering, vilket ger den höga betyg för användarvänlighet.

  Med tanke på dess pris på 279 kr, är L'Oréal Professionnel Silver Shampoo definitivt kostnadseffektiv. Produkten levererar märkbara resultat och håret blir glänsande och mjukt efter användning. Schampot har en behaglig doft som inte är för stark, vilket gör att hela upplevelsen att använda produkten blir mer njutbar. Förpackningen är praktisk och robust, med noll läckage, och dessutom består den till 95 procent av återvunnen plast vilket bidrar till minskad miljöpåverkan. För hållbarheten får produkten också höga betyg - effekten av schampot varar länge och det behöver inte användas ofta för att upprätthålla resultatet. Sammantaget är L'Oréal Professionnel Silver Shampoo en utmärkt produkt och väl värd investeringen.

  Läs mer
 4. 4. Bästa prisvärda: Bobbys Hair Care Multi Repair Silver Shampoo

  9,2/10
  Högkvalitativt silverschampo som effektivt neutraliserar gula toner och ger näring.
  Bobbys Hair CareMulti Repair Silver Shampoo 250ml Multi Repair Silver Shampoo 250ml
  Storlek
  250 ml
  Pris / ml
  0,88 kr
  Hårtyp
  Till Butik
  219 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativ och effektiv produkt
  • Skonsam och näringsrik för håret
  • Användarvänlig och praktisk förpackning
  • Behaglig doft
  • Utmärkt valuta för pengarna
  Nackdelar
  • Kan överpigmentera vid för lång användning
  • Priset kan uppfattas som högt

  Bobbys Hair Care Multi Repair Silver Shampoo är en högkvalitativ produkt som effektivt tar bort gula toner och förbättrar silvernyanser. Produkten levererar vad den lovar, och dess lila pigment motverkar varma toner i blont hår. Berikad med arganolja, antioxidanter och solrosextrakt, det här schampot är väldigt skonsamt mot håret och ger mycket näring. I jämförelse med andra silverschampon, är denna produkt mindre uttorkande och hjälper till att skydda hårfärgen mot solljus.

  Produkten är mycket användarvänlig, skapar ett rikt skum för enkel applicering och kräver inte alltför frekvent användning för att upprätthålla resultatet. Förpackningen är robust och praktisk, vilket minskar risken för läckage. Doften är behaglig och inte för stark, vilket ger en trevlig användarupplevelse. Priset på 219 kr kan verkar högt för vissa, men med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet anser vi att den är kostnadseffektiv. Trots att produkten kan överpigmentera håret om den lämnas på för länge, kan detta undvikas genom att följa de ange användningsinstruktionerna. Slutsatsvis ger Bobbys Hair Care Multi Repair Silver Shampoo mycket bra resultat och erbjuder utmärkt valuta för pengarna.

  Läs mer
 5. 5. Bästa doftande: Björn Axén Cool Silver Shampoo

  9,0/10
  Effektivt schampo som neutraliserar gula toner och förbättrar silvernyanser.
  Björn AxénCool Silver Shampoo 250 ml Cool Silver Shampoo 250 ml
  Storlek
  250 ml
  Pris / ml
  0,76 kr
  Hårtyp
  Till Butik
  189 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektivt mot gula toner i håret
  • Ger håret en kallare nyans
  • Rengör håret ordentligt
  • Förhindrar statiskt hår
  • Behaglig doft av Frosty Apricot
  Nackdelar
  • Något högt pris
  • Kan behöva användas ofta för att behålla effekten

  Björn Axén Cool Silver Shampoo är ett effektivt pigmentschampo som neutraliserar och dämpar gula toner i blont och grått hår. Dess kvalitet är utmärkt och det lyckas ge håret en kallare nyans tack vare lila pigment. Förutom att förstärka hårfärgen, rengör det håret ordentligt och förhindrar statiskt hår vilket gör det mycket användarvänligt. Schampot har också en attraktiv doft av Frosty Apricot som inte är för överväldigande. Ingredienserna är skonsamma mot håret med tillägg av veteprotein och honungsextrakt för att återfukta och mjukgöra både hår och hårbotten.

