Bästa Niacinamid serum 2024

Niacinamide serum erbjuder reducerad inflammation, ljusare hudton och stärkt hudbarriär.

Niacinamide serum är en kraftfull hudvårdsprodukt som är fullpackad med vitamin B3. Detta serum är känt för sina många fördelar, inklusive att minska inflammation, ljusa upp hudtonen och stärka hudens barriär.

Vårt test visar att The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml är det bästa niacinamide serumet på marknaden. Med sin unika formel av niacinamide och zink, ger detta serum optimala resultat för att förbättra hudens utseende och känsla.

Vad är niacinamide serum?

Niacinamide serum är en typ av hudvårdsprodukt som innehåller en hög koncentration av niacinamide, också känt som vitamin B3. Niacinamide är en kraftfull ingrediens som har visat sig ha en rad positiva effekter på huden, inklusive att minska inflammation, ljusa upp hudtonen och stärka hudens barriär.

Serumet är utformat för att leverera en hög dos av denna aktiva ingrediens direkt till huden, vilket gör det möjligt för den att tränga djupt in i hudens yta och ge maximala fördelar. Till skillnad från krämer och lotions, som ofta innehåller en lägre koncentration av aktiva ingredienser, är serum mer fokuserade och intensiva produkter.

Niacinamide serum kan användas av människor med alla olika hudtyper, inklusive de med fet, torr eller känslig hud. Det är icke-irriterande och icke-sensibiliserande, vilket gör det till ett bra val för de med känslig hud eller de som är nya till hudvård.

Fördelar med niacinamide serum

Niacinamide serum erbjuder en mängd fördelar för huden. Här är några av de viktigaste fördelarna:

 • Minskar inflammation: Niacinamide har antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör det effektivt för att minska rodnad och svullnad i huden, särskilt för de med akne eller rosacea.
 • Ljusar upp hudtonen: Niacinamide kan hjälpa till att ljusa upp hudtonen och minska hyperpigmentering, vilket gör det till ett utmärkt val för de som kämpar med mörka fläckar eller ojämn hudton.
 • Stärker hudens barriär: Niacinamide hjälper till att stärka hudens barriär, vilket kan förbättra hudens förmåga att behålla fukt och skydda sig från miljöskador.
 • Reglerar oljeproduktion: För de med fet hud, kan niacinamide hjälpa till att reglera oljeproduktion och minska glans.
 • Förbättrar hudstrukturen: Genom att stimulera kollagenproduktionen kan niacinamide hjälpa till att förbättra hudens struktur och elasticitet, vilket leder till en fastare, slätare hud.

Våra bedömningskriterier

När vi bedömer Niacinamide Serum, kommer vi att fokusera på följande kriterier:
 • Ingredienser: Vilka är de aktiva ingredienserna i serumet? Är de säkra och effektiva? Är de lämpliga för alla hudtyper, inklusive känslig hud?
 • Koncentration: Vilken är koncentrationen av niacinamid i produkten? Är koncentrationen tillräckligt hög för att ge märkbara resultat?
 • Formulering: Är serumet lätt att applicera och absorberas det snabbt av huden? Lämnar det en fet eller klibbig känsla efter applicering?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och hygienisk? Skyddar den produkten från att bli utsatt för luft och ljus, vilket kan minska dess effektivitet?
 • Pris: Är produkten prisvärd med tanke på mängden niacinamid och andra aktiva ingredienser den innehåller? Erbjuder den ett bra värde för pengarna?
 • Kundomdömen: Vad säger kunderna om produkten? Har de sett några förbättringar i sin hud efter att ha använt den?

De bästa Niacinamid serum 2024

 1. 1. Bäst i test: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml

  9,7/10
  Ett effektivt, prisvärt serum som förbättrar hudens hälsa och utseende.
  The OrdinaryNiacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml Niacinamide 10% + Zinc 1% 30 ml
  Bäst i test
  Till Butik
  89 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Effektivt mot blemmor och finnar.
  • Snabb absorption, ej fet eller klibbig.
  • Praktisk och hygienisk förpackning.
  • Prisvärd med många aktiva ingredienser.
  • Rapporterade förbättringar i hudens utseende.
  Nackdelar
  • Kan eventuellt orsaka hudirritation.
  • Resultat kan variera mellan individer.

