Bästa Zink 2024

Optimera din hälsa med det bästa zinktillskottet på marknaden.

Zink är ett viktigt mineral som kroppen behöver för att fungera optimalt. Det bidrar till allt från att stärka immunförsvaret till att främja hud, hår och naglars hälsa.

I vår jakt på det bästa zinktillskottet på marknaden, står Core Zink Pro ut som en klar vinnare.

Vad är zink?

Zink är ett essentiellt spårmineral som spelar en central roll i hundratals enzymatiska reaktioner i kroppen. Detta innebär att det är nödvändigt för kroppens normala funktion, men vi kan inte producera det själva, så vi måste få det genom vår kost eller genom tillskott.

Det finns i alla våra celler och bidrar till flera viktiga fysiologiska processer. Dessa inkluderar immunfunktion, proteinsyntes, DNA-syntes, celluppdelning och sårläkning. Zink är också avgörande för normal tillväxt och utveckling under graviditet, barndom och ungdom.

Dessutom spelar zink en viktig roll för smak- och luktsinnet. Det är en del av de enzymerna som gör det möjligt för oss att känna smaker och dofter. En zinkbrist kan därför leda till en försämring av dessa sinnen.

Fördelarna med zink

Zink har en mängd hälsofördelar på grund av dess vitala roll i så många av kroppens funktioner. Här är några av de främsta fördelarna:

 • Stärker immunsystemet: Zink bidrar till att stärka immunförsvaret och skyddar kroppen mot bakterier, virus och andra skadliga patogener.
 • Förbättrar hudhälsan: Zink är känt för att bidra till hudens hälsa, hjälpa till att läka sår och kan även minska akne.
 • Stödjer mental hälsa: Zink spelar en viktig roll i neurotransmissionen och har visat sig ha positiva effekter på mental klarhet och minne.
 • Förbättrar fertilitet: Zink är viktigt för reproduktiv hälsa, och brist kan påverka fertiliteten hos både män och kvinnor.
 • Främjar bra syn: Zink hjälper till att skydda ögat mot skador av högintensivt ljus och oxidativ stress, vilket bidrar till ögonhälsan.

Våra bedömningskriterier

 • Kvalitet: Är zinket labbtestat för att säkerställa dess renhet? Är det tillverkat i en GMP-certifierad anläggning? Är det fri från skadliga tillsatser som konstgjorda färger och smaker?
 • Form: Finns zinket i en form som är lätt att absorbera? Är det i form av en tablett, kapsel eller vätska? Vilken form är mest lämplig för dina behov?
 • Styrka: Hur mycket zink innehåller varje portion? Är styrkan tillräcklig för att uppfylla ditt dagliga behov?
 • Pris: Hur mycket kostar zinket per portion? Erbjuder det ett bra värde för pengarna jämfört med andra liknande produkter på marknaden?
 • Tilläggsingredienser: Innehåller produkten andra ingredienser som kan öka dess effektivitet, som vitamin C eller magnesium? Är dessa ingredienser också av hög kvalitet?

De bästa Zink 2024

 1. 1. Bäst i test: Core Zink Pro

  9,7/10
  Högkvalitativt, prisvärt zinktillskott med hög biotillgänglighet och maximal effekt.
  Core Zink Pro
  Bäst i test
  Storlek
  90 tabletter
  Dosering
  25 mg
  Pris / kapsel
  1,54 kr
  Till Butik
  139 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativ produkt med två zinkformer
  • Stärkt med EGCG för ökat upptag
  • Innehåller också koppar för mineralbalans
  • Praktisk tablettform och hög styrka
  • Utmärkt prisvärdhet med 90 portioner
  Nackdelar
  • Innehåller inte extra ingredienser som C-vitamin eller magnesium
  • Kan vara svårt att svälja för vissa människor på grund av tablettstorleken

  Core Zink Pro är en högkvalitativ produkt som erbjuder två former av zink, zinkglukonat och zinkcitrat, vilka båda har hög biotillgänglighet. Produkten är ytterligare förstärkt med EGCG, ett ämne som främjar upptaget av zink till kroppens celler. Detta gör att du kan utnyttja en större mängd av zinket. Dessutom innehåller produkten även koppar, vilket bidrar till att bibehålla mineralbalansen i kroppen då ett högt intag av zink kan sänka nivåerna av koppar. Formen av produkten, i tablettform, är både praktisk och lätt att ta. Detta tillsammans med den höga styrkan på 25 mg per tablett, gör Core Zink Pro till ett mycket effektivt tillskott.