  Priset på 189 kr kan tyckas högt, men med tanke på produktens effektivitet och kvalitet, är det kostnadseffektivt. Förpackningen är robust, praktisk och inga rapporter om läckage har rapporterats. Produkten har även en hållbar effekt vilket innebär att du inte behöver använda den alltför ofta för att upprätthålla resultatet. Sammantaget är Björn Axén Cool Silver Shampoo en utmärkt produkt som är väl värd investeringen för de med blont och grått hår. Dess högkvalitativa ingredienser, användarvänlighet och långvariga effekter gör det till ett toppval för neutralisering av gula toner och förbättring av silvernyanser.

  Läs mer
 6. 6. Bästa billiga: Schwarzkopf Live Silver Shampoo

  8,9/10
  Förbättra silvertoner effektivt med detta prisvärda och användarvänliga silverschampo.
  SchwarzkopfLive Silver Shampoo 200 ml Live Silver Shampoo 200 ml
  Storlek
  200 ml
  Pris / ml
  0,40 kr
  Hårtyp
  Till Butik
  79 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektivt för att förbättra silvernyanser.
  • Överkomligt pris.
  • Enkel att applicera med rikt skum.
  • Praktisk och robust förpackning.
  • Långvarig effekt.
  Nackdelar
  • Innehåller vissa potentiellt skadliga kemikalier.
  • Doften kan vara för stark för vissa.

  Schwarzkopf Live Silver Shampoo är ett överkomligt alternativ för dem som vill ta bort gula toner i blont, grått eller silverfärgat hår. Kvalitetsmässigt gör det verkligen vad det utlovar, vilket gör det effektivt för att förbättra silvernyanser. Ingredienslistan är dock lång och innehåller vissa kemikalier som kan vara skadliga för vissa hårtyper, så var noga med att kolla listan innan använda produkten. Trots detta, erbjuder den en hög användarvänlighet med ett rikt skum som gör appliceringen enkel.

  När det gäller priset, är det verkligen kostnadseffektivt. Du får bra resultat för ett relativt lågt pris jämfört med andra silver shampoo på marknaden. Doften kan vara lite stark för vissa, men generellt sett är den behaglig och inte alltför överväldigande. Förpackningen är också praktisk och robust, vilket hindrar produkten från att läcka ut. Slutligen har produkten en god hållbarhet. Effekten varar länge och du behöver inte använda det alltför ofta för att upprätthålla resultatet. Sammantaget är Schwarzkopf Live Silver Shampoo ett bra val för dem som söker efter ett prisvärt och effektivt silver shampoo.

  Läs mer

Vikten av silverschampo

Silverschampo spelar en avgörande roll för att upprätthålla den önskade nyansen på blont, grått eller vitt hår. Oavsett om ditt hår är naturligt ljust eller färgat, kan det med tiden börja visa gula eller orangea toner. Detta kan vara resultatet av olika faktorer, inklusive solens UV-strålar, föroreningar i luften, klorerat vatten och användning av vissa hårprodukter. Silverschampo kan effektivt neutralisera dessa oönskade toner och återställa hårets ursprungliga, kalla nyans.

Utöver att neutralisera gula toner, kan silverschampo också förbättra hårets utseende och hälsa. Många silverschampon innehåller närande och återfuktande ingredienser som hjälper till att skydda håret och ge det en glansfull look. Dessutom kan regelbunden användning av silverschampo hjälpa till att förlänga livslängden på din hårfärg, vilket kan spara dig tid och pengar i det långa loppet.

När man jämför silverschampo med andra typer av schampo eller hårprodukter, sticker dess unika förmåga att neutralisera gula toner ut. Medan ett vanligt schampo kan rengöra håret och ett färgbevarande schampo kan hjälpa till att upprätthålla din hårfärg, kan inget av dessa produkter neutralisera gula toner på samma sätt som ett silverschampo. Dessutom är silverschampo oftast skonsammare mot håret än toning eller färgning, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som vill undvika skadliga kemikalier.

blont har

Hur hittar man det bästa silverschampot?

