Bästa Deodorant 2024

Upplev ultimat fräschhet med marknadens mest effektiva deodorant.

Deodorant är en kroppsvårdsprodukt som används för att motverka dålig lukt orsakad av svett. Dess centrala uppgift är att hålla dig fräsch och självförtroende hela dagen, oavsett fysisk aktivitet eller väder.

Vi på Skönhetsguiden har genomfört ett omfattande test av olika deodoranter och resultatet är klart. Den C/O GERD 24/7 Deodorant neutral 60ml är utan tvekan den bästa deodoranten på marknaden. Med sin effektiva formula och neutrala doft är den en vinnare i alla kategorier.

Vad är deodorant?

Deodorant är en kroppsvårdsprodukt som används för att motverka dålig lukt orsakad av svett. Svett i sig själv är i princip luktlös, men när den kombineras med bakterier på huden kan den producera en obehaglig lukt. Deodoranter fungerar genom att döda dessa bakterier, vilket minskar eller eliminerar lukten.

Det finns olika typer av deodoranter på marknaden, inklusive rull-on, spray, kräm och stift. Vissa deodoranter innehåller även antiperspiranter, vilka fungerar genom att tillfälligt blockera svettkörtlarna och minska mängden svett som produceras. Andra deodoranter fungerar enbart genom att maskera lukten med parfym eller genom att neutralisera lukten med hjälp av antibakteriella ingredienser.

Deodoranter kan komma i en rad olika dofter, från friska och rena till blommiga och kryddiga. Det finns också doftfria alternativ för dem som föredrar det. Många deodoranter innehåller också hudvårdande ingredienser som aloe vera och vitamin E för att hålla huden mjuk och återfuktad.

Fördelar med att använda deodorant

Användning av deodorant har många fördelar, inte bara för dig själv utan även för människor runt omkring dig. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Självförtroende: Att känna sig fräsch och luktfri kan ge ett stort självförtroende, oavsett vad du gör.
 • Hygien: Genom att döda bakterier hjälper deodorant till att hålla huden ren och hygienisk.
 • Komfort: Många deodoranter har återfuktande ingredienser som håller huden mjuk och bekväm.
 • Valmöjligheter: Med en mängd olika dofter och former att välja mellan, finns det en deodorant för alla smaker och behov.
Young man using deodorant

Våra bedömningskriterier

 • Effektivitet: Hur effektiv är deodoranten vid att neutralisera kroppslukt? Håller den hela dagen eller behöver den återappliceras ofta? Fungerar den även under fysisk aktivitet eller under stressiga situationer?
 • Hudvänlighet: Orsakar deodoranten någon form av irritation eller allergisk reaktion på huden? Är den lämplig för känslig hud? Innehåller den några skadliga kemikalier som parabener eller aluminium?
 • Doft: Hur luktar deodoranten? Är doften för stark eller för svag? Är det en trevlig doft som håller sig fräsch under dagen? Finns det olika doftalternativ att välja mellan?
 • Textur och applicering: Är deodoranten lätt att applicera? Lämnar den några vita märken eller fläckar på kläderna? Känns den klibbig eller fettig på huden efter applicering?
 • Förpackning och design: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Är designen attraktiv och miljövänlig? Är storleken lämplig för resor?
 • Prisvärdhet: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet och prestanda? Erbjuder produkten bra värde för pengarna jämfört med andra liknande produkter på marknaden?

