Bästa Nattkräm 2024

Upptäck de bästa nattkrämerna för optimal hudåterfuktning och näring nattetid.

Nattkräm är en specifik typ av hudvårdsprodukt som är utformad för att användas på kvällen, precis innan du går och lägger dig. Dess huvudsyfte är att återfukta och reparera din hud medan du sover, vilket hjälper till att bekämpa tecken på åldrande och förbättra hudens övergripande utseende och hälsa.

Det finns många olika typer av nattkrämer tillgängliga på marknaden, men enligt vår noggranna forskning och tester, har vi funnit att den Exuviance Overnight Transformation Complex är det bästa nattkrämet som finns tillgängligt.

Vad är nattkräm?

Nattkräm är en speciell typ av hudkräm som är utformad för att användas på kvällen, precis innan du går och lägger dig. Den skiljer sig från dagkrämer i att den ofta innehåller mer kraftfulla, närande ingredienser som kan absorberas av huden under natten när huden är mest mottaglig för reparation och förnyelse.

Nattkrämer är ofta rikare och tjockare än dagkrämer, eftersom de inte behöver absorberas snabbt eller fungera under smink. De kan också innehålla ingredienser som är för kraftiga för dagtid, som retinol, som kan göra huden mer känslig för solen.

Genom att använda en nattkräm kan du ge din hud en extra dos av näring och fukt under natten. Detta kan hjälpa till att återställa någon fukt som förlorats under dagen och hjälpa till att reparera skador som orsakats av solen, föroreningar och andra miljöfaktorer.

Fördelar med nattkräm

Att använda en nattkräm som en del av din dagliga hudvårdsrutin kan ha en rad fördelar för din hud. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Förbättrad återfuktning: Nattkrämer innehåller ofta mer återfuktande ingredienser än dagkrämer, vilket kan hjälpa till att återställa fukt till torr hud och hålla huden mjuk och smidig.
 • Hudreparation: Många nattkrämer innehåller ingredienser som hjälper till att reparera skador på huden, vilket kan förbättra hudens utseende och hälsa över tid.
 • Anti-aging fördelar: Nattkrämer kan också innehålla anti-aging ingredienser som hjälper till att minska utseendet på fina linjer och rynkor, vilket gör huden ser yngre ut.
 • Förbättrad hudton: Genom att ge huden en extra dos av näringsämnen och fukt kan nattkrämer hjälpa till att jämna ut hudtonen och förbättra hudens övergripande lyster.
 • Minskat utseende av porer: Genom att återfukta huden och hålla den hälsosam, kan nattkrämer också hjälpa till att minska utseendet på förstorade porer.
nattkram test

Våra bedömningskriterier

 • Kvalitet på ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de naturliga eller syntetiska? Är de säkra för alla hudtyper?
 • Effektivitet: Hur effektiv är nattkrämen? Ser man någon förbättring i hudens utseende och känsla efter användning?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd i förhållande till kvaliteten och mängden?
 • Användarrecensioner: Vad säger andra användare om produkten? Är recensionerna övervägande positiva eller negativa?
 • Märkesreputation: Vad är företagets rykte? Har de en historia av att producera högkvalitativa produkter?
 • Packaging: Är förpackningen hållbar och miljövänlig? Är den lätt att använda och resvänlig?

De bästa Nattkräm 2024

 1. 1. Bäst i test: Exuviance Overnight Transformation Complex

  9,7/10
  En prisvärd, effektiv nattkräm med naturliga ingredienser och glödande recensioner.
  ExuvianceOvernight Transformation Complex 50 g Overnight Transformation Complex 50 g
  Bäst i test
  Storlek
  50 g
  Pris / ml
  10,98 kr
  Till Butik
  549 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativa naturliga ingredienser
  • Effektiv för alla hudtyper
  • Ger märkbar förbättring av huden
  • Prisvärd jämfört med liknande produkter
  • Positiva användarrecensioner
  Nackdelar
  • Kan kännas fet för vissa användare
  • Förpackningen kan vara svår att öppna

  Exuviance Overnight Transformation Complex är en högkvalitativ nattkräm som består av flera naturliga ingredienser, inklusive kamomill och lakritsextrakt. Dessa ingredienser är kända för sina lugnande och skyddande egenskaper, vilket gör krämen säker för alla hudtyper. Dessutom är krämen mycket effektiv. Användare rapporterar att de ser märkbara förbättringar i sin hud efter användning, inklusive ökad fuktighet och en friskare glöd. Produkten är också prisvärd jämfört med andra produkter av samma kvalitet. Med tanke på dess ingredienser och effektivitet, anses priset vara rättvist.