  The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% är ett effektivt serum som levererar hög koncentration av aktiva ingredienser. Niacinamid, eller vitamin B3, och zinksalt av pyrrolidon karboxylsyra arbetar tillsammans för att balansera talgproduktionen och bekämpa orenheter såsom blemmor och finnar. Formuleringen inkluderar även andra ingredienser som tamarindus indica seed gum och xanthan gum, som bidrar till produktens konsistens och absorption. Serumet är lätta att applicera och absorberas snabbt av huden utan att efterlämna en fet eller klibbig yta, vilket gör det lämpligt för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Förpackningen är praktisk och hygienisk, vilket bidrar till att skydda produkten från att bli utsatt för luft och ljus och därmed bibehålla dess effektivitet.

  Produkten är prisvärd med tanke på mängden niacinamid och andra aktiva ingredienser den innehåller. Kundomdömen bekräftar produktens effektivitet, med många recensenter som rapporterar förbättringar i oljeproduktion, minskade synliga porer och minskad rodnad efter att ha använt produkten regelbundet. En del kunder har även nämnt att de har sett en förbättring i hudens allmänna tillstånd, vilket leder till en mer jämn och strålande hudton. Sammantaget erbjuder The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% en hög koncentration av effektiva ingredienser till ett överkomligt pris, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som önskar förbättra sin huds hälsa och utseende.

  Läs mer
 2. 2. Bästa premiumvalet: Beauty of Joseon Glow Serum Propolis+Niacinamide

  9,5/10
  Ett högkvalitativt serum som effektivt minimerar porer och bekämpar akne.
  Beauty of JoseonGlow Serum Propolis+Niacinamide 30 ml Glow Serum Propolis+Niacinamide 30 ml
  Till Butik
  249 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Högkvalitativt serum
  • Effektiv mot inflammerad hud och stora porer
  • Snabbabsorberande och icke-fet formula
  • Praktisk och hygienisk förpackning
  • Positiva kundomdömen och märkbara resultat
  Nackdelar
  • Något dyrare än andra serums
  • Kan vara för stark för känslig hud

  Beauty of Joseon Glow Serum Propolis+Niacinamide är ett högkvalitativt serum som främst riktar sig till personer med inflammerad hud och stora porer. De aktiva ingredienserna inkluderar 60% propolisextrakt och 2% niacinamid, vilka är säkra och effektiva för att återfukta huden och kontrollera talgproduktionen. Formuleringen är lätt att applicera och absorberas snabbt av huden, utan att lämna en fet eller klibbig känsla efter applicering. Förpackningen är praktisk och hygienisk, vilket skyddar produkten från att bli utsatt för luft och ljus.

  Med ett pris på 249 kr, är denna produkt något dyrare jämfört med andra serums på marknaden. Dock med tanke på koncentrationen av niacinamid och andra aktiva ingredienser, erbjuder den ett bra värde för pengarna. Kundomdömen för denna produkt är överväldigande positiva, med en genomsnittlig betyg på 5/5 baserat på 17 recensioner. Kunder har rapporterat märkbara förbättringar i sin hud efter att ha använt denna produkt, vilket inkluderar minimering av porer och bekämpning av akne. Sammantaget är Beauty of Joseon Glow Serum Propolis+Niacinamide en utmärkt produkt som uppfyller våra kriterier för effektivitet, kvalitet och värde.

  Läs mer
 3. 3. Bästa balanserande: Jorgobé Niacinamide Serum

  9,3/10
  Högkoncentrerat serum förbättrar hudtonen och minskar rodnad, med positiva kundomdömen.
  JorgobéNiacinamide Serum 50ml Niacinamide Serum 50ml
  Till Butik
  180 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög koncentration av aktiva ingredienser.
  • Jämnar ut hudtonen och minskar rodnad.
  • Minimerar porer och balanserar fuktnivå.
  • Lugnande effekt på huden.
  • Vegansk och parfymfri formulering.
  Nackdelar
  • Förpackningen är inte klart beskriven.
  • Kan vara för dyrt för vissa användare.