De bästa Deodorant 2024

 1. 1. Bäst i test: C/O GERD 24/7 Deodorant neutral 60ml

  9,7/10
  Effektiv, hudvänlig deodorant, neutral doft, perfekt för resor och värde för pengarna.
  C/O GERD 24/7 Deodorant neutral 60ml
  Bäst i test
  Storlek
  60 ml
  Vegansk
  Ja
  Aluminiumfri
  Ja
  Till Butik
  169 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög effektivitet och hudvänlighet
  • Innehåller inga skadliga ämnen
  • Neutral doft
  • Lätt att applicera, inte klibbig
  • Praktisk förpackning, lämplig för resor
  Nackdelar
  • Kräver omvänjningsperiod
  • Högre prissegment

  24/7 Deodorant neutral från C/O GERD får högsta betyg på effektivitet och hudvänlighet. Denna deodorant är speciellt framtagen för att vara skonsam mot huden, och innehåller inga parabener, alkohol eller aluminiumklorid. Den innehåller alun, ett naturligt mineralsalt som effektivt hämmar svettproduktionen utan att täppa till porerna, vilket är en stor fördel för de med känslig hud. Om produkten inte känns effektiv direkt, rekommenderas en omvänjningsperiod eftersom det kan ta tid för kroppen att anpassa sig till en naturlig deodorant.

  Den här deodoranten är neutral i doften vilket ska tilltala dem som föredrar doftfria produkter. När det gäller textur och applicering, är 24/7 Deodorant neutral lätt att applicera och lämnar ingen klibbig eller fet känsla efter applicering. Förpackningen är praktisk och enkel att använda, och dess storlek gör den lämplig för resor. Med ett pris på 169 kr ligger den i det högre prissegmentet, men med tanke på dess höga kvalitet och prestanda är det definitivt en produkt som ger bra värde för pengarna.

  Läs mer
 2. 2. Bästa doft: IDA WARG Intense Nutrition Deodorant

  9,5/10
  Effektiv, hudvänlig deodorant med fräsch doft och prisvärd prestanda.
  Ida Warg Intense Nutrition Deodorant
  Storlek
  50 ml
  Vegansk
  Ja
  Aluminiumfri
  Ja
  Till Butik
  129 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv mot dålig lukt
  • Håller huden torr
  • Behaglig doft
  • Hudvänlig formula
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Kan ta slut snabbt vid daglig användning
  • Ingen specificerad antiperspirant effekt

  IDA WARG Intense Nutrition Deodorant imponerar stort på effektivitet, doft och hudvänlighet. Deodoranten erbjuder upp till 24 timmars skydd och håller huden torr, vilket är särskilt uppskattat under fysisk aktivitet eller stressiga situationer. Den klarar av att motverka dålig lukt utan att lämna några fläckar på kläderna vilket är ett stort plus. Dess doft av vanilj, kokos och jasmin är både trevlig och fräsch. Dessutom är denna deodorant utformad med hänsyn till känslig hud, den är aluminiumfri och innehåller sheasmör för återfuktning, vilket gör den mycket hudvänlig.

  När det gäller textur och applicering, är den lätthanterlig tack vare sin roll-on design. Den lämnar inte huden klibbig eller fettig efter applicering, vilket gör den bekväm att använda dagligen. Deodorantens förpackning är praktisk, miljövänlig och resvänlig med sin storlek på 50 ml. Prisvärdheten hos IDA WARG Intense Nutrition Deodorant är också imponerande. Till priset av 129 kr erbjuder den hög kvalitet och prestanda, vilket gör den till ett bra värde för pengarna. Dessutom ger de positiva kundrecensionerna ytterligare förtroende för produkten. Sammantaget får IDA WARG Intense Nutrition Deodorant ett betyg på 4,5 av 5 i vårt test.

  Läs mer
 3. 3. Bästa återfuktande: IDA WARG Hydrating Antiperspirant

  9,3/10
  Effektiv, hudvänlig deodorant med fräsch doft och bra prisvärdhet.
  Ida Warg Hydrating Antiperspirant
  Storlek
  50 ml
  Vegansk
  Ja
  Aluminiumfri
  Nej
  Till Butik
  129 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektivt skydd i 48 timmar.
  • Lämnar inga märken på kläder.
  • Hudvänlig, bra för känslig hud.
  • Frisk och behaglig doft.
  • Praktisk och miljövänlig förpackning.
  Nackdelar
  • Kan kännas dyr jämfört med andra produkter.
  • Doften kanske inte passar alla.