Att hitta det bästa silverschampot kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika märken och varianter på marknaden. Det är dock viktigt att komma ihåg att det bästa silverschampot för dig beror på ditt hår och dina specifika behov. Här är några kriterier som du bör överväga när du väljer silverschampo.

Pigmentering

En av de viktigaste faktorerna att titta på när man väljer ett silverschampo är dess pigmentering. Ett bra silverschampo ska ha en stark lila eller blå pigmentering för att effektivt neutralisera gula toner i håret. Ju starkare pigmentering, desto mer effektivt kommer schampot att vara på att ta bort oönskade gula toner. Men var försiktig - för mycket pigment kan göra att ditt hår får en lila eller blå ton. Det är därför viktigt att följa instruktionerna på flaskan och inte låta schampot sitta i håret för länge.

Ingredienser

Ingredienserna i ett silverschampo spelar också en stor roll i dess effektivitet. Ett bra silverschampo bör innehålla ingredienser som är skonsamma mot håret och hjälper till att återfukta och skydda det. Undvik produkter som innehåller starka kemikalier eller sulfater, eftersom dessa kan skada håret och göra det torrt och sprött. Istället, leta efter schampon som innehåller naturliga ingredienser som aloe vera, arganolja eller sheasmör, som alla är kända för sina återfuktande egenskaper.

Pris

Priset på ett silverschampo kan variera mycket beroende på märke och kvalitet. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett högre pris inte alltid innebär en bättre produkt. Istället för att bara titta på priset, bör du också överväga andra faktorer som ingredienser, recensioner och hur länge produkten varar. Ett bra silverschampo behöver inte vara dyrt - det viktigaste är att det fungerar bra för ditt hår.

Användarrecensioner

En annan bra metod för att hitta det bästa silverschampot är att läsa användarrecensioner. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om hur produkten fungerar i praktiken och om den lever upp till sina löften. Titta på både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Kom ihåg att alla har olika hårtyper och behov, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Varaktighet

Varaktigheten av effekten är också viktig att tänka på. Ett bra silverschampo bör ge en långvarig effekt, så att du inte behöver använda det alltför ofta. Om du märker att effekten av ditt silverschampo försvinner snabbt, kan det vara värt att prova en annan produkt. Tänk också på hur länge produkten varar - ett schampo som är dyrare i inköp kan faktiskt vara mer kostnadseffektivt på lång sikt om det varar längre.

Doft

Även om doften kanske inte är det första du tänker på när du väljer ett silverschampo, kan det faktiskt göra en stor skillnad i din upplevelse av produkten. Ett schampo med en stark, obehaglig doft kan vara obehagligt att använda, medan ett schampo med en fräsch och behaglig doft kan göra din hårvårdsrutin mer njutbar. Tänk på att doften är mycket personlig, så vad som luktar gott för en person kanske inte luktar gott för en annan.

Resultat

Slutligen, det viktigaste kriteriet av alla - resultatet. Det bästa silverschampot bör ge dig de resultat du vill ha, oavsett om det är att neutralisera gula toner, ge ditt hår extra glans eller hjälpa till att skydda det från skador. Om ett silverschampo inte ger dig de resultat du vill ha, är det dags att prova något annat. Kom ihåg att det kan ta lite tid att se resultat, så ge inte upp för snabbt!

Användning av silverschampo

Användning av silverschampo är enkelt och liknar processen för att använda ett vanligt schampo. Först ska du blöta ditt hår med varmt vatten. Detta hjälper till att öppna hårets kutikula, vilket gör det lättare för schampot att penetrera håret och göra sitt jobb. Applicera sedan en lämplig mängd silverschampo i ditt hår och massera in det noggrant. Se till att du täcker alla områden där du vill neutralisera gula toner.

Efter applicering, låt silverschampot sitta i håret i några minuter innan du sköljer det. Exakt hur länge du ska låta det sitta beror på märket och hur intensiv effekt du vill ha. Generellt sett bör du börja med att låta det sitta i 1-2 minuter och sedan justera tiden baserat på resultaten. Kom ihåg att om du låter silverschampot sitta i för länge kan det ge ditt hår en lila eller blå ton.

