Bästa Hårklippare 2024

Spara tid och pengar med den bästa hårklipparen på marknaden.

En hårklippare är ett elektriskt verktyg som används för att klippa människohår. Det är ett praktiskt redskap för att spara tid och pengar på frisörbesök, samtidigt som man kan skapa sin egen unika stil.

Vi har testat en rad olika hårklippare och kan nu presentera Oster C200 Uppladdningsbar Hårklipper som det bästa hårklippare på marknaden.

Vad är hårklippare?

En hårklippare är ett elektriskt verktyg som används för att trimma och klippa hår. Den består vanligtvis av ett set av skarpa blad som är belägna ovanpå varandra och som rör sig fram och tillbaka för att klippa håret. Dessa blad drivs av en småskalig elektrisk motor, som kan vara antingen sladdlös (driven av ett uppladdningsbart batteri) eller sladdbunden.

Hårklippare kan vara utrustade med olika tillbehör och funktioner för att anpassa klippningen. Detta kan inkludera olika kammar för olika klipplängder, justerbara bladhöjder, och till och med inbyggda vakuumfunktioner för att suga upp klippt hår. Vissa modeller är även vattentäta, vilket gör dem enkla att rengöra.

Hårklippare kan användas för att skapa en mängd olika frisyrer, från buzz cuts till fades till längre stilar. De kan också användas för att trimma skägg och mustascher, vilket gör dem till ett mångsidigt verktyg för alla med hårväxt.

Fördelar med hårklippare

Att använda en hårklippare har flera fördelar, oavsett om du är en professionell frisör eller bara någon som vill hålla sitt hår snyggt hemma. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Kostnadseffektivt: Att klippa ditt eget hår hemma kan spara dig en betydande mängd pengar jämfört med att regelbundet besöka en frisör.
 • Tidsbesparande: Med en hårklippare kan du klippa ditt hår när som helst som passar dig, utan att behöva boka och vänta på en tid hos frisören.
 • Flexibilitet: Hårklippare kommer med olika tillbehör och inställningar, vilket gör att du kan experimentera med olika stilar och längder.
 • Lätt att använda: De flesta hårklippare är mycket användarvänliga. Med lite övning kan du lätt lära dig att klippa ditt eget hår eller klippa håret på familjemedlemmar.
 • Hygieniskt: Om du använder din egen hårklippare, slipper du oroa dig för hygienfrågor som kan uppstå när du delar utrustning med andra på en frisörsalong.
Harklippare Banner 4

Våra bedömningskriterier

När vi testar hårklippare tittar vi på flera viktiga bedömningskriterier för att säkerställa att vi ger dig de mest exakta och användbara resultaten. Vi betygsätter varje hårklippare baserat på dess prestanda, batterilivslängd, komfort, ljudnivå, pris och extra funktioner. Vi tar också hänsyn till hur lätt det är att byta blad och rengöra enheten.

 • Prestanda: Hur effektivt klipper hårklipparen? Ger den en jämn klippning? Fungerar den bra på olika hårtyper och längder?
 • Batterilivslängd: Hur länge varar batteriet på en enda laddning? Hur snabbt laddas det?
 • Komfort: Hur bekväm är hårklipparen att hålla? Känns den stabil eller skakig?
 • Ljudnivå: Hur högt är ljudet från hårklipparen under användning? Är det störande?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet och funktioner?
 • Extra funktioner: Har hårklipparen några extra funktioner, till exempel olika klipplängder, tillbehör eller självslipande blad?
 • Bladbyte och rengöring: Är det lätt att byta blad på hårklipparen? Hur enkelt är det att rengöra enheten?

De bästa Hårklippare 2024

 1. 1. Bäst i test: Oster C200 Uppladdningsbar Hårklipper

  9,7/10
  En högpresterande, tyst och bekväm hårklippare med lång batteritid.
  Oster
  Bäst i test
  Sladdlös
  Ja
  Batteritid
  2 timmar
  Laddningstid
  1 timme
  Medföljande kammar
  Ja
  Till Butik
  2439 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög prestanda på både vått och torrt hår
  • Upp till två timmars batteritid
  • Snabb laddningstid
  • Låg vikt och ergonomisk utformning
  • Självslipande blad och justerbara klipplängder
  Nackdelar
  • Hög inköpskostnad
  • Inget extra batteri medföljer