  IDA WARG Hydrating Antiperspirant är en högpresterande produkt när det kommer till effektivitet. Den erbjuder upp till 48 timmars skydd mot svett och dålig lukt, vilket gör den oerhört pålitlig även under fysisk aktivitet eller i stressiga situationer. Dessutom lämnar den inte några märken på kläderna, vilket är ett stort plus. När det kommer till hudvänlighet, är denna deodorant ett bra val, speciellt för dem med känslig hud. Den är berikad med sheasmör och andra naturliga ingredienser som återfuktar huden och håller den mjuk utan att orsaka irritation. Den är också fri från alkohol och aluminium, vilket minskar risken för allergiska reaktioner.

  Doften av denna deodorant är frisk och behaglig, med noter av aloe vera, grönt äpple och persika. Den är inte för stark, utan behåller en diskret fräschhet under hela dagen. Texturen är lätt och lättabsorberad, vilket gör den lätt att applicera utan att känna sig klibbig eller fettig efteråt. Förpackningen är praktisk och miljövänlig, plus att det är en perfekt storlek för resor. I prisvärdhetsaspekten, med ett pris på 129 SEK, ger denna deodorant bra värde för pengarna, speciellt med tanke på dess höga kvalitet och prestanda. Totalt sett är IDA WARG Hydrating Antiperspirant en utmärkt produkt som vi varmt rekommenderar för dess effektivitet, hudvänlighet, trevliga doft, lätt applicering och goda prisvärdhet.

  Läs mer
 4. 4. Bästa premiumvalet: Sol de Janeiro Rio Deo 62 Aluminum-Free Deodorant 57 g

  9,2/10
  Ett effektivt, hudvänligt och doftande aluminiumfritt deodorant som håller hela dagen.
   Sol de Janeiro Rio Deo 62 Aluminum-Free Deodorant 57 g
  Storlek
  57 g
  Vegansk
  Ja
  Aluminiumfri
  Ja
  Till Butik
  249 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv mot kroppslukt
  • Hudvänlig, lämplig för känslig hud
  • Ger fukt och lindrar irritation
  • Underbar doft av pistage och karamell
  • Lämnar inga vita märken eller fläckar
  Nackdelar
  • Ligger i det högre prissegmentet
  • Förpackningen kan vara för liten för vissa

  Rio Deo 62 Aluminium-Free Deodorant från Sol de Janeiro är ett utmärkt val för de som söker en effektiv och hudvänlig deodorant. Den klarar av att neutralisera kroppslukt effektivt, håller hela dagen och fungerar även under fysisk aktivitet. Produkten är särskilt lämplig för känslig hud, då den är fri från alkohol, salt, aluminium och parabener. Dessutom lindrar den irritation efter rakning och ger huden fukt, vilket bidrar till jämnare och mjukare hud.

  En stor bonus med denna produkt är dess underbara doft av pistage och salt karamell, som håller sig fräsch under hela dagen. Den lämnar inte heller några vita märken eller fläckar på kläderna, vilket gör den lätt att använda och applicera. Förpackningen är praktisk, har en attraktiv design och är tillräckligt liten för att vara resvänlig. Även om priset ligger i det högre segmentet, är produkten prisvärd med tanke på dess högkvalitativa ingredienser och effektiva prestanda, vilket gör den till ett utmärkt värde för pengarna.