  Med tanke på prisvärdheten, erbjuder Core Zink Pro ett utmärkt värde för pengarna med 90 portioner per förpackning till priset 139 kr. Detta gör det till ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Trots att produkten inte innehåller några extra ingredienser som vitamin C eller magnesium för extra effektivitet, kompenserar den höga styrkan och biotillgängligheten av zinket samt tillsatsen av koppar för detta. Sammanfattningsvis är Core Zink Pro ett högkvalitativt, prisvärt och effektivt zinktillskott som lever upp till sina löften om hög biotillgänglighet och maximal effekt.

  Läs mer
 2. 2. Bästa mineralrika: Healthwell Zink 25 Plus

  9,5/10
  Högkvalitativt, effektivt zinktillskott med extra mineraler för optimal hälsa.
  Healthwell Zink 25 Plus
  Storlek
  90 kapslar
  Dosering
  25 mg
  Pris / kapsel
  1,54 kr
  Till Butik
  139 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativt, organiskt zink
  • Veganska kapslar
  • Fri från skadliga tillsatser
  • Lättupptagligt zink i tre former
  • Innehåller andra viktiga mineraler
  Nackdelar
  • Överstiger rekommenderat dagligt intag
  • Kan potentiellt urlaka andra mineraler

  Healthwell Zink 25 Plus har en hög kvalitet med organiskt zink som är labbtestat och tillverkat i en GMP-certifierad anläggning. Det är ett veganskt tillskott, vilket uppskattas av dem som föredrar vegetabiliska kapslar. Dessutom är produkten fri från skadliga tillsatser som konstgjorda färger och smaker. Zinket finns i tre högvärdiga och lättupptagliga former - zinkpikolinat, zinkcitrat och zinkglukonat - vilket ökar dess biotillgänglighet. Detta gör att kroppen kan absorbera zinket effektivt och du behöver en lägre dos, vilket minskar risken för att andra mineraler urlakas.

  Varje portion innehåller 25 mg zink, vilket är 250% av det rekommenderade dagliga intaget. Detta gör denna produkt till en stark källa till zink, som är nödvändig för en mängd funktioner i kroppen, inklusive immunsystemets funktion och omsättning av protein, fett och kolhydrater. Dessutom innehåller produkten andra viktiga mineraler som järn, mangan, koppar och krom, vilket ökar dess effektivitet. Priset på 139 kr för 90 portioner ger ett bra värde för pengarna, särskilt med tanke på de högkvalitativa ingredienserna och de många hälsofördelarna. Sammantaget är Healthwell Zink 25 Plus ett utmärkt val för dem som söker ett högkvalitativt och effektivt zinktillskott.

  Läs mer
 3. 3. Bästa renaste: Holistic Zink

  9,3/10
  Högkvalitativt, prisvärt zinktillskott med utmärkt absorption och hög kundnöjdhet.
  Holistic Zink
  Storlek
  90 kapslar
  Dosering
  25 mg
  Pris / kapsel
  1,54 kr
  Till Butik
  139 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Zinket är labbtestat och ren.
  • Använder organiska mineralföreningar.
  • Innehåller inga skadliga tillsatser.
  • Vegetabiliska kapslar för bättre absorption.
  • Prisvärd jämfört med liknande produkter.
  Nackdelar
  • Innehåller inga extra effektivitetsförhöjande ingredienser.
  • Överstiger det dagliga rekommenderade intaget.

  Holistic Zink är en högkvalitativ produkt som scorear högt på nästan alla områden i vår testning. Zinket är labbtestat och tillverkas i en GMP-certifierad anläggning, vilket garanterar dess renhet. Den använder organiska mineralföreningar som ger bättre upptag än icke-organiska mineralföreningar och innehåller inga skadliga tillsatser. Produkten kommer i vegetabiliska kapslar, vilket gör den lätt för kroppen att absorbera. Varje portion innehåller 25 mg zink, vilket är 250% av det dagliga rekommenderade intaget, vilket mer än tillräckligt uppfyller ditt dagliga behov av zink.