  Oster C200 Uppladdningsbar Hårklipper är en högpresterande hårklippare med flera mycket positiva aspekter. När det gäller prestanda klarar denna maskin av både vått och torrt hår med lätthet och ger en jämn klippning varje gång, vilket är imponerande. Batterilivslängden är en annan stark punkt, med upp till två timmars kontinuerlig användning på en enda laddning. Detta tillsammans med den snabba laddningstiden gör den mycket praktisk för dem som behöver använda klipparen regelbundet. Klipparen är också bekväm att hålla tack vare dess låga vikt och ergonomiska utformning.

  När det gäller ljudnivån är Oster C200 Uppladdningsbar Hårklipper relativt tyst, vilket är ett plus för dem som är känsliga för höga ljud. Priset kan tyckas högt, men givet dess prestanda och extra funktioner, som olika klipplängder och självslipande blad, är det värt investeringen. Den har även lättanvända påsettskammar för justering av klippavståndet och ett enkelt bladbyte. Rengöringen av enheten är likaså okomplicerad tack vare de medföljande rengöringsverktygen. Sammantaget levererar Oster C200 Uppladdningsbar Hårklipper en exceptionell upplevelse och vi rekommenderar den starkt.

  Läs mer
 2. 2. Smartaste funktionen: BaByliss Japanese Steel Hair Clipper

  9,5/10
  Upplev exceptionell klippning med lång batteritid och högkvalitativa funktioner.
  Ba Byliss
  Sladdlös
  Ja
  Batteritid
  2.5 timmar
  Laddningstid
  3 timmar
  Medföljande kammar
  Ja
  Till Butik
  1199 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Exceptionell prestanda och effektivitet
  • Avancerad digital skärm för precision
  • Låg ljudnivå
  • Lång batterilivslängd och snabbladdningsfunktion
  • Lätt att rengöra
  Nackdelar
  • Kan vara dyr för vissa konsumenter
  • Inget medföljande klippkam för längre hår

  BaByliss Japanese Steel Hair Clipper imponerar med sin exceptionella prestanda. Den japanska stålbladen klipper jämnt och effektivt, vilket gör det möjligt att enkelt klippa igenom både längre och tjockare hår. Dessutom ger den avancerade digitala skärmen, som visar kvarvarande batteritid och stegvis inställning för klipplängd, en hög grad av precision och kontroll. Hårklipparen är också mycket bekväm att hålla och använda, med överlag låg ljudnivå.

  När det gäller batterilivslängd levererar BaByliss Japanese Steel Hair Clipper verkligen. Med 160 minuters användningstid på en enda laddning, och möjligheten till snabbladdning, behöver du aldrig oroa dig för att batteriet ska ta slut mitt i en klippning. Att bladen är löstagbara och tvättbara gör rengöringen av enheten väldigt enkel och smidig. Dessutom ger de många klipplängdsalternativen och tillbehören extra värde. Prisvärdheten är uppenbar, med tanke på alla dessa högkvalitativa funktioner och den generellt höga prestandan. Sammanfattningsvis ger BaByliss Japanese Steel Hair Clipper en utmärkt upplevelse för priset.

  Läs mer
 3. 3. Mest flexibla: Remington X5 Power-X Series Hair Clipper

  9,3/10
  Effektiv hårklippare med självslipande blad och 72 längdalternativ till rimligt pris.
  RemingtonX5 Power-X Series Hair Clipper X5 Power-X Series Hair Clipper
  Sladdlös
  Ja
  Batteritid
  75 minuter
  Laddningstid
  2 timmar
  Medföljande kammar
  Ja
  Till Butik
  759 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv och skarp klippning
  • 72 olika längder att välja på
  • Kraftfull motor med hög prestanda
  • Lång batterilivslängd (upp till 75 minuter)
  • Ergonomisk design
  Nackdelar
  • Potentiellt hög ljudnivå
  • Eventuellt komplicerat byte av blad

  Remington X5 Power-X Series Hair Clipper, med ett oerhört rimligt pris på 759 kr, presterar utmärkt med tanke på dess kvaliteter och funktioner. Denna hårklippare klipper effektivt och ger en ren och skarp klippning tack vare det självslipande bladet i japanskt rostfritt stål. Den erbjuder en oerhörd variation med 72 olika längder att välja mellan, vilket gör den lämplig för alla hårtyper och längder. Dessutom är den utrustad med en kraftfull motor som levererar tre gånger högre prestanda jämfört med en vanlig hårklippare, vilket gör den mycket pålitlig.

