Bästa Body Scrub 2024

För mjukare, jämnare och lysterfylld hud - använd regelbundet body scrub.

Body scrub är en exfolierande produkt som hjälper till att avlägsna döda hudceller och rengöra huden på djupet. Genom att regelbundet använda body scrub kan du bidra till en mjukare, jämnare och mer lysterfylld hud.

Av alla de produkter vi har testat, har vi funnit att Tree Hut Shea Sugar Scrub verkligen är det bästa body scrub. Med sin unika formula av sheasmör och sockerkristaller, levererar detta body scrub en överlägsen exfoliering samtidigt som det återfuktar och mjukgör huden.

Vad är body scrub?

Body scrub, även känt som kroppspeeling, är en skönhetsprodukt som används för att exfoliera huden. Det fungerar genom att avlägsna döda hudceller från hudens yta, vilket gör huden mjukare, jämnare och mer lysterfylld. Body scrub kan bestå av olika ingredienser, men vanligtvis innehåller de små partiklar som socker, salt eller kaffesump som fungerar som exfolierande medel.

Body scrub appliceras vanligtvis på våt hud under duschen. Genom att massera in produkten på huden i cirkulära rörelser, kan döda hudceller avlägsnas effektivt. Efter användning sköljs produkten av och huden känns ren, mjuk och återfuktad.

Det finns många olika typer av body scrubs tillgängliga på marknaden idag. De kan variera i allt från vilka exfolierande ingredienser de använder till doft och konsistens. Vissa är mer återfuktande medan andra fokuserar mer på exfoliering. Det finns även body scrubs för olika hudtyper, så det är viktigt att välja en produkt som passar just din hud.

Fördelarna med body scrub

Användning av body scrub kan ha många fördelar för huden. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Förbättrad hudtextur: Genom att avlägsna döda hudceller kan ett body scrub göra huden mjukare och jämnare.
 • Ökad lyster: Exfoliering kan bidra till att öka hudens naturliga lyster och ge den en fräschare utseende.
 • Förbättrad hudhälsa: Regelbunden exfoliering kan bidra till att förbättra hudens allmänna hälsa och förhindra problem som akne och inåtväxande hårstrån.
 • Bättre absorption av hudvårdsprodukter: Genom att avlägsna döda hudceller kan huden absorbera andra hudvårdsprodukter bättre, vilket gör dem mer effektiva.
body scrub test

Våra bedömningskriterier

 • Konsistens: Är produkten för grov eller mjuk mot huden? Sprider den sig lätt över huden? Har den en behaglig känsla när den appliceras?
 • Effektivitet: Tar den effektivt bort döda hudceller? Lämnar den huden mjuk och smidig efter användning? Ser du några omedelbara resultat efter att ha använt produkten?
 • Ingredienser: Vilka är de aktiva ingredienserna i produkten? Är de naturliga eller kemiska? Finns det några ingredienser som kan vara skadliga för känslig hud?
 • Lukt: Har produkten en stark lukt? Är doften behaglig eller störande? Försvinner lukten snabbt efter applicering?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Är den miljövänlig? Läcker produkten ut från förpackningen?
 • Pris: Är produkten prisvärd med tanke på dess kvalitet och mängd? Finns det billigare alternativ på marknaden med samma effekt?

De bästa Body Scrub 2024

 1. 1. Bäst i test: Tree Hut Shea Sugar Scrub

  9,7/10
  Upplev silkeslen hud med denna effektiva, aromatiska och högkvalitativa skrubb!
  Tree HutShea Sugar Scrub Moroccan Rose 510g Shea Sugar Scrub Moroccan Rose 510g
  Bäst i test
  Storlek
  510 g
  Pris / ml
  0,34 kr
  Till Butik
  174 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Trevlig konsistens och effektivitet
  • Innehåller återfuktande och reparerande ingredienser
  • Främjar hudens elasticitet
  • Behaglig och långvarig doft
  • Praktisk förpackning
  Nackdelar
  • Något högt pris jämfört med andra produkter
  • Doften kan vara för subtil för vissa