  Priset på Holistic Zink är 139 kr, vilket innebär att kostnaden per portion är mycket prisvärd jämfört med liknande produkter på marknaden. Denna produkt innehåller inga extra ingredienser som kan öka dess effektivitet, men det faktum att zinket är av organiskt ursprung och i en form som lätt absorberas av kroppen talar för dess höga kvalitet och effektivitet. Recensionerna av Holistic Zink är också positiva, med en genomsnittlig betyg på 5 av 5 stjärnor, vilket indikerar hög kundnöjdhet. Sammantaget ger vi Holistic Zink ett betyg på 4,3 av 5 stjärnor. Det är en utmärkt produkt för dem som söker en ren, högkvalitativ och prisvärd zinktillskott.

  Läs mer
 4. 4. Bästa billiga: Core Zink 25

  9,2/10
  Kvalitetsrikt zinktillskott med hög biotillgänglighet till överkomligt pris.
  Core Zink 25
  Storlek
  90 kapslar
  Dosering
  25 mg
  Pris / kapsel
  1,10 kr
  Till Butik
  99 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Kvalitetstillskott med optimal blandning av zink.
  • Labbtestat och tillverkat i certifierad anläggning.
  • Fri från skadliga tillsatser.
  • Hög biotillgänglighet och effektiv absorption.
  • Prisvärd med bra värde för pengarna.
  Nackdelar
  • Innehåller inte vitamin C eller magnesium.
  • Kan innehålla rismjöl, som vissa kan vara allergiska mot.

  Core Zink 25 framstår som ett kvalitetstillskott med en optimal blandning av zinkglukonat och zinkpikolinat. Zinket är labbtestat och tillverkas i en certifierad anläggning, vilket garanterar dess renhet. Produkten är fri från skadliga tillsatser, vilket gör den säker för konsumtion. Varje kapsel innehåller 25 milligram zink, vilket är tillräckligt för att uppfylla dagliga behov. Formen av kapsel gör det lätt att absorbera av kroppen. Dessutom, blandningen av zinkglukonat och zinkpikolinat ökar dess biotillgänglighet, vilket innebär att kroppen kan absorbera och använda zinket effektivt.

  Trots sin höga kvalitet och effektivitet, är Core Zink 25 prisvärd, med ett pris av 99 kr för 90 kapslar. Detta ger ett bra värde för pengarna jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Dessutom innehåller produkten rismjöl, kapsel och MCT-olja som extra ingredienser. Dock innehåller den inte andra kosttillskott som vitamin C eller magnesium som kan öka dess effektivitet. Med tanke på alla dessa faktorer, får Core Zink 25 ett betyg på 4,2/5 i vårt test. Det är ett utmärkt val för den som behöver ett extra tillskott av zink eller vill säkerställa ett fullgott intag av detta viktiga mineral.

  Läs mer
 5. 5. Bästa vitaminberikade: Pureness Trippel Zink

  9,0/10
  Maximera zinkupptaget med högkvalitativt tillskott boostat med aminosyror och vitaminer.
  Pureness Trippel Zink
  Storlek
  120 kapslar
  Dosering
  25 mg
  Pris / kapsel
  1,83 kr
  Till Butik
  219 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Innehåller tre former av zink
  • Boostad med fria aminosyror och vitamin C
  • Innehåller P5P för bättre upptag
  • Hög styrka med 25 mg zink per kapsel
  • Mycket positiva kundrecensioner
  Nackdelar
  • Kanske högt pris jämfört med andra zinktillskott
  • Kan vara för starkt för vissa användare

  Pureness Trippel Zink får höga poäng när det kommer till kvalitet och tilläggsingredienser. Den innehåller tre former av zink, vilket tyder på en hög renhet och den är boostad med både vitamin C och fria aminosyror för att förbättra upptagningen, vilket indikerar en genomtänkt och effektiv formulering. Det är också värt att notera att produkten innehåller P5P, den aktiva formen av vitamin B6, som ytterligare stödjer kroppens användning av zink. Dessa ingredienser är alla av hög kvalitet, vilket framgår av att produkten är framställd i en GMP-certifierad anläggning.

  I fråga om form och styrka, kommer Pureness Trippel Zink i kapslar, vilket gör det lätt att konsumera och anpassa doseringen efter individuella behov. Varje portion innehåller 25 mg zink, vilket är 250% av det dagliga rekommenderade intaget, vilket är en stark dos. Priset för produkten är dock på den högre sidan jämfört med andra märken på marknaden, men med tanke på kvaliteten och styrkan av produkten, kan det fortfarande anses ge ett bra värde för pengarna. Sammantaget får Pureness Trippel Zink ett betyg på 4,0/5.