  Läs mer
 5. 5. Bästa billiga: Raw Naturals Goof Proof Antiperspirant Deodorant 60 ml

  9,0/10
  Effektiv, prisvärd och vegansk deodorant med fräsch doft och långvarigt skydd.
   Raw Naturals Goof Proof Antiperspirant Deodorant 60 ml
  Storlek
  60 ml
  Vegansk
  Ja
  Aluminiumfri
  Nej
  Till Butik
  99 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektiv mot svett och dålig lukt
  • Innehåller inga skadliga kemikalier
  • Lämnar inte vita fläckar eller märken
  • Praktisk och attraktiv förpackning
  • Prisvärt alternativ
  Nackdelar
  • Kan vara mindre effektiv för extremt svettiga personer
  • Doften kanske inte passar alla

  Raw Naturals Goof Proof Antiperspirant Deodorant 60 ml presterar bra i kategorin effektivitet. Den erbjuder långvarigt skydd mot både svett och dålig lukt, vilket gör den till en idealisk följeslagare under hela dagen, även under stressiga förhållanden eller fysisk aktivitet. Dock innehåller den aluminium, vilket kan vara bekymrande för vissa konsumenter med tanke på hälsokonsekvenserna. För de med känslig hud är det dock en fördel att deodoranten innehåller lugnande allantoin och vårdande havreolja. Dessutom är produkten vegansk.

  Förpackningen är enkel och funktionsduglig, även om designen kanske inte sticker ut som särskilt attraktiv eller miljövänlig. Deodoranten är lätt att applicera och lämnar inte några vita märken eller fläckar på kläderna. Angående doften har recensenterna gett positiva kommentarer om hur trevlig och fräsch den är. Slutligen erbjuder produkten bra värde för pengarna, tack vare dess låga pris i jämförelse med dess effektivitet. Med tanke på att den är prissatt till 99 kr, vilket är betydligt lägre än andra liknande produkter på marknaden, kan Raw Naturals Goof Proof Antiperspirant Deodorant 60 ml sägas vara en mycket prisvärd produkt.

  Läs mer

Vikten av deodorant

Deodorant spelar en avgörande roll i vår dagliga hygienrutin. Medan duschar och tvål kan hjälpa till att hålla oss rena, är det deodoranten som ger det extra skyddet mot lukt under dagen. Detta beror på att deodoranter innehåller antibakteriella ingredienser som hjälper till att döda de bakterier som orsakar svettlukt. Därför är regelbunden användning av deodorant nödvändig för att hålla oss fräscha och självförtroende hela dagen, oavsett våra aktiviteter.

Men deodorant gör mer än bara att bekämpa lukt. Många deodoranter innehåller också ingredienser som är bra för huden, som aloe vera och vitamin E, vilket kan bidra till att hålla huden mjuk och återfuktad. Dessutom kan doften från en deodorant bidra till att höja vårt humör och ge oss en känsla av välbefinnande.

Jämfört med andra produkter som parfym eller kroppsspray, är deodorant mer fokuserad på luktavvisning snarare än att lägga till en doft. Medan parfymer och kroppssprayer kan hjälpa till att dölja lukt, bekämpar de inte de bakterier som faktiskt orsakar lukten. Dessutom kan vissa personer vara känsliga för starka parfymer, medan deodoranter ofta finns i mer subtila dofter eller till och med doftfria versioner. Så, medan parfymer och kroppssprayer kan vara ett bra komplement till din doftgarderob, bör de inte användas som en ersättning för deodorant.

Love yourself Happy slim lady posing with hands raised up showing her perfect body shape copy space banner

Hur hittar man den bästa deodoranten?

Att hitta den rätta deodoranten kan vara en utmaning. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man ska välja vilken produkt som passar bäst. Här är några viktiga kriterier att tänka på när du ska hitta den bästa deodoranten för just dig.

Effektivitet

Det första och kanske mest uppenbara kriteriet är hur effektiv deodoranten är på att motverka svett och dålig lukt. En bra deodorant ska kunna hålla dig fräsch och luktfri under hela dagen, oavsett hur mycket du svettas. Detta kan variera mycket mellan olika produkter och märken, och det kan krävas lite experimenterande för att hitta en deodorant som fungerar bra för just dig. Det är också viktigt att komma ihåg att effektiviteten av en deodorant kan variera beroende på din kroppskemi.