  Tree Hut Shea Sugar Scrub imponerar med dess trevliga konsistens och fantastiska effektivitet. Den har en behagligt grov textur som passar perfekt för en skonsam och effektiv exfoliering, och sprider sig lätt över huden. Efter användning känns huden mjuk och smidig, vilket bevisar skrubben höga effektivitet. De aktiva ingredienserna i produkten, som inkluderar sheasmör, nyponolja, marockansk olja och avokadoolja, är imponerande. Dessa ingredienser är kända för att återfukta och reparera huden samt främja hudens elasticitet, vilket gör denna produkt till ett bra val för alla som vill bibehålla en ungdomlig och frisk hud.

  När det gäller lukten är Tree Hut Shea Sugar Scrub lika tillfredsställande. Den har en subtil doft av marockansk ros, som är behaglig utan att vara överväldigande. Doften försvinner inte omedelbart efter applicering, vilket ger en känsla av friskhet och renhet som varar länge. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, och produkten läcker inte ut från förpackningen, vilket är ett stort plus. Även om priset på 174 kr kan verka lite högt jämfört med vissa andra produkter på marknaden, är det tydligt att denna produkt erbjuder ett utmärkt värde med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet. Sammantaget är Tree Hut Shea Sugar Scrub en utmärkt produkt som vi är glada att ge ett betyg på 4,7 av 5.

  Läs mer
 2. 2. Bästa lyxiga: Rosenserien Body Scrub

  9,5/10
  En lyxig, effektiv kroppsskrubb med naturliga ingredienser och underbar doft.
  Rosenserien Body Scrub Litsea Cubeba
  Storlek
  200 ml
  Pris / ml
  1,24 kr
  Till Butik
  247 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Ger en spa-känsla hemma
  • Effektiv mot döda hudceller
  • 100% naturliga ingredienser
  • Vegansk och djurvänlig
  • Ljuvlig citrusdoft
  Nackdelar
  • Något högre pris
  • Kan vara för mild för vissa

  Rosenserien Body Scrub Litsea Cubeba är verkligen en toppklassig kroppsskrubb som erbjuder en härlig spa-känsla hemma. Produkten har en lätt spridningskonsistens som varken känns för grov eller mjuk mot huden. Detta gör att produkten lätt kan appliceras över hela kroppen och efteråt ger en behaglig känsla. När det kommer till effektivitet, levererar scruben utmärkt. Den tar effektivt bort döda hudceller och efterlämnar huden silkeslen och smidig. Effekten är nästan omedelbar, vilket är mycket uppskattat.

  När det gäller ingredienser, förtjänar produkten definitivt beröm. Med 100% naturliga och 84% ekologiskt certifierade ingredienser, är den lika skonsam mot huden som mot miljön. Dessutom är den helt vegansk och godkänd av Djurens Rätt och PETA, vilket ytterligare höjer dess status. Doften är helt underbar - den ljuvliga citrusnoten från litsea cubeba är både uppfriskande och lugnande. Förpackningen är praktisk och lätt att använda utan risk för läckage. Slutligen, trots det något högre priset jämfört med vissa andra skrubb på marknaden, känns produkten absolut prisvärd med tanke på dess kvalitet, mängd och de fantastiska resultaten den ger.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga: Biovène Strawberry Glow Scrub

  9,3/10
  Upplev silkeslen hud med denna prisvärda, naturliga och effektiva scrub.
  BiovèneStrawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish 200 g Strawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish 200 g
  Storlek
  200 g
  Pris / ml
  0,38 kr
  Till Butik
  75 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Skonsamt polerar huden
  • Förbättrar hudens utseende
  • Innehåller 99% naturliga ingredienser
  • Prisvärd
  • Dermatologiskt testad, vegansk och cruelty-free
  Nackdelar
  • Doften kan vara för stark för vissa
  • Förpackningen kan vara svår att öppna

  Biovène Strawberry Glow Scrub får höga poäng inom alla testade områden. Produkten har en trevlig och behaglig konsistens som lätt fördelar sig över huden. Dess skonsamt polerande effekt gör det effektivt att ta bort döda hudceller, efterlämnande en mjuk och smidig hud. Dessutom upplevdes en omedelbar förbättring av hudens utseende efter användning, vilket tyder på dess effektivitet.