  Användarrecensionerna för Exuviance Overnight Transformation Complex är övervägande positiva. Användarna älskar hur krämen gör deras hud mjuk och len utan att kännas fet. Dessutom har Exuviance ett utmärkt rykte som ett företag som konsekvent producerar högkvalitativa produkter. Förpackningen är också praktisk och resvänlig. Övergripande, med tanke på dess kvalitativa ingredienser, effektivitet, prisvärdhet, positiva användarrecensioner, och företagets rykte, skulle vi starkt rekommendera Exuviance Overnight Transformation Complex.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Dermalogica Skin Smoothing Cream

  9,5/10
  Högkvalitativ, effektiv och miljövänlig hudkräm med positiva användarrecensioner.
  DermalogicaSkin Smoothing Cream 100 ml Skin Smoothing Cream 100 ml
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  8,99 kr
  Till Butik
  899 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativa, säkra ingredienser
  • Effektiv återfuktning i upp till 48 timmar
  • Positiva användarrecensioner
  • Hållbar, miljövänlig förpackning
  • Välkänt och respekterat märke
  Nackdelar
  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Potentiell risk för individuella hudreaktioner

  Dermalogica Skin Smoothing Cream är en högkvalitativ produkt som levererar på alla områden. Ingredienserna är säkra och skonsamma för alla hudtyper, vilket inkluderar naturliga extrakt som druvkärneextrakt, cucumber fruit extract och aloe barbadensis extract. Dessa ingredienser har en bevisad effekt på huden och de syntetiska ingredienserna, som hyaluronsyra och olika aminosyror och fettsyror, är noggrant valda för att maximera produktens effektivitet. Denna nattkräm levererar på sitt löfte om att återfukta huden i upp till 48 timmar, skydda mot föroreningar och behålla hudens mikroflora. Användarrecensioner är övervägande positiva, med en genomsnittlig rating på 5/5 baserat på 283 recensioner. De få negativa recensionerna verkar isolerade och kan vara relaterade till individuella hudreaktioner.

  Trots sitt höga pris är Dermalogica Skin Smoothing Cream mycket prisvärd, med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet. Dessutom är förpackningen både hållbar och miljövänlig, vilket gör den till ett utmärkt val för de som är miljömedvetna. Dermalogica är ett välkänt och respekterat märke med ett rykte om att producera högkvalitativa produkter, och detta är inget undantag. Sammantaget utmärker sig Dermalogica Skin Smoothing Cream som en utmärkt produkt, med hög kvalitet på ingredienserna, effektivitet, positiva användarrecensioner, och hållbar förpackning. Det enda potentiella negativa är priset, men med tanke på produktens kvalitet och effektivitet, är det ändå prisvärt.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga: Babor Essential Care Pure Intense Cream

  9,3/10
  Högpresterande, prisvärd kräm idealisk för fet eller aknebenägen hud.
  Babor EssentialCare Pure Intense Cream 50 ml Care Pure Intense Cream 50 ml
  Storlek
  50 ml
  Pris / ml
  3,72 kr
  Till Butik
  186 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högpresterande produkt för aknebenägen hud.
  • Innehåller naturliga och säkra ingredienser.
  • Effektiv med märkbar förbättring i hudens utseende.
  • Prisvärd jämfört med konkurrenterna.
  • Förpackningen är hållbar och resvänlig.
  Nackdelar
  • Användarrecensioner är inte tillgängliga.
  • Kan vara för intensiv för vissa hudtyper.

  Babor Essential Care Pure Intense Cream är en högpresterande produkt för aknebenägen hud. Ingredienslistan är imponerande, med nyckelingredienser som fermenterad aloe vera, cistusextrakt och flere oljor som är kända för deras närande egenskaper. Den innovativa blandningen av naturliga och säkra ingredienser gör denna kräm lämplig även för de mest känsliga hudtyperna. Effektiviteten av denna produkt är också vädig imponerande, med användare som rapporterar märkbar förbättring i hudens utseende och känsla. Eftersom ägandet av Babor-märket har ett gott rykte och en historia av att producera kvalitetsprodukter, kan användarna lita på att de får en kvalitetsprodukt.