När det gäller säkerhetsaspekter är silverschampo generellt säkert att använda. Men precis som med alla hårprodukter, bör du undvika att få det i ögonen eftersom det kan orsaka irritation. Om du får schampot i ögonen, skölj omedelbart med kallt vatten. Om du har mycket känslig hud eller allergier, kan det vara en god idé att göra ett patchtest innan du använder produkten för första gången. Applicera en liten mängd schampo på en del av din hud och vänta 24 timmar för att se om någon reaktion uppstår.

Vanliga frågor om Silverschampo

Kan jag använda silverschampo varje dag?

Det rekommenderas generellt inte att använda silverschampo varje dag. Eftersom silverschampo innehåller lila eller blå pigment för att neutralisera gula toner, kan överanvändning leda till att ditt hår får en oönskad lila eller blå ton. Dessutom kan frekvent användning av silverschampo ibland vara uttorkande för håret. De flesta experter rekommenderar att använda silverschampo en till två gånger i veckan, eller när du märker att ditt hår börjar få en gulaktig ton.

Kan jag använda silverschampo på färgat hår?

Ja, du kan definitivt använda silverschampo på färgat hår. Faktum är att många personer som färgar sitt hår blont eller grått använder silverschampo för att hjälpa till att upprätthålla den kalla, askiga nyansen. Tänk bara på att om ditt hår är färgat i en varm nyans, kan silverschampot göra färgen kallare och mer askig.

Ger silverschampo mitt hår en lila ton?

Om det används korrekt, ska inte silverschampo ge ditt hår en lila ton. Dock, om du låter schampot sitta i håret för länge kan det resultera i en oönskad lila eller blå ton. För att undvika detta, börja med att låta schampot sitta i håret i 1-2 minuter, och justera tiden baserat på resultaten.

Kan jag använda silverschampo på mörkt hår?

Silverschampo är mest effektivt på blont, grått eller vitt hår. Om ditt hår är mörkt, kommer du troligtvis inte att märka någon skillnad eftersom de lila eller blå pigmenten i schampot inte kommer att vara tillräckligt starka för att neutralisera de mörka tonerna i ditt hår. Om du har mörkt hår med ljusa slingor eller höjdpunkter, kan du dock fortfarande använda silverschampo på de ljusa delarna av ditt hår.

Är silverschampo skadligt för mitt hår?

Generellt sett är silverschampo inte skadligt för ditt hår om det används korrekt. Det är dock viktigt att komma ihåg att alla har olika hårtyper och behov, och vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan. Om du märker att ditt hår blir torrt eller sprött efter att ha använt silverschampo, kan det vara en bra idé att minska användningen eller prova en annan produkt.

Kan jag använda silverschampo tillsammans med andra hårprodukter?

Ja, du kan använda silverschampo tillsammans med andra hårprodukter. Du kan till exempel använda ett balsam efter att du har sköljt ur schampot för att återfukta och mjukgöra ditt hår. Du kan också använda stylingprodukter som vanligt efter att du har använt silverschampo. Kom bara ihåg att silverschampo kan göra att vissa hårprodukter inte fungerar lika bra, speciellt de som innehåller gula eller orangea pigment.

Varför är mitt silverschampo lila?

Silverschampo är lila (eller ibland blått) eftersom det innehåller lila eller blå pigment. Dessa pigment fungerar genom att neutralisera de gula och orangea tonerna i ditt hår. När dessa färger blandas på håret, neutraliserar de varandra och resulterar i en kallare, mer askig nyans.

Kan män använda silverschampo?

Ja, män kan absolut använda silverschampo. Om du är en man med blont, grått eller vitt hår och du vill neutralisera gula toner, kan silverschampo vara en utmärkt lösning för dig. Precis som med kvinnor rekommenderas det generellt att använda silverschampo en till två gånger i veckan, eller när du märker att ditt hår börjar få en gulaktig ton.

Senast Uppdaterad: 2024-04-22 23:54:07

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
54 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5