Bästa Concealer 2024

Upptäck den ultimata concealern för felfri och strålande hudton!

Concealer är ett sminkverktyg som hjälper till att dölja ojämnheter och mörka ringar under ögonen. Det är ett oumbärligt hjälpmedel för att skapa en felfri och strålande hudton.

Vårt test har visat att den Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml är det bästa concealer på marknaden. Denna fantastiska produkt ger en perfekt täckning som varar hela dagen.

Vad är concealer?

Concealer är ett sminkverktyg som används för att dölja ojämnheter och mörka ringar under ögonen. Det är en typ av kosmetisk produkt som är speciellt formulerad för att ge hög täckning och maskera olika hudproblem. Concealers finns i olika former, inklusive kräm, penna, flytande och puder, och de kan vara matta, halvmatta eller med strålande finish.

Concealers fungerar genom att neutralisera missfärgningar och jämna ut hudtonen. De innehåller vanligtvis pigment och ljusreflekterande partiklar som hjälper till att dölja ojämnheter och ge huden ett mer jämnt utseende. Vissa concealers innehåller också hudvårdande ingredienser som vitaminer och antioxidanter, vilket gör dem till ett bra val för personer med känslig hud eller hudproblem.

Att applicera concealer korrekt kan kräva lite övning. Generellt sett bör du applicera concealer efter din foundation för att få bästa resultat. Använd en liten mängd produkt och dutta den försiktigt på området du vill dölja. Använd sedan en sminksvamp eller borste för att smeta ut concealern och blanda in den med din hudton.

Fördelar med Concealer

Concealer har många fördelar som gör det till ett oumbärligt verktyg i varje sminkväska. Här är några av de främsta fördelarna:

 • Döljer ojämnheter: Concealer hjälper till att maskera en rad olika hudproblem, inklusive akne, ärr, rodnad och mörka ringar under ögonen.
 • Jämnar ut hudtonen: Genom att neutralisera missfärgningar kan concealer hjälpa till att skapa en mer jämn och enhetlig hudton.
 • Förbättrar makeupens hållbarhet: Genom att skapa en slät och jämn yta för din foundation att fästa vid, kan concealer hjälpa till att förbättra din makeup's hållbarhet.
 • Highlighter: Ljusare concealers kan användas som en highlighter för att ljusa upp vissa områden i ansiktet och ge dig en mer definierad och lyft look.
 • Konturerar: Mörkare concealers kan användas för att skugga och definiera vissa ansiktsdrag, vilket ger dig en mer skulpterad look.
Cute young girl with dark wavy hairstyle and bright makeup silk dress black jacket holding sunglasses in hands and looking away against beige building wall3

Våra bedömningskriterier

 • Konsistens: Är concealern krämig och lätt att applicera? Smälter den in i huden utan att lämna klumpar eller ränder? Är den tillräckligt tjock för att täcka ojämnheter men tillräckligt tunn för att inte se kakig ut?
 • Täckning: Hur bra täcker concealern? Kan den dölja mörka ringar, rodnader, blemmor och andra ojämnheter? Är täckningen byggbar utan att produkten klumpar sig eller ser kakig ut?
 • Hållbarhet: Hur länge håller concealern under dagen? Behöver den återappliceras ofta eller håller den sig på plats även under svettiga eller fuktiga förhållanden?
 • Färgutbud: Finns det ett brett utbud av nyanser att välja mellan, inklusive olika undertoner? Kan alla hudtoner hitta en matchande concealer?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller concealern? Är de säkra för känslig hud? Innehåller den några hudvårdande ingredienser som vitaminer eller antioxidanter?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet och mängd? Erbjuder den ett bra värde för pengarna?