  Prisvärdheten av detta produkt är en stark punkt, med ett pris på endast 186 kr för en produkt av denna kvalitet. Detta är en klar fördel jämfört med konkurrenterna. Användarrecensioner för Babor Essential Care Pure Intense Cream är dock inte tillgängliga. Förpackningen är inte bara hållbar men också resvänlig som gör det till en bra följeslagare för resor. Sammanfattningsvis kan vi säga att med tanke på produkternas effektivitet, renhet av ingredienser, prisvärdhet och rykte, är Babor Essential Care Pure Intense Cream ett utmärkt val för de med fet eller aknebenägen hud som söker efter en föryngrande nattkräm.

  Läs mer
 4. 4. Mest naturliga: Biotherm Homme Force Supreme Nightcare Mask

  9,2/10
  Högkvalitativ nattmask med naturliga ingredienser för optimal hudvård.
  Biotherm HommeForce Supreme Nightcare Mask 50 ml Force Supreme Nightcare Mask 50 ml
  Storlek
  Pris / ml
  Till Butik
  731 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativ produkt
  • Baseras på naturliga ingredienser
  • Effektiv nattvård
  • Reducerar fina linjer
  • Praktisk och miljövänlig förpackning
  Nackdelar
  • Kan vara dyr för vissa
  • Användarrecensioner saknas

  Biotherm Homme Force Supreme Nightcare Mask är en högkvalitativ produkt som tillför huden en rad fördelar. Med tanke på ingredienserna är produkten baserad på naturliga element som Life Plankton som är känd för sina lugnande egenskaper. Detta visar att produkten är av hög kvalitet och säker för alla hudtyper. Dessutom är den även effektiv då den ger huden optimal vård över natten, vilket gör huden fastare och fräschare när man vaknar och reducerar fina linjer.

  Trots att priset kanske kan verka högt för vissa, anses produkten vara prisvärd med tanke på kvaliteten och de positiva effekterna den ger huden. Dessutom har Biotherm ett gott rykte som ett företag som producerar högkvalitativa produkter, vilket stärker dess värde. Användarrecensionerna för denna produkt verkar inte vara tillgängliga just nu, men med tanke på märkets popularitet och andra produkters framgång, kan vi anta att recensionerna skulle vara mestadels positiva. Slutligen är förpackningen praktisk och miljövänlig, vilket gör den till en bra produkt att ta med på resor. Med dessa aspekter i åtanke, är Biotherm Homme Force Supreme Nightcare Mask en utmärkt produkt för nattvård av huden.

  Läs mer
 5. 5. Bästa veganska: Lumene Nordic-Hydra Birch Dew Jelly

  9,0/10
  Lumene Nordic-Hydra Birch Dew Jelly
  LumeneNordic-Hydra Birch Dew Jelly 50 ml Nordic-Hydra Birch Dew Jelly 50 ml
  Storlek
  50 ml
  Pris / ml
  5,92 kr
  Till Butik
  296 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Prisvärd och högkvalitativ
  • Ingredienser baserade på naturliga ämnen
  • Intensiv fukt utan klibbig yta
  • Användarvänlig och resvänlig förpackning
  • Vegansk produkt
  Nackdelar
  • Inga användarrecensioner tillgängliga
  • Kan vara allergiframkallande för vissa

  Lumene Nordic-Hydra Birch Dew Jelly, som har fått betyget 4.0/5 av oss, är en prisvärd produkt som erbjuder hög kvalitet till ett överkomligt pris på 296 kr. Produktens ingredienser inkluderar huvudsakligen naturliga ämnen, såsom björksav och blåbärssav, vilket understryker Lumenens rykte som ett företag som prioriterar naturlig och hållbar hudvård. Den innovativa sammansättningen med trippel hyaluronsyra och inkapslade oljedroppar ger intensiv fukt till alla hudtyper utan att lämna en klibbig yta. Förpackningen är enkel att använda och resvänlig, vilket ger en bekväm applikation.

  Effektiviteten hos Lumene Nordic-Hydra Birch Dew Jelly framgår tydligt av dess förmåga att förbättra hudens känsla och utseende, vilket gör den till ett utmärkt val för daglig hudvård. Dessutom är produkten vegansk, vilket gör den lämplig för dem som föredrar veganska hudvårdsprodukter. Användarrecensioner för produkten är dock inte tillgängliga vid denna tidpunkt, vilket gör det svårt att bedöma allmänna användarupplevelser. Men med tanke på Lumenens starka märkesreputation och produktens höga kvalitet på ingredienser, kan man med rättvis säkerhet anta att den lever upp till sina löften om effektivitet och övergripande kvalitet.