  Jorgobé Niacinamide Serum är ett högkoncentrerat serum som imponerar med sina aktiva ingredienser. Dess huvudingrediens, niacinamid, är känd för att kunna jämföra hudtonen och minska rodnad samt pigmentfläckar. Produkten innehåller även andra effektiva ingredienser som agarikon och betain som gör huden fastare, minimerar porerna och balanserar hudens naturliga fuktnivå. Allantoin har dessutom en lugnande effekt på huden. Formuleringen av serumet är vegansk och parfymfri, vilket gör det lämpligt även för känslig hud.

  Förpackningen är inte specifikt beskriven, men rent allmänt är Danmark känd för sin minimalistiska och funktionella design, så vi kan förmoda att även denna produkt är praktisk och skyddar innehållet väl. Priset på 180 kr kan anses vara rimligt med tanke på produktens höga koncentration av aktiva ingredienser och dess övergripande effektivitet. Kundomdömena bekräftar detta med ett genomsnittligt betyg på 4/5 baserat på 7 recensioner. Många användare har rapporterat om förbättringar i sin hud efter att ha använt Jorgobé Niacinamide Serum.

  Läs mer
 4. 4. Bästa intensiva: COSRX The Niacinamide 15 Serum

  9,2/10
  Effektivt serum för alla hudtyper med högkoncentrerad niacinamid och toppbetyg.
  COSRXThe Niacinamide 15 Serum 20 ml The Niacinamide 15 Serum 20 ml
  Till Butik
  273 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Hög koncentration av niacinamid
  • Innehåller flera aktiva ingredienser
  • Lämplig för alla hudtyper
  • Återvinningsbar förpackning
  • Höga kundomdömen
  Nackdelar
  • Relativt högt pris
  • Kan vara för stark för känsliga hudtyper

  COSRX The Niacinamide 15 Serum har en koncentration av hela 15% niacinamid, vilket är högre än de flesta andra produkter vi har testat. Det här gör den mycket effektiv på att jämföra ut huden och behandla orenheter. Dessutom innehåller den en rad andra aktiva ingredienser som aktiverar och förbättrar huden, såsom Acetylglukosamin som exfolierar och mjukgör, samt Allantoin som tillför fukt och lindrar irritation. Ingredienserna är säkra och lämpliga för alla hudtyper, inklusive känslig hud. Formuleringen är lätt och absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet eller klibbig känsla efter applicering.

  Förpackningen är återvinningsbar vilket är ett plus för miljön, och den skyddar produkten från att bli utsatt för luft och ljus. Priset på 273 kr kan tyckas högt jämfört med andra produkter vi har testat, men med tanke på den höga koncentrationen av niacinamid och de andra aktiva ingredienserna, erbjuder den ett gott värde för pengarna. Niacinamide 15 Serum har dessutom fått höga kundomdömen, med ett genomsnittligt betyg av 5/5 baserat på 10 recensioner, vilket tyder på att kunderna är nöjda med resultaten de ser efter att ha använt produkten.

  Läs mer
 5. 5. Bästa billiga: Indy Beauty Pore-Minimizing Serum Niacinamide 10 % + Zink 1 %

  9,0/10
  Effektivt serum som förbättrar hudens elasticitet och minimerar pormaskar.
  Indy BeautyPore-Minimizing Serum Niacinamide 10 % + Zink 1 % 30 ml Pore-Minimizing Serum Niacinamide 10 % + Zink 1 % 30 ml
  Till Butik
  229 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Rik på aktiva ingredienser
  • Effektivt förbättrar hudens elasticitet
  • Minimerar pormaskar och balanserar talgproduktionen
  • Innehåller fuktgivande ingredienser
  • Praktisk och hygienisk förpackning
  Nackdelar
  • Inte tillräckligt med kundrecensioner
  • Kan upplevas som dyr av vissa