  Batterilivslängden är imponerande med upp till 75 minuters trådlös användning och LED-indikatorn är en användbar funktion för att veta när det är dags att ladda. Designen är ergonomisk vilket gör den bekväm att hålla och stabil under användning. Ljudnivån är inte angiven men med tanke på den kraftfulla prestandan kan man förvänta sig ett måttligt ljud. Det självslipande bladet gör rengöringen bekväm och bladen är enkla att byta. Extra funktioner som Turbo Boost-funktionen och de justerbara kammen förhindrar att hårklipparen täpps till. Sammantaget är Remington X5 Power-X Series Hair Clipper en högkvalitativ hårklippare som ger valuta för pengarna.

  Läs mer
 4. 4. Bästa batteritid: BaByliss Super-X Metal Hair Clipper

  9,2/10
  En effektiv, bekväm och högkvalitativ hårklippare med imponerande batterilivslängd.
  Ba Byliss
  Sladdlös
  Ja
  Batteritid
  3 timmar
  Laddningstid
  3 timmar
  Medföljande kammar
  Ja
  Till Butik
  1399 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv och jämn klippning
  • Lång batterilivslängd
  • Snabb laddning via USB
  • Komfortabel och stabil att använda
  • Extra funktioner som självslipande blad
  Nackdelar
  • Ljudnivån kan vara störande för vissa
  • Priset kan vara högt för vissa kunder

  BaByliss Super-X Metal Hair Clipper har levererat en imponerande prestanda i våra tester. Den klipper effektivt och jämnt, hanterar olika hårtyper och längder med lätthet och har en batterilivslängd som rivaliserar med många av de mer premiumklipparna på marknaden. Laddningstiden är snabb, och vi uppskattade verkligen möjligheten att ladda den via USB, vilket gör den otroligt bekväm att ta med på resor.

  När det gäller komfort, känns den bekväm att hålla och stabil under användning. Ljudnivån är acceptabel och inte alls störande. Priset, med tanke på den höga kvaliteten och de extra funktionerna, är rimligt. De extra funktionerna, som inkluderar olika klipplängder och självslipande blad, lägger till ett extra värde. Slutligen är det enkelt att byta blad och rengöra enheten, vilket sparar tid och ansträngning. Sammanfattningsvis ger vi BaByliss Super-X Metal Hair Clipper ett betyg på 4,2/5 för dess överlägsna prestanda, högkvalitativa design och extra funktioner.

  Läs mer
 5. 5. Mest prisvärda: BaByliss Titanium

  9,0/10
  En stark, anpassningsbar hårklippare med imponerande klipplängder och användarvänliga funktioner.
  BaByliss Titanium
  Sladdlös
  Ja
  Batteritid
  60 minuter
  Laddningstid
  8 timmar
  Medföljande kammar
  Ja
  Till Butik
  629 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Kraftfull prestanda med kol/titanblad
  • Lång användningstid (60 minuter)
  • Anpassningsbar klipplängd (1-25mm)
  • God valuta för pengarna
  • Enkel rengöringsprocess
  Nackdelar
  • Längre laddningstid jämfört med andra modeller

  BaByliss Titanium hårklippare förmedlar en stark prestanda med sina kol/titanblad som ger utmärkt skärprestanda oavsett hårtyp eller längd. Den har en rejäl användningstid på 60 minuter i sladdlöst läge, vilket är tillräckligt för de flesta klippningar. Dessutom erbjuder den en imponerande mängd klipplängder (1-25mm), vilket gör den anpassningsbar för många olika stilar och preferenser.

  Med tanke på sin prisnivå (629 kr), levererar BaByliss Titanium ett riktigt bra värde för pengarna. Den levereras med extra tillbehör såsom en skäggkam och har självslipande blad, vilket sparar tid och underhåll. Dess löstagbara och tvättbara blad gör rengöringsprocessen enkel och användarvänlig. Trots att det finns hårklippare med kortare laddningstid på marknaden, kompenserar BaByliss Titanium detta med sin prestanda och extra funktioner. Sammantaget är BaByliss Titanium en robust och pålitlig hårklippare för sitt pris.