Doft

Doften av en deodorant är också en viktig faktor att ta hänsyn till. Vissa människor föredrar starka, parfymerade dofter, medan andra föredrar mer neutrala eller till och med doftfria alternativ. Det är viktigt att välja en doft som du trivs med, eftersom du kommer att bära den under hela dagen. Dessutom bör doften av din deodorant komplettera eventuella andra dofter du bär, som parfym eller kroppslotion.

Hudvänlighet

En annan viktig aspekt att tänka på är hur snäll deodoranten är mot huden. Vissa deodoranter kan vara irriterande eller till och med orsaka allergiska reaktioner hos vissa människor. Om du har känslig hud är det särskilt viktigt att leta efter produkter som är fria från potentiellt irriterande ämnen som alkohol, parabener och syntetiska dofter. Många märken erbjuder nu också deodoranter som är speciellt formulerade för känslig hud.

Ingredienser

Ingredienslistan på en deodorant kan ge mycket information om dess kvalitet och effektivitet. Generellt sett bör du leta efter produkter som innehåller naturliga ingredienser snarare än syntetiska. Naturliga ingredienser som aloe vera, tea tree olja och lavendel har visat sig vara effektiva på att bekämpa dålig lukt och hålla huden fräsch. Undvik produkter som innehåller aluminium, som har kopplats till hälsoproblem.

Hållbarhet

Hållbarhet är en annan viktig faktor att tänka på när du väljer en deodorant. Detta inkluderar både produktens livslängd och dess miljöpåverkan. En bra deodorant bör vara långvarig, så att du inte behöver applicera den flera gånger om dagen. Dessutom bör du leta efter produkter som är miljövänliga, både i termer av deras ingredienser och deras förpackningar.

Pris

Priset på en deodorant kan variera mycket, och det är inte alltid så att dyrare är bättre. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. En bra deodorant behöver inte kosta en förmögenhet, men det kan vara värt att betala lite extra för en produkt som är effektiv, snäll mot huden och har en doft du gillar.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett utmärkt verktyg för att få en uppfattning om hur bra en deodorant fungerar i praktiken. Även om alla har olika preferenser och kroppskemi, kan recensioner ge dig en bra indikation på om en produkt lever upp till sina löften. Se till att läsa recensioner från flera olika källor för att få en balanserad bild.

Fashion couple in black dress and suit outdoor

Användning och säkerhetsaspekter

Att använda deodorant är enkelt, men det finns några saker att tänka på för att få ut det mesta möjliga av din produkt. För det första, applicera alltid deodorant på ren, torr hud. Detta hjälper produkten att tränga in och gör den mer effektiv. För det andra, var inte rädd för att vara generös med din deodorant. En ordentlig applicering ger bättre skydd mot lukt. Slutligen, låt deodoranten torka helt innan du klär på dig för att undvika fläckar på dina kläder.

När det gäller säkerhet, är det viktigt att komma ihåg att inte alla deodoranter passar alla individuella behov. Om du har känslig hud, bör du leta efter produkter som är fria från potentiellt irriterande ämnen som alkohol och parabener. Om du är allergisk mot vissa dofter, finns det doftfria alternativ tillgängliga.

Det har också funnits diskussioner om hälsoriskerna med aluminiumbaserade antiperspiranter. Vissa studier har föreslagit en länk mellan aluminium och hälsoproblem som bröstcancer och Alzheimers. Men dessa studier har inte gett tillräckligt med bevis för att bekräfta dessa risker, och många experter anser att aluminiumbaserade antiperspiranter är säkra att använda. Men om du är orolig, finns det många aluminiumfria deodoranter på marknaden att välja mellan.

Slutligen, kom ihåg att en deodorant är en personlig hygienprodukt och ska inte delas med andra. Delning av deodoranter kan sprida bakterier och leda till hudinfektioner. Så se till att alla i ditt hushåll har sin egen deodorant.