  Produkten innehåller 99% naturliga ingredienser, en blandning av Dödahavssalt, avokadoolja, jojobaolja och sötmandelolja, vilket gör den skonsam för alla hudtyper. Den väldoftande doften av jordgubb är behaglig och försvinner inte för snabbt efter applicering. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, med en tät förslutning som förhindrar läckage. Priset på 75 kr gör den till en prisvärd produkt med tanke på dess kvalitet och effektivitet. Slutligen är den dermatologiskt testad, vegansk och cruelty-free, vilket ger den extra poäng i vår bedömning.

  Läs mer
 4. 4. Bästa allround: Q+A AHA Exfoliator Body Scrub

  9,2/10
  Effektiv, återfuktande kroppsskrubb med behaglig doft och överkomligt pris.
  Q+AAHA Exfoliator Body Scrub 250 ml AHA Exfoliator Body Scrub 250 ml
  Storlek
  250 ml
  Pris / ml
  0,48 kr
  Till Butik
  119 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Behaglig, krämig konsistens
  • Effektiv exfoliering
  • Innehåller naturliga, välgörande ingredienser
  • Passar alla hudtyper
  • Överkomligt pris
  Nackdelar

  Q+A AHA Exfoliator Body Scrub får höga poäng för konsistens och effektivitet. Produkten har en behaglig, krämig konsistens som lätt fördelas över huden och ger en mild men grundlig exfoliering. Huden blir omedelbart mjuk och smidig efter användning, med en märkbar förbättring av hudens klarhet och lyster. Det som verkligen gör produkten effektiv är kombinationen av AHA-syra och naturliga exfolierande pärlor, som verkar tillsammans för att effektivt avlägsna döda hudceller och stimulera cellförnyelse.

  När det gäller ingredienser är kroppsskrubben fylld med naturliga och välgörande ämnen, inklusive mjölksyra, glykolsyra och grönt te. Dessa ingredienser är kända för sina återfuktande och skyddande egenskaper, vilket gör produkten till ett utmärkt val för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Doften av vanilj och kokos är mild och behaglig, och försvinner inte direkt efter applicering, vilket ger en långvarig fräsch känsla. Förpackningen är praktisk att använda och verkar hålla produkten säker och fri från läckage. Slutligen är priset på 119 kr överkomligt för en produkt av denna kvalitet. Med tanke på alla de positiva aspekterna av Q+A AHA Exfoliator Body Scrub, är vårt betyg på 4,2/5 rättvist och välförtjänt.

  Läs mer
 5. 5. Bästa naturliga: Tea Tree Oil Body Scrub

  9,0/10
  Effektiv kroppsskrubb med naturliga ingredienser för alla hudtyper.
  Tea Tree Oil Body Scrub
  Storlek
  200 ml
  Pris / ml
  0,85 kr
  Till Butik
  169 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Lätt konsistens, smidig applicering
  • Effektiv exfoliering
  • Rensar problemhud
  • Praktisk förpackning
  • Naturliga ingredienser, fri från parabener och sulfater
  Nackdelar
  • Stark doft av Tea Tree olja
  • Kan vara dyr för vissa

  Tea Tree Oil Body Scrub från Australian Bodycare har en lätt konsistens som sprider sig smidigt på huden. Sandelnötsskalen fungerar effektivt som exfolierande agenter, avlägsnande döda hudceller och lämnar huden mjuk och föryngrad. Eftersom produkten innehåller Tea Tree olja, har den förmågan att rensa upp problem hud, vilket gör den till ett utmärkt val för de med känslig hud eller hudproblem som finnar och inåtväxande hårstrån. Doften av Tea Tree olja kan vara stark för vissa, men det är en doft som snabbt avtar efter att produkten har sköljts av.