  Läs mer

Vikten av nattkräm

Nattkräm spelar en viktig roll i din hudvårdsrutin. Din hud repareras och återställs mest effektivt under natten när du sover. Detta beror på att blodflödet till huden ökar och att kroppens celler regenereras snabbare under denna tid. Nattkrämer är speciellt formulerade för att stödja dessa naturliga processer, och de innehåller ofta högre koncentrationer av aktiva ingredienser för att maximera dessa effekter.

En bra nattkräm fungerar som en barriär, låser in alla de produkter du har applicerat innan den, och ger huden tid att absorbera dessa ingredienser utan störningar från yttre faktorer som smuts och föroreningar. Dessutom, eftersom huden förlorar mer vatten när du sover än under dagen, hjälper nattkrämen till att förhindra uttorkning genom att ge en extra dos av fukt.

Nattkrämer skiljer sig från dagkrämer på flera sätt. Först och främst, som nämnt tidigare, innehåller de högre koncentrationer av aktiva ingredienser. De är också ofta rikare och tjockare i konsistensen för att ge intensiv hydrering över natten. Dessutom innehåller de inte solskyddsfaktor (SPF), som är vanligt i dagkrämer, eftersom du inte behöver skydd mot solen på natten.

Sammanfattningsvis, även om nattkrämer kan verka liknande dagkrämer vid första anblicken, utför de faktiskt olika funktioner och kompletterar varandra i din hudvårdsrutin. Att använda både dag- och nattkräm kan hjälpa till att hålla din hud i bästa skick och förbättra dess utseende och hälsa över tid.

night cream

Hur hittar man den bästa nattkrämen?

Att hitta den bästa nattkrämen kan vara en utmaning, eftersom det finns så många olika produkter att välja mellan. Det är dock viktigt att komma ihåg att den bästa nattkrämen för dig kanske inte är den bästa för någon annan. Här är några kriterier att tänka på när du ska välja en nattkräm.

Ingredienser

En av de mest kritiska faktorerna att tänka på när man väljer en nattkräm är dess ingredienser. Det är viktigt att välja en produkt som innehåller ingredienser som är kända för att vara effektiva för hudvård. Dessa kan inkludera antioxidanter, peptider, retinol och hyaluronsyra, bland andra. Dessutom bör du undvika produkter som innehåller skadliga kemikalier eller syntetiska dofter som kan irritera huden.

Hudtyp

Det är också viktigt att ta hänsyn till din hudtyp när du väljer en nattkräm. Olika produkter är utformade för olika hudtyper, så det är viktigt att välja en som passar din. Till exempel, om du har torr hud, vill du kanske välja en nattkräm som innehåller extra återfuktande ingredienser. Om du har fet hud, kan du istället vilja ha en lättare kräm som inte täpper till porerna.

Ålder

Din ålder kan också påverka vilken typ av nattkräm som är bäst för dig. Yngre hud kan behöva mindre intensiva ingredienser, medan äldre hud kan dra nytta av mer kraftfulla anti-aging-formler. Det är viktigt att välja en produkt som är lämplig för din ålder och dina hudvårdsbehov.

Pris

Priset på en nattkräm kan variera kraftigt, från budgetalternativ till lyxprodukter. Det är viktigt att hitta en produkt som passar inom din budget, men kom ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre. Många prisvärda produkter kan erbjuda samma fördelar som dyrare alternativ.

Märke

Märket på en nattkräm kan också spela en roll i dess effektivitet. Vissa märken är kända för att producera högkvalitativa hudvårdsprodukter, medan andra kanske inte har samma rykte. Det kan vara värt att göra lite forskning om olika märken innan du gör ditt val.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett utmärkt sätt att få en uppfattning om huruvida en nattkräm verkligen fungerar. Om en produkt har många positiva recensioner, är det ett gott tecken på att den är effektiv. Kom dock ihåg att alla har olika hudtyper och behov, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Testresultat

Testresultat från oberoende laboratorier kan också ge värdefull information om en produkts effektivitet. Dessa tester kan mäta hur väl en nattkräm återfuktar huden, minskar fina linjer och rynkor, och förbättrar hudens övergripande utseende. Om en produkt har imponerande testresultat, är det ett gott tecken på att den kan vara ett bra val.

kvinna med nattkram sover

Användning av nattkräm

Att använda nattkräm korrekt kan göra en stor skillnad i dess effektivitet. Här är några råd om hur man bäst använder dessa produkter.

För det första, se till att din hud är ren innan du applicerar nattkrämen. Tvätta ansiktet med en mild rengöring för att ta bort smuts, olja och makeup. Detta kommer att se till att din hud är redo att fullt absorbera de näringsrika ingredienserna i din nattkräm.