De bästa Concealer 2024

 1. 1. Bäst i test: Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml

  9,7/10
  Utmärkt täckning och hållbarhet med hudvårdande ingredienser till rimligt pris.
   Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml
  Bäst i test
  Produkttyp
  Flytande
  Storlek
  30 ml
  Vegansk
  N/A
  Till Butik
  459 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Utmärkt täckning och konsistens
  • Lätt att applicera
  • Håller hela dagen
  • Passar många hudtoner
  • Bra värde för pengarna
  Nackdelar
  • Begränsat färgutbud
  • Kan vara dyr för vissa

  Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml imponerar stort när det kommer till konsistens och täckning. Den krämiga formulan är både lätt att applicera och smälter in i huden utan att lämna klumpar eller ränder. Tjock nog för att täcka ojämnheter, men tunn nog för att inte se kakig ut, vilket gör att den ger en naturlig, mer än perfekt look som håller hela dagen. Täckningen är mycket bra, den döljer effektivt mörka ringar, rodnader, blemmor och andra ojämnheter och kan byggas på utan att produkten klumpar sig eller ser kakig ut.

  Produktens hållbarhet är exceptionell, den håller sig på plats även under svettiga eller fuktiga förhållanden, vilket gör den till ett utmärkt val för långa dagar. Färgutbudet kan vara begränsat, men CN 30ml Breeze verkar vara en nyans som passar många olika hudtoner. När det gäller ingredienser, innehåller den många hudvårdande och återfuktande ingredienser som Hyaluronsyra, Sojaprotein och Vitamin E. Med tanke på produktens kvalitet och mängd är priset på 459 kr rimligt, vilket erbjuder ett bra värde för pengarna. Sammantaget får Clinique Beyond Perfecting Foundation + Concealer Breeze CN 30ml ett betyg av 4,7/5 baserat på dess fantastiska prestanda.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Lancôme Effacernes Longue Tenue Concealer #01 Beige Pastel 15ml

  9,5/10
  En långvarig, pålitlig concealer med hudvårdande fördelar och byggbar täckning.
   Lancôme Effacernes Longue Tenue Concealer #01 Beige Pastel 15ml
  Produkttyp
  Flytande
  Storlek
  15 ml
  Vegansk
  N/A
  Till Butik
  369 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Lätt, krämig konsistens
  • Enkel att applicera
  • Byggbar medeltäckning
  • Håller länge under dagen
  • Innehåller hudvårdande ingredienser
  Nackdelar
  • Begränsat färgutbud
  • Innehåller potentiellt irriterande ingredienser
  • Högt pris

  Lancôme Effacernes Longue Tenue Concealer #01 Beige Pastel 15ml imponerar med sin lätta, krämiga konsistens som smälter in i huden utan att lämna några klumpar eller ränder. Den är lätt att applicera med dess smarta tubdesign, vilket också säkerställer korrekt dosering. Med sin medeltäckande formel, lyckas den täcka mörka ringar, rodnader och andra ojämnheter tillfredsställande. Täckningen är dessutom byggbar utan att produkten klumpar sig eller ser kakig ut. Denna concealer håller länge under dagen, även under svettiga eller fuktiga förhållanden, vilket gör den tillförlitlig för daglig användning.

  Produkten kommer i ett begränsat färgutbud, vilket kan vara en nackdel för dem med unika hudtoner. Ingredienslistan är omfattande, men den innehåller noterbara ingredienser som kamomill-extrakt och hyaluronsyra som är kända för sina hudvårdande fördelar. Däremot bör personer med känslig hud kanske vara försiktiga eftersom den innehåller ingredienser som talc och propylene glycol. Priset på 369 kr kan uppfattas som högt, men med tanke på produktens kvalitet och hållbarhet, erbjuder den ett bra värde för pengarna. Kathmandu Effacernes Longue Tenue Concealer #01 Beige Pastel 15ml, med sitt höga betyg på 4,5/5, lever upp till förväntningarna och är en stark kandidat för de som söker en långvarig, pålitlig concealer.