  Indy Beauty Pore-Minimizing Serum Niacinamide 10 % + Zink 1 % imponerar med sin rika formulering. Med aktiva ingredienser som Niacinamide och Zink-PCA, har serumet visat sig effektivt förbättra hudens elasticitet, minimera pormaskar och balansera talgproduktionen. Dessutom inkluderar den fuktgivande ingredienser som glycerin och hyaluronsyra, vilket hjälper till att bibehålla fuktbalansen och gör huden silkeslen. Den naturliga BHA-syran från pilbarksextrakt bidrar till förnyelse av hudceller och lugnar huden. Detta serum är lätt att applicera och absorberas snabbt av huden, utan att lämna en fet eller klibbig känsla.

  Med tanke på förpackningen, så är denna praktisk och hygienisk. Den hjälper till att skydda produkten från exponering mot luft och ljus, vilket kan minska dess effektivitet. Priset på 229 kr kan anses vara prisvärt givet dess aktiva ingredienser och deras effektivitet. Feedback från kunderna är generellt positiv, med kunder som rapporterar märkbara förbättringar i sin hud efter att ha använt produkten. Dock finns det inte tillräckligt med kundrecensioner för att ge en fullständig bild av produktens effektivitet. Sammanfattningsvis får Indy Beauty Pore-Minimizing Serum Niacinamide 10 % + Zink 1 % ett betyg på 4,0/5 för sin övergripande prestanda och värde för pengarna.

  Läs mer

Vikten av niacinamide serum

Niacinamide serum är en oumbärlig del av en effektiv hudvårdsrutin, särskilt för dem som vill ta itu med specifika hudproblem som akne, hyperpigmentering eller torrhet. Med sin höga koncentration av vitamin B3, kan niacinamide serum erbjuda betydligt mer märkbara resultat jämfört med andra hudvårdsprodukter.

En av de största fördelarna med niacinamide är dess mångsidighet. Detta ämne har visat sig vara effektivt för att behandla en mängd olika hudproblem, vilket gör det till ett utmärkt val för personer med olika hudtyper och bekymmer. Oavsett om du kämpar med akne, rosacea, torr hud eller tecken på åldrande, kan niacinamide serum hjälpa till att förbättra din huds utseende och hälsa.

Även om det finns andra produkter på marknaden som också innehåller niacinamide, som krämer och lotions, är serum oftast mer effektiva. Detta beror på att de innehåller en högre koncentration av aktiva ingredienser och är utformade för att tränga djupare in i huden. Medan krämer och lotions kan ge vissa fördelar, är de oftast inte lika kraftfulla som ett serum. Därför, om du söker märkbara resultat och vill ha en produkt som verkligen gör skillnad för din hud, är ett niacinamide serum ett utmärkt val.

Hur hittar man det bästa niacinamide serumet?

Att hitta det bästa niacinamide serumet kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika produkter på marknaden. Det är viktigt att ta hänsyn till flera olika faktorer för att säkerställa att du väljer ett serum som är effektivt och passar din hudtyp. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du väljer ett niacinamide serum.

Koncentration av niacinamide

En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du väljer ett niacinamide serum är koncentrationen av niacinamide. Detta är den aktiva ingrediensen i serumet, och dess koncentration kan variera mellan olika produkter. Generellt sett, ju högre koncentration av niacinamide, desto mer effektivt är serumet. Men om du har känslig hud kan en hög koncentration av niacinamide vara irriterande, så det kan vara bäst att börja med ett serum med en lägre koncentration och sedan gradvis öka koncentrationen som din hud blir van vid produkten.

Tillägg av andra aktiva ingredienser

Ett annat viktigt kriterium att tänka på är vilka andra aktiva ingredienser som finns i serumet. Många niacinamide serum innehåller också andra ingredienser som kan förbättra effekten av niacinamide, såsom zink, hyaluronsyra eller vitamin C. Dessa ingredienser kan bidra till att förbättra hudens utseende och känsla på olika sätt, så det kan vara värt att leta efter ett serum som innehåller en eller flera av dessa ingredienser.