  Förpackningen är praktisk och enkel att använda med ett flip-lock lock som förhindrar läckage. Den innehåller 200ml produkt vilket är tillräckligt för att varaktigt användande. Med tanke på kvaliteten på ingredienserna och mängden produkt, är priset på 169 kr ganska rimligt. Dessutom är det värt att notera att produkten är fri från skadliga kemikalier som parabener och sulfater och prioriterar naturliga ingredienser, vilket är ett stort plus. Sammantaget erbjuder Tea Tree Oil Body Scrub från Australian Bodycare, bra värde för pengarna och effektiva resultat för alla hudtyper.

  Läs mer

Vikten av body scrub

Body scrub spelar en viktig roll i hudvårdsrutinen. Huden är kroppens största organ och likt alla andra organ genomgår det en konstant process av förnyelse. Gamla hudceller dör och ersätts av nya, men ibland kan de döda hudcellerna behöva lite hjälp att släppa taget. Det är här body scrub kommer in.

Exfoliering, processen att ta bort döda hudceller från hudens yta, är viktig för att upprätthålla en hälsosam och strålande hy. Genom att regelbundet använda ett body scrub kan du hjälpa till att påskynda denna naturliga process och förebygga uppbyggnad av döda hudceller, vilket kan leda till torr, flagnande hud och tilltäppta porer.

Body scrub skiljer sig från andra exfolierande produkter som ansiktspeeling eller fotpeeling genom att de är specifikt formulerade för att användas på kroppens hud. Kroppens hud är i allmänhet tjockare och mindre känslig än ansiktets eller fötternas, vilket gör att den kan tåla mer kraftfull exfoliering. Dessutom kan body scrub ofta innehålla mer återfuktande ingredienser för att återfukta huden efter exfoliering, något som kan vara särskilt fördelaktigt för torra områden som armbågar och knän.

hudvard

Hur hittar man det bästa body scrub?

Att hitta det bästa body scrub kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika produkter på marknaden. Det är viktigt att tänka på att vad som är bäst för en person kanske inte är bäst för en annan. Här är några kriterier att tänka på när du letar efter det bästa body scrub för dig.

Exfolieringsförmåga

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett body scrub är dess exfolieringsförmåga. Ett bra body scrub ska kunna avlägsna döda hudceller och rengöra huden på djupet. Detta bidrar till en mjukare, jämnare och mer lysterfylld hud. Vissa produkter använder naturliga ingredienser som socker eller salt för exfoliering, medan andra använder kemiska exfolianter. Det är viktigt att välja en produkt som passar din hudtyp och dina personliga preferenser.

Återfuktande egenskaper

Förutom att exfoliera huden, bör ett bra body scrub också ha återfuktande egenskaper. Detta hjälper till att hålla huden mjuk och smidig efter exfoliering. Produkter som innehåller ingredienser som sheasmör, olivolja eller kokosolja kan vara särskilt återfuktande. Om du har torr hud, kan det vara extra viktigt att välja ett body scrub med goda återfuktande egenskaper.

Ingredienslista

Ingredienslistan är en annan viktig faktor att titta på när du väljer ett body scrub. Vissa produkter innehåller kemikalier eller syntetiska doftämnen som kan vara irriterande för huden. Om du har känslig hud, kan det vara bäst att välja en produkt med naturliga ingredienser. Det kan också vara bra att leta efter produkter som är fria från parabener och sulfater.

Pris

Priset på ett body scrub kan variera mycket. Det är viktigt att tänka på att dyrare inte alltid betyder bättre. Ibland kan billigare produkter vara lika effektiva, om inte mer, än dyrare alternativ. Det är dock också viktigt att tänka på kostnaden per användning. En stor burk med body scrub kan verka dyr vid första anblicken, men om den räcker för många användningar kan den faktiskt vara mer kostnadseffektiv i längden.