  Läs mer
 3. 3. Bästa billiga: IsaDora Concealer Stick 20 Peach CC 2,25 g

  9,3/10
  Ett kvalitetsconcealerstift med hållbarhet, byggbar täckning och hudvänliga ingredienser.
   IsaDora Concealer Stick 20 Peach CC 2,25 g
  Produkttyp
  Stift
  Storlek
  2,25 g
  Vegansk
  Ja
  Till Butik
  119 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Krämig och mjuk konsistens
  • Effektiv täckning av skönhetsfel
  • Byggbar täckning
  • Långvarig hållbarhet
  • Rimligt pris
  Nackdelar
  • Kan klumpa sig vid överanvändning
  • Begränsat färgutbud jämfört med andra märken

  IsaDora Concealer Stick 20 Peach CC är en stark konkurrent i kategorin concealerstift och förtjänar sitt betyg på 4,3/5. Konsistensen hos denna concealer är krämig och mjuk, vilket gör den lätt att applicera och smälta in i huden utan att lämna spår av klumpar eller ränder. Den täcker effektivt ojämna hudtoner och döljer skönhetsfel som pigmentfläckar och mörka ringar på ett imponerande sätt. Täckningen är dessutom byggbar, vilket gör det möjligt att öka densiteten vid behov utan att produkten klumpar sig eller ser kakig ut.

  Vi var imponerade av produkten när det gäller hållbarhet. Den stannar på huden under hela dagen och behöver inte återappliceras, vilket ger en bekymmersfri upplevelse. Färgutbudet är också bra - det finns ett utökat utbud av både varma, kalla och neutrala nyanser som passar olika hudtoner och undertoner. Ingredienslistan innehåller Physalis pubescens-extrakt, en naturlig anti-aging-ingrediens, samt vegetabiliska sampolymerer som ger fukt - båda bra ingredienser för huden. Slutligen är priset mycket rimligt med tanke på produktens kvalitet, hållbarhet och täckning. Denna produkt ger definitivt bra värde för pengarna.

  Läs mer
 4. 4. Mest hållbara: IsaDora No Compromise Lightweight Matte Concealer 5NW 10 ml

  9,2/10
  Lätt, hållbar concealer med naturlig finish och hudvårdande ingredienser.
   IsaDora No Compromise Lightweight Matte Concealer 5NW 10 ml
  Produkttyp
  Flytande
  Storlek
  10 ml
  Vegansk
  Ja
  Till Butik
  179 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Lätt, krämig konsistens
  • Hög täckningsgrad utan att bli kakig
  • God hållbarhet och motståndskraft mot svett
  • Brett utbud av nyanser för alla hudtoner
  • Innehåller hudvårdande ingredienser
  Nackdelar
  • Kan vara svår att hitta i butiker
  • Pris kan vara högt för vissa konsumenter

  IsaDora No Compromise Lightweight Matte Concealer 5NW imponerar med sin lätta, krämiga konsistens som smälter in i huden för en naturlig finish. Den lämnar inte några klumpar eller ränder, vilket gör den lätt att applicera och bygga upp för önskad täckning. Dessutom är den tillräckligt tjock för att dölja ojämnheter, hyperpigmentering och rodnad, men inte så tjock att den ser kakig ut. Den matta finishen bidrar till sin höga kvalitet. Dess hållbarhet är också beundransvärd; den behöver inte återappliceras ofta och håller sig på plats även under svettiga eller fuktiga förhållanden.

  Produkten erbjuder ett brett utbud av nyanser för hud med både kalla, varma och neutrala undertoner, vilket gör att alla hudtoner kan hitta en passande concealer. IsaDora No Compromise Lightweight Matte Concealer innehåller också hudvårdande ingredienser som extrakt från persiskt silkesträd och indiskt trä, som förbättrar mikrocirkulationen i huden och stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Priset på 179 kr är rimligt med tanke på produktens kvalitet och mängd, samt dess förmåga att ljusa upp huden under ögonen, dölja orenheter och framhäva ansiktsdragen. Plus, det är cruelty-free, kliniskt testat, parfymfritt och veganskt, vilket gör det säkert för känslig hud.