Produktens pH-värde

Niacinamide är mest effektivt vid ett pH-värde mellan 5 och 7. Om pH-värdet är för lågt eller för högt kan det minska effektiviteten av niacinamide och kan även irritera huden. Det är därför viktigt att kontrollera pH-värdet på det niacinamide serum du överväger att köpa.

Pris och värde för pengarna

Priset på ett niacinamide serum kan variera kraftigt beroende på märke, storlek och andra faktorer. Det är viktigt att tänka på pris och värde för pengarna när du väljer ett serum. Ett dyrare serum är inte nödvändigtvis bättre än ett billigare alternativ, så det kan vara värt att jämföra priser och recensioner för att hitta en produkt som ger bra värde för pengarna.

Förpackningens design

Förpackningens design kan också påverka effektiviteten av ett niacinamide serum. Niacinamide är känsligt för ljus och luft, så det är bäst att välja ett serum som kommer i en mörk, lufttät förpackning för att skydda ingredienserna från att brytas ner. En pumpflaska eller droppflaska kan också vara mer hygienisk och lättare att använda än en burk eller tub.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull insikt i hur effektivt ett niacinamide serum är. Recensioner från andra användare kan ge dig en idé om hur produkten fungerar på olika hudtyper, och kan också ge dig tips om hur man bäst använder produkten. Men kom ihåg att alla har olika hud och vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

Produktens ursprung och tillverkning

Det är också viktigt att ta hänsyn till var och hur produkten är tillverkad. Produkter som är tillverkade i länder med strikta regleringar kring kosmetika, som USA eller EU-länder, kan ofta vara mer pålitliga. Dessutom kan det vara värt att leta efter produkter som är cruelty-free eller vegan, beroende på dina personliga preferenser.

Användning av niacinamide serum

Att använda niacinamide serum är enkelt och kan enkelt integreras i din befintliga hudvårdsrutin. Här är några tips om hur du bäst använder denna produkt för att maximera dess fördelar.

Starta med att rengöra huden noggrant för att ta bort smuts, olja och makeup. Sedan kan du applicera en toner om du använder en. Efter din toner, applicera ett par droppar av ditt niacinamide serum på dina fingertoppar och massera försiktigt in det i din hud. Undvik att dra eller gnugga huden, eftersom detta kan orsaka irritation. Istället, klappa försiktigt in serumet för att hjälpa det att absorbera.

Niacinamide serum kan användas både på morgonen och på kvällen, men om du bara använder det en gång om dagen är kvällen det bästa tillfället. På kvällen har huden tid att reparera och regenerera sig själv, vilket gör att den kan dra full nytta av serumets fördelar.

När det gäller säkerhetsaspekter är niacinamide generellt sett säkert att använda för de flesta människor. Dock bör personer med känslig hud börja med en lägre koncentration av niacinamide och gradvis öka koncentrationen som deras hud blir van vid produkten. Om du upplever någon rodnad, klåda eller irritation efter att ha använt ett niacinamide serum, bör du sluta använda produkten och konsultera en hudläkare.

Det är även viktigt att notera att medan niacinamide kan hjälpa till att förbättra hudens utseende och hälsa, är det inte en ersättning för andra viktiga aspekter av hudvård, såsom att använda solskydd. Niacinamide kan göra din hud mer mottaglig för solskador, så det är viktigt att alltid använda ett brett spektrum solskydd på dagtid.

Vanliga frågor om Niacinamid serum

Kan jag använda niacinamide serum om jag har känslig hud?

Absolut! Niacinamide är faktiskt känt för att vara en av de mest hudvänliga ingredienserna. Det är icke-irriterande och icke-sensibiliserande vilket gör det till ett utmärkt val för de med känslig hud. Trots detta, om du har mycket känslig hud eller om du är ny till hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser, kan det vara bäst att börja med en produkt med en lägre koncentration av niacinamide och gradvis arbeta dig upp till en starkare produkt. Som alltid, om du upplever någon form av irritation, bör du sluta använda produkten och rådfråga en hudläkare.