  Läs mer

Vikten av zink

Zink är extremt viktigt för kroppens normala funktion. Det är inblandat i flera cellulära processer, inklusive celltillväxt, genuttryck och metabolism. Zink spelar även en avgörande roll för immunsystemets funktion och hjälper till att skydda kroppen mot infektioner.

En brist på zink kan leda till en mängd olika hälsoproblem. Dessa inkluderar försämrat immunförsvar, försenad sårläkning, förlust av aptit och försämrat smak- och luktsinne. På lång sikt kan zinkbrist orsaka tillväxthämning, håravfall, diarré och impotens.

Även om zink är ett essentiellt mineral, kan det vara svårt att få tillräckligt genom kosten ensam, särskilt för vegetarianer och veganer. Detta är varför zinktillskott kan vara en viktig del av en balanserad kost.

När man jämför zink med andra liknande tillskott, som järn eller magnesium, har varje mineral sina unika fördelar och roller i kroppen. Järn hjälper till med syretransport i kroppen, medan magnesium bidrar till nervfunktion och muskelavslappning. Zink skiljer sig från dessa genom dess breda inverkan på immunsystemet, reproduktiv hälsa, hudhälsa och mer. Detta gör zink till ett oumbärligt tillskott för övergripande välbefinnande.

Hur hittar man det bästa zinktillskottet?

För att hitta det bästa zinktillskottet är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer. Här är några av de mest avgörande kriterierna som vi har använt i vår bedömning.

Zinkform

Zink finns i flera olika former, varav några är mer biotillgängliga än andra. Biotillgänglighet refererar till hur lätt kroppen kan absorbera och använda ett ämne. Zinkcitrat, zinkglukonat och zinkpicolinat anses vara bland de mest biotillgängliga formerna av zink. Om ett tillskott innehåller en av dessa former, är det ett gott tecken på att det är av hög kvalitet.

Dosering

Det är viktigt att titta på doseringen av zink i ett tillskott. För mycket zink kan leda till negativa biverkningar, medan för lite kanske inte ger de önskade hälsoeffekterna. En bra dosering att sikta på är mellan 15 och 30 milligram per dag för vuxna.

Andra ingredienser

Det kan vara värt att titta på vilka andra ingredienser som finns i ett zinktillskott. Vissa tillskott kan innehålla fyllnadsmedel, konserveringsmedel eller andra tillsatser som kan påverka produktens kvalitet och effektivitet. Ett högkvalitativt zinktillskott bör vara så rent som möjligt.

Pris

Priset på ett zinktillskott kan variera kraftigt. Det är viktigt att jämföra priser och se till att du får valuta för pengarna. Kom ihåg att ett högre pris inte alltid innebär en bättre produkt. Det är viktigt att väga priset mot andra faktorer som kvalitet och dosering.

Varumärke

Varumärket kan ge en indikation på produktens kvalitet. Etablerade varumärken med ett gott rykte är ofta ett säkert kort. De har ofta strikta kvalitetskontroller och är mer sannolika att erbjuda högkvalitativa produkter.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i hur effektivt ett zinktillskott är. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan ett mönster av positiva recensioner indikera att ett tillskott är effektivt och uppskattat av användare.

Certifieringar

Certifieringar från oberoende organisationer kan ge extra förtroende för ett zinktillskott. Dessa certifieringar garanterar att produkten har testats och uppfyller vissa standarder för kvalitet och renhet. Exempel på sådana certifieringar inkluderar GMP (Good Manufacturing Practices) och NSF (National Sanitation Foundation).

Användning

Zinktillskott kan tas på flera olika sätt, beroende på den specifika produkten. Generellt sett kan zink tas som en tablett, kapsel eller som ett flytande tillskott. Det kan tas med eller utan mat, men om det tas på tom mage kan det orsaka magbesvär för vissa människor. För dessa individer kan det vara bäst att ta zinktillskottet tillsammans med en måltid.

Doseringen av zink varierar beroende på individens ålder, kön och allmänna hälsa. Rekommenderad daglig dos för vuxna män är 11 milligram och för vuxna kvinnor 8 milligram. Gravida och ammande kvinnor behöver mer zink, medan barn behöver mindre. Det är alltid bäst att följa doseringsanvisningarna på produktetiketten eller att konsultera en läkare.

Även om zink är ett nödvändigt mineral för kroppen, är det viktigt att inte ta för mycket. För höga doser zink kan leda till negativa hälsoeffekter, inklusive illamående, kräkningar, förlust av aptit, magkramper, diarré och huvudvärk. På lång sikt kan en överdosering av zink leda till kopparbrist och nedsatt immunfunktion.