  Läs mer
 5. 5. Bästa återfuktande: Lumene Blur Longwear Concealer 8,5ml Light

  9,0/10
  Dölj ojämnheter effektivt med denna hållbara, återfuktande concealer till bra pris.
  Lumene Blur Longwear Concealer 8,5ml Light
  Produkttyp
  Flytande
  Storlek
  8,5 ml
  Vegansk
  Ja
  Till Butik
  140 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Lätt att applicera och smälter in väl
  • Täcker effektivt ojämnheter och blemmor
  • Byggbar täckning för naturlig finish
  • Håller länge, även under fuktiga förhållanden
  • Innehåller hudvårdande ingredienser
  Nackdelar
  • Begränsat färgutbud
  • Något högt pris för mängden produkt

  Lumene Blur Longwear Concealer levererar en stark prestation när det kommer till konsistens och täckning. Dess lätta formula glider lätt på huden och smälter in utan att lämna några klumpar eller ränder, vilket ger en behaglig och jämn applicering. Concealern är tillräckligt tjock för att effektivt dölja ojämnheter som mörka ringar, rodnader och blemmor, samtidigt som den inte blir för kakig. Den erbjuder en byggbar täckning som lämnar en naturligt vacker finish.

  Concealern har även en god hållbarhet och klarar av att hålla hela dagen utan att behöva återappliceras, även under svettiga eller fuktiga förhållanden. Dess färgutbud kan dock vara begränsat för vissa, men den ljusa nyansen passar bra för de med ljus hudton. Lumene Blur Longwear Concealer är berikad med hudvårdande ingredienser som arktiskt källvatten och extrakt från ljung, vilket ger fuktgivande egenskaper. Priset på 140 kr kan tyckas högt för en concealer på 8,5 ml, men med tanke på dess prestanda och kvalitet, samt de hudvårdande ingredienserna den innehåller, anser vi att den erbjuder ett bra värde för pengarna.

  Läs mer

Vikten av Concealer

Concealer är en oumbärlig del av varje sminkrutin. Det är en produkt som kan förvandla ditt utseende genom att dölja ojämnheter, jämna ut hudtonen och framhäva dina bästa drag. Oavsett om du kämpar med akne, mörka ringar under ögonen, rodnad eller hyperpigmentering, kan en bra concealer göra en stor skillnad.

En av de största fördelarna med concealer är dess förmåga att skapa illusionen av perfekt hud. Genom att maskera ojämnheter och neutralisera missfärgningar, kan concealer ge huden ett mer jämnt och enhetligt utseende. Detta kan vara särskilt användbart för personer med akne, ärr eller andra hudproblem som kan vara svåra att dölja med enbart foundation.

Concealer är också viktigt för att framhäva och definiera ansiktets drag. Genom att använda en ljusare concealer under ögonen och på andra höga punkter i ansiktet, kan du skapa en highlightande effekt som ger ansiktet mer dimension och lyfter fram dina bästa drag. På samma sätt kan en mörkare concealer användas för att skugga och definiera vissa områden, vilket ger ansiktet mer struktur och djup.

När det jämförs med andra liknande produkter, som foundation eller BB-creme, erbjuder concealer oftast högre täckning och mer precision. Medan foundation och BB-creme är utformade för att ge en jämn täckning över hela ansiktet, är concealer specifikt utformad för att rikta in sig på specifika problemområden. Detta gör det möjligt att dölja ojämnheter och missfärgningar mer effektivt, utan att behöva applicera tung makeup över hela ansiktet.

Face of a beautiful girl with fashion makeup

Hur hittar man bästa concealer?

Att hitta den bästa concealern kan vara en utmaning, eftersom det finns så många olika märken och typer att välja mellan. Det finns dock några viktiga kriterier som kan hjälpa dig att göra ett informerat val. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på när du letar efter den bästa concealern för dina behov.