Vanliga frågor om Deodorant

1. Kan man bli allergisk mot deodorant?

Ja, det är möjligt att bli allergisk mot deodorant. Deodoranter kan innehålla ingredienser som vissa människor är känsliga mot, vilket kan leda till allergiska reaktioner. Symtom kan inkludera klåda, rodnad, svullnad eller utslag i området där deodoranten appliceras. Om du tror att du kan vara allergisk mot din deodorant, bör du sluta använda den och kontakta en läkare. Du kan också överväga att testa en deodorant som är formulerad speciellt för känslig hud, eller en som är fri från vanliga allergener som parfym och konserveringsmedel.

2. Hur ofta ska man applicera deodorant?

Det varierar beroende på individ och produkt, men generellt sett bör deodorant appliceras en gång om dagen, helst direkt efter duschen när huden är ren och torr. Vissa personer kanske behöver applicera mer än en gång om dagen, speciellt om de är fysiskt aktiva eller bor i ett varmt klimat. Om du märker att din deodorant inte håller hela dagen, kan du överväga att byta till en starkare produkt eller applicera mer av den.

3. Varför får jag utslag av min deodorant?

Utslag från deodorant kan orsakas av en allergisk reaktion mot en av ingredienserna, eller av irritation från produkten. Alkohol, dofter, konserveringsmedel och vissa aktiva beståndsdelar i deodoranter kan alla orsaka hudirritation hos vissa människor. Om du får utslag av din deodorant, bör du sluta använda den och konsultera en läkare. Det kan också vara en bra idé att byta till en deodorant för känslig hud, eller en som är fri från potentiellt irriterande ingredienser.

4. Kan deodorant orsaka cancer?

Enligt National Cancer Institute och andra hälsoorganisationer finns det för närvarande inget starkt vetenskapligt bevis som kopplar användning av deodoranter eller antiperspiranter till bröstcancer. Trots en del kontroversiella studier är den rådande medicinska uppfattningen att deodoranter är säkra att använda. Men om du är orolig, kan du välja att använda aluminiumfria deodoranter eller produkter som är fria från parabener, vilka har kopplats samman med hormonstörningar.

5. Vilken typ av deodorant ska jag använda om jag har känslig hud?

Om du har känslig hud bör du leta efter en deodorant som är formulerad speciellt för din hudtyp. Dessa deodoranter är ofta fria från potentiellt irriterande ämnen som alkohol, parfym och konserveringsmedel. Dessutom kan du överväga att använda en deodorant som innehåller hudvänliga ingredienser som aloe vera eller vitamin E, som kan hjälpa till att lugna och återfukta huden.

6. Kan jag använda deodorant om jag har eksem?

Om du lider av eksem, bör du vara extra försiktig när du väljer en deodorant. Vissa deodoranter kan vara för hårda för känslig hud och kan förvärra ditt eksem. Titta efter produkter som är fria från irriterande ämnen som alkohol och parfym, och överväg att använda en deodorant som är speciellt formulerad för känslig hud. Konsultera alltid en läkare eller dermatolog om du är osäker.

7. Kan jag använda deodorant istället för antiperspirant?

Ja, du kan definitivt använda deodorant istället för antiperspirant, men det är viktigt att komma ihåg att de fungerar på olika sätt. Medan deodoranter bekämpar lukt genom att döda bakterier och oftast ger en fräsch doft, blockeras svettkörtlarna av antiperspiranter för att minska svettmängden. Om din största oro är lukt kan en deodorant vara allt du behöver. Men om du också vill minska svettning, kanske du vill överväga en antiperspirant.

8. Kan jag dela min deodorant med någon annan?

Det rekommenderas inte att dela deodorant med andra. Även om risken är liten, finns det en chans att bakterier kan spridas genom delad användning av deodorant. Dessutom kan individers hudreaktioner på deodorant variera, så vad som fungerar för dig kanske inte fungerar för någon annan. Det är bäst att varje person har sin egen deodorant för att undvika eventuell kontaminering eller hudirritation.

Senast Uppdaterad: 2024-07-20 03:35:24

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
16 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5