  Läs mer

Vikten av hårklippare

Hårklippare är ett oumbärligt verktyg, både för professionella frisörer och för de som föredrar att klippa sina egna hår hemma. Med en hårklippare kan du inte bara spara pengar på frisörbesök, men också ha fullständig kreativ kontroll över din frisyr och stil. Oavsett om du vill upprätthålla en kort, vältrimmad frisyr eller experimentera med olika längder och stilar, hjälper en hårklippare dig att uppnå dina önskade resultat med precision och lätthet.

Hårklippare är även särskilt viktiga för de som har mycket hår, tjockt hår eller snabbväxande hår. Regelbundna trimningar hjälper till att hålla håret snyggt och underhållet, och kan även bidra till att förbättra hårets hälsa genom att ta bort kluvna toppar och skadat hår.

Jämfört med andra liknande produkter, som till exempel hårtrimmers eller skäggtrimmers, erbjuder hårklippare en betydligt bredare användning. Medan trimmers är utformade för att trimma korta längder av hår, kan hårklippare klippa både korta och längre längder av hår, vilket gör dem mer mångsidiga. Dessutom kommer många hårklippare med olika tillbehör och inställningar, vilket gör det möjligt att anpassa klippningen efter dina specifika behov och önskemål.

Harklippare Banner 3

Hur hittar man bästa hårklippare?

Att hitta den bästa hårklipparen kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika modeller på marknaden med varierande funktioner och priser. Men genom att titta på vissa specifika kriterier kan man göra valet enklare. Här är några av de viktigaste faktorerna att tänka på när man väljer en hårklippare.

Klippkvalitet

Det första och kanske mest uppenbara kriteriet att titta på är klippkvaliteten. En bra hårklippare ska kunna klippa håret jämnt och effektivt, utan att dra eller rycka i håret. Detta beror delvis på bladens kvalitet och skärpa, men även på motorns styrka. En stark motor kan klippa genom tjockt och grovt hår utan problem, medan en svagare motor kanske inte klarar av det lika bra.

Bladmaterial

Bladens material spelar också stor roll för klippkvaliteten. De bästa hårklipparna har oftast blad av rostfritt stål, keramik eller titan. Dessa material är mycket slitstarka och håller skärpan länge, vilket ger en jämn och effektiv klippning varje gång.

Batteritid

Batteritiden är en annan viktig faktor att tänka på, särskilt om man planerar att använda hårklipparen utan att ha den ansluten till elnätet. En bra hårklippare bör ha en batteritid på minst en timme, men det finns även modeller som kan hålla upp till flera timmar på en enda laddning.

Användarvänlighet

En bra hårklippare ska vara enkel och intuitiv att använda. Detta innebär att den ska ligga bra i handen, ha tydliga inställningar för klipplängd och eventuellt andra funktioner, och vara lätt att rengöra efter användning. En del hårklippare kommer med extra tillbehör som kammar och olja, vilket kan vara ett plus.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor att tänka på. En dyrare hårklippare är inte alltid bättre än en billigare modell, men det kan vara värt att betala lite extra för högre kvalitet och fler funktioner. Kom ihåg att en bra hårklippare är en investering som kan hålla i flera år, så det kan vara värt att lägga ner lite extra pengar på en bra modell.

Garanti

En bra garanti kan ge extra trygghet när man köper en hårklippare. Det visar att tillverkaren står bakom sin produkt och är villig att ersätta den om något skulle gå fel. En garanti på minst ett år är standard för de flesta hårklippare, men vissa tillverkare erbjuder längre garantier.

Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en bra idé att läsa användarrecensioner innan man köper en hårklippare. Detta ger en bra bild av hur produkten fungerar i praktiken, och kan hjälpa till att identifiera eventuella problem eller brister som inte framgår av produktbeskrivningen. Kom ihåg att ta recensionerna med en nypa salt, eftersom alla har olika preferenser och erfarenheter.

Harklippare Banner 5

Användning av hårklippare

Att använda en hårklippare kan verka överväldigande till en början, men med lite övning kan du lätt bemästra konsten att klippa ditt eget hår. Här är några steg och tips för att hjälpa dig på vägen.