Täckning

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer en concealer är hur mycket täckning den ger. Om du har mörka ringar under ögonen eller andra ojämnheter som du vill dölja, behöver du en concealer med hög täckning. En concealer med lätt till medium täckning kan vara tillräcklig om du bara vill jämna ut din hudton eller dölja mindre ojämnheter. Kom ihåg att en concealer med hög täckning kan vara mer benägen att klumpa sig eller se kakig ut, så det är viktigt att hitta en balans mellan täckning och finish.

Finish

Concealerns finish är en annan viktig faktor att tänka på. Vissa concealers har en matt finish, vilket kan vara bra om du har fet hud eller om du vill dölja glansiga områden. Andra concealers har en mer strålande eller daggig finish, vilket kan ge huden ett mer naturligt och hälsosamt utseende. Det är viktigt att välja en concealer med en finish som passar din hudtyp och dina personliga preferenser.

Färg och underton

Det är viktigt att välja en concealer som matchar din hudton och underton. Om concealern är för ljus eller för mörk, kommer den inte att smälta in i din hud och kan göra ojämnheter mer framträdande. Om du har en kall underton (blå eller rosa) bör du välja en concealer med en rosa eller neutral underton. Om du har en varm underton (gul eller guld) bör du välja en concealer med en gul eller neutral underton. Om du har en neutral underton (både blå och gula toner) kan du välja antingen en rosa, gul eller neutral concealer.

Formel

Formeln på concealern spelar också en stor roll. Vissa concealers är krämiga och återfuktande, vilket kan vara bra för torr hud. Andra concealers är mer matta och oljefria, vilket kan vara bra för fet hud. Det finns också concealers som är vattenfasta, vilket kan vara bra om du behöver att din makeup ska hålla hela dagen utan att smeta ut sig.

Hållbarhet

Hållbarheten på concealern är också viktig att tänka på. En bra concealer bör hålla hela dagen utan att klumpa sig, smeta ut sig eller försvinna. Det kan vara värt att investera i en vattenfast eller långvarig concealer om du behöver att din makeup ska hålla i många timmar.

Innehåll

Det är också viktigt att tänka på concealerns innehåll. Om du har känslig hud eller är allergisk mot vissa ingredienser, bör du välja en concealer som är fri från parabener, dofter och andra potentiellt irriterande ämnen. Det kan också vara bra att välja en concealer som innehåller hudvårdande ingredienser, som vitaminer och antioxidanter, för att hjälpa till att förbättra din huds hälsa och utseende över tid.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull information om en concealers prestanda. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre uppfattning om huruvida en concealer lever upp till sina löften, hur den fungerar på olika hudtyper, och om den har några potentiella nackdelar. Kom ihåg att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Portrait of smiling beautiful girl and her handsome boyfriend. Woman in casual summer jeans clothes.

Användning av Concealer

Att använda concealer korrekt kan göra en stor skillnad för hur din makeup ser ut. Här är några tips och råd om hur du använder concealer för bästa resultat.

För det första är det viktigt att välja rätt nyans. Din concealer bör matcha din hudton så nära som möjligt för att ge mest naturligt resultat. Om du planerar att använda concealern som en highlighter, kan du välja en nyans som är ett eller två steg ljusare än din hudton.

Du bör också tänka på typen av concealer du använder. Vissa concealers är mer lämpliga för att dölja mörka ringar under ögonen, medan andra är bättre på att dölja akne och rodnad. Det kan vara värt att ha ett par olika typer av concealers till hands för olika ändamål.

När det gäller applicering, mindre är oftast mer. Börja med en liten mängd produkt och lägg till mer vid behov. Det är lättare att lägga till mer produkt än att ta bort för mycket. Använd en sminksvamp eller borste för att blanda ut concealern och skapa en jämn finish.