Förpackning

Förpackningen är kanske inte det första man tänker på när man väljer ett body scrub, men det kan faktiskt ha en stor inverkan på användarupplevelsen. En förpackning som är lätt att öppna och stänga kan göra det enklare att använda produkten. Dessutom kan en attraktiv förpackning göra produkten mer tilltalande och roligare att använda.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett bra sätt att få en uppfattning om hur en produkt presterar i praktiken. Genom att läsa vad andra har att säga om en produkt kan du få en bättre idé om dess styrkor och svagheter. Kom dock ihåg att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

jamforelse av body scrubs

Användning av body scrub

Användning av body scrub är en enkel process som kan ge stora fördelar för din hud. För att få ut det mesta av din exfolieringsrutin, bör du följa dessa steg:

Först, se till att din hud är ren och våt. Detta gör det enklare för det exfolierande medlet i scruben att glida över huden och avlägsna döda hudceller. Du kan använda body scrub i duschen eller badet för bästa resultat.

Applicera sedan en generös mängd body scrub på huden. Använd cirkulära rörelser för att massera in produkten, vilket hjälper till att stimulera blodcirkulationen och främja cellförnyelse. Var särskilt noggrann med områden som ofta blir torra, som armbågar och knän.

Skölj av body scrub med varmt vatten. Din hud bör nu känna sig mjuk, smidig och återfuktad. Efteråt kan du applicera en återfuktande lotion eller kroppsolja för att låsa in fuktigheten och hålla huden återfuktad.

Det är viktigt att notera att även om exfoliering har många fördelar, bör det inte överdrivas. Att exfoliera för ofta kan faktiskt skada hudbarriären och leda till torr, irriterad hud. Som en allmän regel bör de flesta människor sträva efter att använda body scrub en till två gånger i veckan, men detta kan variera beroende på din hudtyp och individuella behov.

Slutligen, kom ihåg att alltid utföra ett patchtest innan du använder en ny produkt. Detta innebär att du applicerar en liten mängd av produkten på en liten del av din hud för att se om någon reaktion uppstår. Om du upplever rodnad, klåda eller annan irritation, bör du sluta använda produkten och rådgöra med en hudläkare om nödvändigt.

body scrubs pa armar2

Vanliga frågor om Body Scrub

Hur ofta bör jag använda en body scrub för bästa resultat?

För att uppnå de bästa resultaten rekommenderas det att använda skrubb 2-3 gånger i veckan. Det är viktigt att inte överanvända produkten för att undvika att irritera huden. Efter användning är det effektivt att återfukta huden med en näringsrik bodylotion för att låsa in fukten. Om du har känslig hud kan det vara en god idé att komplettera din hudvårdsrutin med ett återfuktande hyaluronsyra-serum för extra fukt och skydd.

Hur väljer jag rätt body scrub för min hudtyp?

När du väljer ett body scrub är det viktigt att ta hänsyn till din hudtyp. Om du har torr hud, vill du kanske leta efter en produkt som inte bara exfolierar, utan också återfuktar huden. Produkter med ingredienser som sheasmör eller olivolja kan vara särskilt bra för detta. Om du har känslig hud, kanske du vill undvika produkter med starka dofter eller kemiska exfolianter, eftersom dessa kan vara irriterande. Istället kan du leta efter produkter med milda, naturliga exfolianter och lugnande ingredienser som aloe vera.

Är det säkert att använda body scrub på ansiktet?

Generellt sett rekommenderas det inte att använda body scrub på ansiktet. Huden i ansiktet är mycket känsligare än huden på resten av kroppen, och den kan lätt bli irriterad av de grovare exfolierande partiklarna i ett body scrub. Istället rekommenderas det att använda en ansiktspeeling, som har mindre och mildare exfolierande partiklar, för att exfoliera ansiktet.