Först och främst, se till att hårklipparen är ren och i gott skick innan du börjar klippa. Om bladen är smutsiga eller tråkiga kan detta leda till en ojämn klippning eller till och med dra och skada ditt hår. De flesta hårklippare kommer med en liten borste för att rengöra bladen, och vissa modeller kan även sköljas under vatten för enkel rengöring.

När du är redo att börja klippa, välj den rätta kammen eller inställningen för den längd du vill ha. Börja med en längre inställning om du är osäker, eftersom du alltid kan klippa kortare senare. Klipp håret i sektioner, och arbeta långsamt och noggrant för att försäkra dig om att du får en jämn klippning.

Var försiktig när du klipper runt öronen och nacken, eftersom dessa områden kan vara känsliga. Använd spegeln för att hjälpa dig att se vad du gör, och tveka inte att be om hjälp om du har svårt att nå vissa områden.

Säkerhet är också viktigt när du använder en hårklippare. Se till att du alltid håller klipparen stadigt och att du aldrig använder den i närheten av vatten om den inte är uttryckligen märkt som vattentät. Om du märker att klipparen blir överhettad, stäng av den och låt den svalna innan du fortsätter att använda den. Slutligen, kom ihåg att alltid koppla ur klipparen och förvara den säkert när den inte används.

Vanliga frågor om Hårklippare

Hur ofta bör jag olja min hårklippare?

Frekvensen för oljning kan variera beroende på hur ofta du använder hårklipparen, men en bra regel är att lägga till några droppar olja före och efter varje användning. Olja hjälper till att hålla bladen smidiga och minskar risken för rost och slitage. De flesta hårklippare kommer med sin egen olja, men om du behöver mer kan du köpa klippolja separat.

Hur rengör jag min hårklippare?

För att rengöra din hårklippare, börja med att ta bort eventuellt löst hår med den medföljande borsten eller en gammal tandborste. Därefter kan du ta av bladen, om möjligt, och försiktigt rengöra dem med en mild tvållösning. Se till att bladen är helt torra innan du sätter tillbaka dem. Vissa hårklippare kan även sköljas under rinnande vatten för snabb och enkel rengöring.

Kan jag använda min hårklippare på vått hår?

Generellt sett är det bäst att använda en hårklippare på torrt hår. När håret är vått kan det klumpa ihop sig och bli svårare att klippa jämnt. Dessutom kan vått hår orsaka rost på klipparens blad över tid. Det finns dock vissa hårklippare som är designade för att användas på både vått och torrt hår, så kontrollera alltid tillverkarens instruktioner först.

Hur länge håller en hårklippares batteri?

Batteriets livslängd varierar beroende på modellen och hur ofta du använder klipparen. Men generellt sett bör en fulladdad hårklippare kunna hålla i minst en timme, vilket bör vara tillräckligt för flera klippningar. Några modeller har snabbladdningsfunktioner som kan ge dig en fullständig eller delvis laddning inom bara några minuter.

Varför drar min hårklippare i håret?

Om din hårklippare drar eller rycker i håret kan det betyda att bladen har blivit tråkiga eller smutsiga. Rengör bladen noggrant och se om problemet löser sig. Om inte, kanske du behöver slipa eller byta ut bladen. Det kan också bero på att klipparen är överbelastad, så prova med att klippa mindre hår åt gången.

Kan jag använda min hårklippare för att klippa mitt husdjurs hår?

Även om det tekniskt sett är möjligt att använda en mänsklig hårklippare på ett husdjur, rekommenderas det generellt inte. Djurhår har en annan textur och tjocklek än mänskligt hår, och en vanlig hårklippare kanske inte klarar av det. Dessutom kan ljudet av en hårklippare skrämma vissa djur. Det är bäst att använda en klippare som är speciellt utformad för husdjur.

Hur väljer jag rätt klipplängd?

De flesta hårklippare kommer med olika kammar som ger olika klipplängder. Vilken du väljer beror på hur kort eller långt du vill ha ditt hår. Om du är osäker, börja med en längre kam för att undvika att klippa håret för kort. Du kan alltid klippa det kortare senare om du vill.

Senast Uppdaterad: 2024-05-26 03:35:05

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
18 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5