Om du har några existerande hälsotillstånd eller tar några mediciner bör du prata med din läkare innan du börjar ta zinktillskott. Vissa mediciner kan interagera med zink, vilket kan påverka hur väl de fungerar.

Vanliga frågor om Zink

Vad gör zink i kroppen?

Zink är ett essentiellt spårmineral som har flera funktioner i kroppen. Det spelar en viktig roll i över 300 enzymatiska reaktioner och är nödvändigt för DNA-syntes, celluppdelning, immunfunktion, sårläkning och proteinsyntes. Dessutom spelar zink en avgörande roll i tillväxt och utveckling under graviditet, barndom och ungdom. Det bidrar även till att bibehålla ett normalt luktsinne och smaksinne.

Vad är tecken på zinkbrist?

Tecken på zinkbrist kan variera beroende på hur allvarlig bristen är. Vanliga symptom inkluderar försämrat luktsinne och smaksinne, håravfall, hudutslag, nedsatt immunfunktion och nedsatt sårhelande förmåga. I allvarligare fall kan zinkbrist leda till tillväxthämning, dålig aptit och nedsatt sexuell utveckling hos barn och tonåringar.

Kan man få för mycket zink?

Ja, det är möjligt att få för mycket zink om du tar höga doser av zinktillskott över en längre tid. En överdosering av zink kan orsaka biverkningar som illamående, kräkningar, förlust av aptit, magkramper, diarré och huvudvärk. På lång sikt kan det också leda till kopparbrist och nedsatt immunfunktion.

Kan zink interagera med andra mediciner?

Ja, zink kan interagera med vissa mediciner, inklusive vissa typer av antibiotika och diuretika. Om du tar någon medicin är det viktigt att diskutera användningen av zinktillskott med din läkare för att undvika eventuella interaktioner.

Är zink bra för huden?

Zink spelar en viktig roll i hudens hälsa. Det bidrar till att läka sår och har även visat sig vara effektivt för att minska inflammation och bakteriell aktivitet, vilket kan vara användbart för att behandla akne. Vissa människor använder även zink topiskt på huden för att behandla olika hudproblem.

Hur används zink i olika hudvårdsprodukter?

Zink är ett populärt ingrediens i hudvårdsprodukter tack vare sina antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Det används ofta i produkter som syftar till att behandla olika hudtillstånd och förbättra hudens hälsa. Några vanliga hudvårdsprodukter som innehåller zink inkluderar:

 • Solkrämer: Zinkoxid är en vanlig ingrediens i fysiska solskyddsmedel där det fungerar som en barriär mot solens UVA- och UVB-strålar.
 • Acnebehandlingar: På grund av sina antimikrobiella egenskaper används zink i produkter som behandlar acne, såsom krämer, lotioner och ansiktstvättar.
 • Fuktighetskrämer: Zink kan ingå i olika fuktighetskrämer och lotions för att minska rodnad och lugna irriterad hud.
 • Babyprodukter: I blöjutslagskrämer används zink för dess förmåga att skapa en skyddande barriär på huden och minska irritation.
 • Ansiktsmasker: Zink ingår i vissa ansiktsmasker och ansiktskrämer för att rensa porerna och lugna huden.
 • Serum: Vissa hudvårdsserum innehåller zink för att hjälpa till att reglera oljeproduktionen och förbättra hudens klarhet.

Vilka livsmedel är rika på zink?

Zink finns i flera olika livsmedel. Kött och skaldjur, särskilt ostron, är mycket rika på zink. Andra goda källor inkluderar nötter, bönor, mejeriprodukter och fullkorn. Zink finns även i vissa frukter och grönsaker, men i mindre mängder.

Hur länge ska man ta zinktillskott?

Längden på zinktillskottsterapi kan variera beroende på individen och skälet till att ta tillskottet. Om du tar zink för att behandla en brist, kan du behöva ta tillskottet tills din zinknivå har återgått till normal. Dock bör långvarig användning av höga doser zink undvikas utan medicinsk övervakning på grund av risk för toxiska effekter.

Kan zink hjälpa till att bekämpa förkylning?

Några studier har visat att zink kan minska varaktigheten av en förkylning om det tas inom 24 timmar efter de första symptomen. Det kan även mildra symtomen. Dock är mer forskning nödvändig för att fastställa den optimala dosen och formen av zink för denna användning.

Senast Uppdaterad: 2024-07-13 03:36:17

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 5 / 5