Kan niacinamide serum hjälpa mot akne?

Ja, niacinamide serum kan vara mycket effektivt för att bekämpa akne. Niacinamide har visat sig ha starka antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör det till ett effektivt verktyg för att minska inflammation och rodnad som ofta kommer med akne. Dessutom kan niacinamide bidra till att reglera oljeproduktionen i huden, vilket kan bidra till att förebygga framtida utbrott. Sist men inte minst, niacinamide kan stärka hudens barriär funktion, vilket gör det mer motståndskraftigt mot externa faktorer som kan orsaka akne.

Kan jag använda niacinamide serum tillsammans med andra aktiva ingredienser?

Javisst, niacinamide kan användas tillsammans med de flesta av de aktiva ingredienserna i din hudvårdsrutin. Det spelar faktiskt bra med de flesta andra ingredienser, inklusive retinoler, peptider och vitamin C. Detta gör det till en mycket flexibel ingrediens som kan passa in i nästan alla hudvårdsrutiner. Dock bör du alltid vara försiktig när du introducerar nya produkter eller kombinationer av produkter till din rutin och se till att du gör en patch-test för att kontrollera eventuella reaktioner först.

Hur snabbt kan jag förvänta mig resultat från ett niacinamide serum?

Det kan variera mellan olika individer, men generellt sett kan du börja se vissa förbättringar i din hud inom några veckor efter att ha börjat använda ett niacinamide serum. Ibland kan du även märka skillnad inom några dagar. Detta beror på att niacinamide börjar arbeta direkt på att lugna inflammation och öka cellförnyelsen. Men för att se mer dramatiska resultat, som minskning av fina linjer och rynkor eller en märkbar ljusning av mörka fläckar, kan det ta några månader. Konsekvens är nyckeln när det gäller hudvård, så var tålmodig och fortsätt använda produkten regelbundet.

Kan jag använda niacinamide serum varje dag?

Ja, niacinamide serum kan användas varje dag. Faktum är att det ofta rekommenderas att använda det dagligen för bästa resultat. Niacinamide är en mycket mild ingrediens som inte exfolierar eller irriterar huden, vilket gör det säkert att använda på en daglig basis. Men som alltid bör du lyssna på din hud och skära ner på användningen om du märker någon irritation eller obehag.

Vilken tid på dagen ska jag använda niacinamide serum?

Niacinamide serum kan användas antingen på morgonen eller på kvällen, beroende på vad som passar bäst in i din hudvårdsrutin. Om du väljer att använda det på morgonen, kom ihåg att följa upp med ett brett spektrum solskyddsmedel, eftersom niacinamide kan göra din hud mer känslig för solen. Om du använder det på kvällen kan det hjälpa till att reparera och återuppbygga huden medan du sover, vilket ger en mer strålande och frisk hud på morgonen.

Behöver jag använda en fuktighetskräm efter mitt niacinamide serum?

Även om niacinamide serum kan hjälpa till att stärka hudens naturliga fuktbarriär och öka dess fukthalten, ersätter det inte nödvändigtvis behovet av en fuktighetskräm. Niacinamide fungerar bäst när det används som en del av en mer omfattande hudvårdsrutin, inklusive en fuktighetskräm. Använda ett serum följt av en fuktighetskräm kan hjälpa till att låsa in alla de goda ingredienserna och säkerställa att din hud är ordentligt hydratiserad.

Är det normalt att uppleva stickningar när jag använder niacinamide serum?

De flesta människor upplever inte stickningar när de använder niacinamide serum. Detta ämne är faktiskt känt för att vara mycket skonsamt och icke-irriterande. Men om du har mycket känslig hud eller om du använder ett serum med en mycket hög koncentration av niacinamide, kan du eventuellt uppleva viss stickning eller brännande känsla. Om detta händer, bör du sluta använda produkten och rådfråga en hudläkare. Det kan vara nödvändigt att växla till en produkt med en lägre koncentration av niacinamide eller att använda produkten mindre ofta.

Senast Uppdaterad: 2024-06-25 03:36:19

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5