Slutligen, kom ihåg att ta hand om din hud. Concealer kan vara uttorkande, särskilt om du använder den regelbundet. Se till att återfukta din hud ordentligt innan du applicerar makeup, och överväg att använda en concealer som innehåller hudvårdande ingredienser.

När det gäller säkerhet, bör du alltid testa en ny concealer på en liten yta av huden innan du använder den i ansiktet. Detta kan hjälpa dig att avgöra om du är allergisk mot några av ingredienserna. Om du märker någon rodnad, klåda eller andra tecken på irritation, sluta använda produkten och kontakta en hudläkare.

Vanliga frågor om Concealer

Kan jag använda concealer istället för foundation?

Ja, det är möjligt att använda concealer istället för foundation om du föredrar. Detta kan vara ett bra alternativ för dig om du har relativt klar hud med bara några få områden som behöver extra täckning. Concealer har en tjockare konsistens och ger mer täckning än de flesta foundations, så lite går långt. Det är viktigt att blanda concealer noggrant in i huden för att undvika en fläckig look. Kom ihåg att concealern bör matcha din hudton perfekt om du tänker använda den på detta sätt.

Hur väljer jag rätt nyans av concealer?

Att välja rätt nyans av concealer beror mycket på vad du vill uppnå. Om du vill dölja mörka ringar under ögonen eller missfärgningar, bör du välja en concealer som är ett eller två steg ljusare än din hudton. Om du vill dölja finnar eller rodnad, bör din concealer matcha din hudton exakt. Det kan vara användbart att ha några olika nyanser till hands för olika ändamål.

Varför ser min concealer kakig ut?

Det finns flera orsaker till att din concealer kan se kakig ut. En vanlig orsak är att du använder för mycket produkt. Försök att använda en mindre mängd och bygg upp den vid behov. Det kan också vara resultatet av torr hud, så se till att återfukta din hud väl innan du applicerar makeup. Slutligen kan det vara att din concealer inte är rätt typ för din hud. Om du har torr hud, prova en återfuktande concealer. Om du har fet hud, kan en matt concealer fungera bäst.

Behöver jag sätta min concealer med puder?

Att sätta din concealer med puder kan hjälpa till att låsa in produkten och förhindra att den smetar ut eller klumpar sig under dagen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du har fet hud eller om du använder en kräm- eller vätskebaserad concealer. Men om du har mycket torr hud, kan pudret göra att området under ögonen ser torrt och kakigt ut. I det här fallet kan du föredra att undvika puder eller använda ett mycket lätt, återfuktande puder.

Kan jag använda concealer på ögonlocken som en ögonskuggsbas?

Ja, det kan du absolut! Många människor använder concealer på ögonlocken som en bas för ögonskugga. Detta kan hjälpa till att neutralisera missfärgning på ögonlocken och skapa en jämn yta för din ögonskugga att fästa vid, vilket kan göra att den ser mer levande ut och varar längre. Kom bara ihåg att sätta concealern med ett löspuder innan du applicerar din ögonskugga för att förhindra veckbildning.

Hur tar jag bort concealer?

Det är viktigt att noggrant ta bort all makeup från ditt ansikte innan du går och lägger dig för att förhindra tilltäppning av porerna. För att ta bort concealer, kan du använda en makeupborttagningsservett, en vätske- eller krämbaserad makeupborttagare, eller en oljebaserad rengörare. Massera varsamt produkten över området där du applicerade concealern, och torka sedan av med en mjuk trasa eller skölj med varmt vatten.

Kan jag återfukta innan jag använder concealer?

Absolut! Faktum är att det är en mycket bra idé att återfukta huden innan du applicerar concealer, särskilt om du har torr hud. En bra fuktighetskräm kan hjälpa till att jämna ut hudens textur och skapa en slät, hydratiserad yta för concealern att glida på. Det kan också hjälpa till att förhindra att concealern blir kakig eller framhäver torra fläckar och fina linjer.

Senast Uppdaterad: 2024-07-20 03:36:34

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Genomsnitt: 4.8 / 5