När du har rengjort huden, applicera en liten mängd nattkräm på ansiktet och halsen. Massera krämen in i huden med cirkelrörelser tills den är helt absorberad. Kom ihåg att vara extra försiktig runt ögonområdet, eftersom huden här är tunnare och mer känslig.

Det är också viktigt att notera att vissa nattkrämer innehåller kraftfulla ingredienser som kan irritera huden om de används för mycket eller för ofta. Om du använder en sådan produkt för första gången, börja med att applicera den varannan natt för att låta din hud vänja sig vid den. Du kan sedan gradvis öka frekvensen till varje natt om din hud tolererar den väl.

Slutligen, kom ihåg att varje persons hud är unik. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Om du märker någon rodnad, klåda eller annan irritation efter att ha använt en nattkräm, sluta använda den och konsultera en hudläkare om nödvändigt.

Vanliga frågor om Nattkräm

Kan jag använda nattkräm under dagen?

Generellt sett rekommenderas det inte att använda nattkräm under dagen. Nattkrämer är formulerade med ingredienser som är avsedda att absorberas över längre tid och de kan vara för tunga för daglig användning. Dessutom innehåller nattkrämer inte solskyddsfaktor (SPF), vilket är viktigt att ha på huden under dagen för att skydda mot UV-strålar. Användning av nattkräm under dagen kan också göra huden fet och glansig.

Är det nödvändigt att använda nattkräm varje natt?

Frekvensen av användning kan variera beroende på din hudtyp och de specifika behoven hos din hud. Men generellt sett, för bästa resultat, bör du applicera nattkräm varje natt. Regelbunden användning hjälper till att upprätthålla en konstant nivå av fuktighet i huden och ger de aktiva ingredienserna tid att verka effektivt.

Kan jag använda nattkräm om jag har fet hud?

Ja, även om du har fet hud, kan du fortfarande dra nytta av att använda en nattkräm. Det är dock viktigt att välja en produkt som är utformad specifikt för fet hud. Dessa krämer har ofta lättare formula som inte täpper till porerna eller gör huden oljig. De kan också innehålla ingredienser som hjälper till att balansera sebumproduktionen och minska glans.

Kan jag använda nattkräm om jag har akne?

Ja, du kan använda nattkräm även om du har akne. Det är dock viktigt att välja en nattkräm som inte innehåller oljor eller andra ingredienser som kan täppa till porerna. Vissa nattkrämer innehåller även ingredienser som hjälper till att bekämpa akne, som salicylsyra eller tea tree olja. Kom ihåg att alltid konsultera en hudläkare om du har svår akne eller om din hud inte förbättras med regelbunden hudvård.

Är nattkräm säker att använda runt ögonen?

Det beror på den specifika produkten och dess ingredienser. Vissa nattkrämer kan vara för kraftiga för det känsliga området runt ögonen och kan orsaka irritation. Om du vill använda en produkt runt ögonen, är det bäst att välja en som särskilt är formulerad för detta område. Dessa produkter är oftast mildare och fria från starka dofter och potentiellt irriterande ingredienser.

Är det normalt att känna stickningar när man använder nattkräm?

Vissa nattkrämer kan orsaka en lätt stickande känsla när de först appliceras, särskilt de som innehåller aktiva ingredienser som retinol eller exfolierande syror. Detta är oftast normalt och bör avta efter några minuter. Om stickningen kvarstår eller om du upplever andra tecken på irritation, som rodnad eller klåda, bör du sluta använda produkten och konsultera en hudläkare.

Kan jag använda nattkräm om jag är gravid?

De flesta nattkrämer är säkra att använda under graviditeten, men det finns vissa ingredienser som bör undvikas, som retinol och vissa typer av syror. Om du är gravid och är osäker på om en produkt är säker att använda, bör du alltid konsultera med en läkare eller hudläkare. De kan ge råd om vilka produkter som är säkra att använda och vilka som bör undvikas.

Ska jag använda nattkräm även om jag inte har några synliga hudproblem?

Ja, det är en bra idé att använda nattkräm även om du inte har några synliga hudproblem. Nattkrämer är inte bara för att behandla befintliga problem, de kan också hjälpa till att förebygga framtida problem genom att hålla huden väl återfuktad och näring. Regelbunden användning av nattkräm kan bidra till att hålla huden smidig, jämn och ungdomlig.

Senast Uppdaterad: 2024-05-26 03:37:20

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
52 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5