Kan jag använda body scrub om jag har torr eller känslig hud?

Ja, personer med torr eller känslig hud kan definitivt dra nytta av att använda en body scrub, men det är viktigt att välja en skrubb som är skonsam och utformad för känslig hud. Efter skrubbningen är det viktigt att återfukta huden noggrant. En näringsrik bodylotion eller en mild jojobaolja kan bidra till att lugna och återfukta huden efteråt. För extra vård, överväg att använda produkter som innehåller aloe vera-krämer, som är kända för sina lugnande egenskaper, speciellt efter fysisk exfoliering.

Kan jag göra mitt eget body scrub?

Absolut! Att göra ditt eget body scrub kan vara ett roligt och kostnadseffektivt sätt att ta hand om din hud. Det finns många olika recept tillgängliga online, många av dem använder ingredienser som du kanske redan har hemma, som socker, salt eller kaffesump. Bara kom ihåg att alltid vara försiktig när du provar en ny produkt på din hud, även om den är hemgjord. Gör alltid ett patchtest först för att se till att du inte reagerar negativt på någon av ingredienserna.

Vad ska jag göra efter att jag har använt ett body scrub?

Efter att du har använt ett body scrub och sköljt av det ordentligt, rekommenderas det att du applicerar en återfuktande lotion eller olja. Eftersom exfoliering kan vara uttorkande för huden, är det viktigt att återfukta efteråt för att hålla huden mjuk och smidig. Dessutom kan din hud absorbera återfuktande produkter bättre efter exfoliering, så det är en bra tid att ge huden extra vård.

Är body scrub bra för alla hudtyper?

De flesta hudtyper kan dra nytta av ett body scrub, men det är viktigt att välja rätt produkt och använda den på rätt sätt. Om du har känslig hud, kanske du vill undvika produkter med starka dofter eller kemiska exfolianter. Om du har torr hud, vill du kanske leta efter en produkt med återfuktande ingredienser. Och om du har fet hud, kanske du behöver exfoliera mer ofta än någon med torr hud. Det är alltid bäst att rådgöra med en hudläkare om du är osäker på vilken typ av produkt som är bäst för din hudtyp.

Kan jag använda body scrub på mina fötter?

Ja, du kan definitivt använda body scrub på dina fötter! Fötterna är en del av kroppen som ofta glöms bort i vården, men de kan verkligen dra nytta av regelbunden exfoliering. Ett body scrub kan hjälpa till att ta bort döda hudceller och mjuka upp förhårdnader på fötterna. Bara var försiktig så att du inte exfolierar för hårt, eftersom detta kan leda till irritation och ömhet.

Är body scrub bra för inåtväxande hårstrån?

Ja, body scrub kan faktiskt hjälpa till att förebygga och behandla inåtväxande hårstrån. Inåtväxande hår uppstår när ett hårstrå börjar växa in i huden istället för upp och ut. Detta kan leda till smärtsamma och fula plitor. Genom att exfoliera regelbundet kan du hjälpa till att ta bort döda hudceller som kan blockera hårsäckarna och orsaka inåtväxande hår.

Ska man använda body scrub före rakning?

Ja, det är starkt rekommenderat att använda en body scrub före rakning för att förbereda huden och uppnå en slätare rakning. Genom att exfoliera huden med en skrubb tas döda hudceller bort, vilket förhindrar igentäppta porer och inåtväxande hårstrån. Detta steg gör det enklare för rakbladet att komma åt och effektivt avlägsna håret. Efter att du har använt skrubben, se till att använda en kvalitativ rakkräm för att minska friktionen och skydda huden under rakningen. Komplettera din rakningsrutin med en återfuktande after shave-produkt för att lugna och återfukta huden, vilket minskar risken för irritation.

Senast Uppdaterad: 2024-05-26 03:37:18

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
13 röster, Genomsnitt: 5 / 5